Hazırlanışı
Jöleyi tarifine göre yapıp, yarısını ayırın. Kalan yarısına blendırda un haline getirdiğimiz bisküviyi ekleyip, karıştırın ve ıslak borcama yayın. Tarifine göre krem şantiyi hazırlayıp ve bisküvilerin üstüne dökerek üzerine dilimlenmiş meyveleri dizin.
Bu şekilde 10 dk. kadar buzlukta beklettikten sonra en üste kalan jöleyi dökebilirsiniz. Buzlukta kıvam alana kadar dondurun ardından servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc91680
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
20 adet kedidili bisküvi
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
2 paket meyveli jöle
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastayı yapacağınız kabın içine bir miktar döküp dondurun. Pastanın kremasını yapmak için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri tencerede iyice çırpın, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyin, ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Kedidili bisküvileri çok az sütle ıslatıp soğuyan jölenin üzerine bir sıra dizin. Üzerine kremadan bir miktar döküp yayın. Bu şekilde 3 kat yapın. Kenarlarına kremadan bolca sürüp bisküvileri dizin. Katların aralarına isterseniz taze meyvelerden yerleştirin. Kenarlarına bisküvileri dizdikten sonra krema kaldıysa üzerine biraz sürün. Jölenin tamamını boşaltıp buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek ikram edin.
Fotoğraf "Yavuzz" tarafından gönderildi. 23.08.2014