|
Pratik İskender |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179383
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
64 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram hazır et döner
6 adet çeri domates
4 adet biber
Sıvı yağ
Bazlama
Yoğurt Sosu için;
50 gram tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçasi
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri için
Tereyağı
Bazlamalar küp şeklinde doğranır fırın tepsisine dizilir biber ve domateste aynı şekilde ısıtılmış fırında 15 dakika kadar tutulur sosu için tereyağı eritilir salça koyulup kavrulur suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırılarak 5 dakika pişirilir et döner tavaya biraz yağ koyularak, 10 dakika kadar ısıtılır hepsi sıcak bir şekilde buluşturulur, tabağa bazlamalar konur, üzerine bol sos dökülür, onun üzerine etler dizilir, tekrar sos dökülür. Yanlarına biber domates ve yoğurt koyulur en son kızdırdığımız tereyağı dökülür ve sıcak servis edilir.
|
Kolay İskender |
|
yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc94736
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2013
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım pide
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
500 gram hazır döner ya da 3 adet biftek
100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi
Öncelikle evde döner yapmak için etleri dövüp inceltin üzerlerine de sırayla rendelenmiş soğanla karıştırılmış kıymayı dizip kat kat yapın ve dondurun. Daha sonra da ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Bu arada pideleri ısıtıp salçalı suyla ıslatın ve servis tabağına dizin. Pişen dönerleri de üzerine ekleyip bol tereyağı gezdirip servis yapın.
|
Evde Kolay İskender |
|
lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc92653
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram hazır döner
Ya da 3 dilim biftek ile 100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi
Yarım pide ya da ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
6 sivri biber
Döneri hazır almayacaksanız, evde döner yapmak için etleri dövüp inceltin. Et dilimlerinin üzerine rendelenmiş soğanla karıştırılmış kıymayı yayıp kat kat dizin, dondurun. Pişireceğiniz zaman çıkartıp keskin bıçakla ince dilimleyin, tavada kızartın. Bu arada pideyi ısıtıp salçalı suyla ıslatın, servis tabağına dizin. (Pide yoksa ekmeği küp küp doğrayıp kızartabilirsiniz.) Pişirdiğiniz ya da hazır alıp ısıttığınız dönerleri üzerine yerleştirip bol tereyağı gezdirin. Servis yaparken közlenmiş sivri biberi unutmayın.
|
KOLAY İSKENDER |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88814
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 kg. dana rosto
1/2 kg. orta yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tarhun veya kekik
1.5 su bardağı su
Rostoluk et, biftek şeklinde kesilir.
Rendelenmiş soğan, sıvı yağ, baharatlar ve süt ile birlikte karıştırılır. Etler bu karışıma bulanıp 3-4 saat buzdolabında bekletilir, (marina yapılır.)
Kıyma; 1 çay kaşığı tuz, baharat, dövülmüş sarımsak ve sirke ile iyice yoğrulur. 5 dk. dinlendirilir.
Alüminyum folyo üzerine bir sıra biftek, bir sıra kıymalı harç olarak en üste biftek gelecek şekilde sıralanır.
Hazırlanan malzeme, alüminyum folyoya sıkıca sarılıp buzlukta bir gece bekletilir. Daha sonra buzluktan çıkarılıp ince dilimler halinde kesilir.
Teflon tavaya bir parça tereyağı konulup hazırlanan etler ilave edilir, kısık ateşte 15-20 dk. kızartılır. Kızaran etler tavadan alınır ve dilimlenmiş pidelerin üzerine konulur.
Önceden hazırlanan salçalı sos, üzerine gezdirilir. Yoğurt, bulgur pilavı ve közlenmiş biberle sıcak servis yapılır.
Sosun hazırlanışı: Tereyağı, bir tavada eritlip içerisine salça ilave edilir. 1-2 dk. kavrulup üzerine 1-1,5 su bardağı su boşaltılır. Tuz ve pul biber, kekik veya tarhun, bir diş dövülmüş sarımsak atılıp 2-3 dk. kaynatılır, koyu bir sos yapılır.
|
Kolay Et İskender |
|
çetin dişiaçık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc88023
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2013
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım pide
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
500 gram hazır döner ya da 3 adet biftek
100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi
Öncelikle döneri hazır almayacaksanız, döner yapmak için etleri dövüp inceltin uzun dilimler halinde kesip üzerlerine de sırayla rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp dinlendirin, daha sonra yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Bu arada pideleri salçalı suyla ıslatın ve servis tabağına dizin. Pişen dönerleri de üzerine ekleyip bol tereyağı gezdirip servis yapın.
|
Kolay İskender |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54769
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
Yarım kg kuzu eti veya dana bonfile
Yeterince sıcak su
Kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 adet tandır ekmeği veya bayat ekmek
Yarım kg yağlı yoğurt
Kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti tencereye aktaralım. Etleri kendi suyunu bırakana dek, arasıra karıştırarak, kavuralım. Etler suyu çektiğinde üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave deelim. Etler muyuşayana dek pişirelim. Etlerin haşlanmasını beklerken bu arada ekmekleri hazırlayalım. Tandır ekmeğini ya da bayat bir ekmeği dilimleyelim. Ekmek dilimlerini fırında hafifçe kıtırlaşana dek pişirelim. Ekmekler kıtırlaşınca fırından alıp 2 cm'lik kareler halinde keselim. Servis tabağına dizelim. Haşlanan etleri ateşin üzerinden almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzunu ve karabiberi ekleyelim. Eti suyuyla birlikte ekmeklerin üzerine aktaralım. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovalım. Yıkadıktan sonra suyunu süzelim. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım. Üzerine soğanları koyalım. İnce kıyılmış maydanozu serpelim. Hemen servis yapalım.
|
|