Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tas Kebabı Tarifleri > Kolay İskender (5 adet - 172,002 defa bakıldı)

Kolay İskender


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kolay İskender

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54769
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,474 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

Yarım kg kuzu eti veya dana bonfile
Yeterince sıcak su
Kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 adet tandır ekmeği veya bayat ekmek
Yarım kg yağlı yoğurt

Kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti tencereye aktaralım. Etleri kendi suyunu bırakana dek, arasıra karıştırarak, kavuralım. Etler suyu çektiğinde üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave deelim. Etler muyuşayana dek pişirelim. Etlerin haşlanmasını beklerken bu arada ekmekleri hazırlayalım. Tandır ekmeğini ya da bayat bir ekmeği dilimleyelim. Ekmek dilimlerini fırında hafifçe kıtırlaşana dek pişirelim. Ekmekler kıtırlaşınca fırından alıp 2 cm'lik kareler halinde keselim. Servis tabağına dizelim. Haşlanan etleri ateşin üzerinden almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzunu ve karabiberi ekleyelim. Eti suyuyla birlikte ekmeklerin üzerine aktaralım. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovalım. Yıkadıktan sonra suyunu süzelim. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım. Üzerine soğanları koyalım. İnce kıyılmış maydanozu serpelim. Hemen servis yapalım.



Kolay Et İskender

çetin dişiaçık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2013
Mesajlar: 34
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc88023
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2013
1,993 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım pide
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
500 gram hazır döner ya da 3 adet biftek
100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi

Öncelikle döneri hazır almayacaksanız, döner yapmak için etleri dövüp inceltin uzun dilimler halinde kesip üzerlerine de sırayla rendelenmiş soğanın suyunu sıkıp dinlendirin, daha sonra yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Bu arada pideleri salçalı suyla ıslatın ve servis tabağına dizin. Pişen dönerleri de üzerine ekleyip bol tereyağı gezdirip servis yapın.



KOLAY İSKENDER

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88814
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2013
2,355 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1 kg. dana rosto
1/2 kg. orta yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tarhun veya kekik
1.5 su bardağı su

Rostoluk et, biftek şeklinde kesilir.
Rendelenmiş soğan, sıvı yağ, baharatlar ve süt ile birlikte karıştırılır. Etler bu karışıma bulanıp 3-4 saat buzdolabında bekletilir, (marina yapılır.)
Kıyma; 1 çay kaşığı tuz, baharat, dövülmüş sarımsak ve sirke ile iyice yoğrulur. 5 dk. dinlendirilir.
Alüminyum folyo üzerine bir sıra biftek, bir sıra kıymalı harç olarak en üste biftek gelecek şekilde sıralanır.
Hazırlanan malzeme, alüminyum folyoya sıkıca sarılıp buzlukta bir gece bekletilir. Daha sonra buzluktan çıkarılıp ince dilimler halinde kesilir.
Teflon tavaya bir parça tereyağı konulup hazırlanan etler ilave edilir, kısık ateşte 15-20 dk. kızartılır. Kızaran etler tavadan alınır ve dilimlenmiş pidelerin üzerine konulur.
Önceden hazırlanan salçalı sos, üzerine gezdirilir. Yoğurt, bulgur pilavı ve közlenmiş biberle sıcak servis yapılır.
Sosun hazırlanışı: Tereyağı, bir tavada eritlip içerisine salça ilave edilir. 1-2 dk. kavrulup üzerine 1-1,5 su bardağı su boşaltılır. Tuz ve pul biber, kekik veya tarhun, bir diş dövülmüş sarımsak atılıp 2-3 dk. kaynatılır, koyu bir sos yapılır.



Evde Kolay İskender

lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc92653
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2013
2,382 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram hazır döner
Ya da 3 dilim biftek ile 100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi
Yarım pide ya da ekmek
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
6 sivri biber

Döneri hazır almayacaksanız, evde döner yapmak için etleri dövüp inceltin. Et dilimlerinin üzerine rendelenmiş soğanla karıştırılmış kıymayı yayıp kat kat dizin, dondurun. Pişireceğiniz zaman çıkartıp keskin bıçakla ince dilimleyin, tavada kızartın. Bu arada pideyi ısıtıp salçalı suyla ıslatın, servis tabağına dizin. (Pide yoksa ekmeği küp küp doğrayıp kızartabilirsiniz.) Pişirdiğiniz ya da hazır alıp ısıttığınız dönerleri üzerine yerleştirip bol tereyağı gezdirin. Servis yaparken közlenmiş sivri biberi unutmayın.



Kolay İskender

yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc94736
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2013
1,734 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım pide
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
500 gram hazır döner ya da 3 adet biftek
100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi

Öncelikle evde döner yapmak için etleri dövüp inceltin üzerlerine de sırayla rendelenmiş soğanla karıştırılmış kıymayı dizip kat kat yapın ve dondurun. Daha sonra da ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Bu arada pideleri ısıtıp salçalı suyla ıslatın ve servis tabağına dizin. Pişen dönerleri de üzerine ekleyip bol tereyağı gezdirip servis yapın.







Kolay İskender Tarifleri Tas Kebabı Tarifleri



(5 adet Kolay İskender 172,002 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort