|
Kolay Fıstıklı Baklava |
|
fıstık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2009
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43932
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2009
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ince baklavalık yufka
1 bardak eritilmiş tereyağı
2 bardak kadar kıyılmış antepfıstığı
Şurubu için:
3 bardak toz şeker
2 bardak su
1 limonun suyu
Hazır baklavalık yufkaları üst üste koyun. Keskin bir bıçakla yufkaları 20 cm çapında bir tepsiye göre yuvarlak şekilde kesin.Yufkanın bir yaprağını yağlanmış tepsiye serin. Üzerine eritilmiş yağdan yarım kaşık kadar serpin. İkinci yufkayı tepsiye serin. Üstünü de aynı biçimde yağlayın. Artan parçaları yanyana getirerek dizin. Üzerini yağlayın. Böylece yufkanın yarısı üst üste dizilince, kavrulup, dövülmüş olan antepfıstığını yayın. Antepfıstıklarının üzerine de geri kalan yufkaları aynı biçimde aralarını yağlayarak döşeyin. Yufkaların serilmesi işi bitince, çok keskin bir bıçakla yufkaları baklava şeklinde kesin. Kalan yağı tepsinin üzerine gezdirin. Ortadan az ısılı fırına koyup, yufkaların üstü pembeleşene dek 1,5 saat kadar pişirin. Bu sırada toz şeker, su ve limon suyunu orta ısılı ateşte onbeş-yirmi dakika kadar kaynatıp, oldukça koyu bir şerbet elde edin. Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar soğutun. Bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürün. Şerbeti tepsinin üzerine azar azar dökerek baklavaya yedirin.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 17.07.2015
|
Kolay Fıstıklı Baklava |
|
bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc100306
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 adet baklava yufkası
350 gram toz Antep fıstığı
4 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker ve su
Baklava yufkalarını beş kat bir yere alın ve bir kenarına fıstıkları serip rulo yapın ve tepsiye dizip kare şeklinde olması için üzerine başka bir tepsi ile bastırın. Daha sonra da kesip üzerine eritilmiş tereyağını dökün 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Baklava sıcakken ılık şerbeti üzerine döküp çektirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Fıstıklı Baklava |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc102061
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2014
1,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir paket baklava yufkası
4 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kıyılmış fıstık
150 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı gül suyu
Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağıyla ıslatıp 10 tane üst üste fırın kabına yerleştirin. İçmalzemeyi ince kıyılmış fıstığı üzerine bolca serpin. Kalan tereyağını dökün. Tekrar baklava yufkası ve fındık olarak kat kat fırın tepsisine dizin. Kare şeklinde kesip üzerine tereyağı gezdirip fırına verin. 25 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca kaynattığınız ve biraz ılınmış olan sütle hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekince servis tabağına alın.
|
|