Kısa URL: https://ml.md/lc96657
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2014
1,701 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı susam
Hamuru için:
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Hamur yoğurmak istemeyenler fırından ekmek hamuru alıp hazırlayabilirler. İsteyenler, hamuru yoğurmak için şeker, maya, zeytinyağı, ılık su ve sütle birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Bu halkaları sıcak suya batırıp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı için sıcak sıcak ve çayla ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc141739
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
636 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Hamuru yoğurmak için şeker, maya, zeytinyağı, ılık su ve sütü karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparıp uzun çubuklar yapın, bükerek halka şekli verin. Bu halkaları sıcak suya batırıp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı için sıcak sıcak ve çayla ikram edin.