|
Kolay Kahvaltı Simidi |
|
feminen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Frankfurt |
Kısa URL: https://ml.md/lc96657
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2014
1,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı susam
Hamuru için:
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Hamur yoğurmak istemeyenler fırından ekmek hamuru alıp hazırlayabilirler. İsteyenler, hamuru yoğurmak için şeker, maya, zeytinyağı, ılık su ve sütle birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Bu halkaları sıcak suya batırıp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı için sıcak sıcak ve çayla ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.05.2024
|
Kolay Kahvaltı Simidi |
|
Banu Banu
Aşçı
Kayıt: 28.04.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98427
Gönderme Tarihi: 22.May.2014
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ekmek hamuru
Kızartmak için sıvı yağ
Hamur için:
Yaş maya
Şeker
Su
Un
Tuz
Ekmek hamurunu bir kabın içine yerleştirin. Elinizi yağlayın ve küçük parçalar kopartın. Ortasına delik açın ve kızdırılmış yağın içine halka şekli verip atın. Güzelce kızarsın ve kepçe yardımıyla alın. Hamuru kendim yapacağım derseniz, un, yaş maya, tuz ve ılık suyla hamuru yumuşak yoğurun. 20 dakika kabarmasını bekleyin ve kızartın. Kahvaltıda peynirle de harika oluyor. Sade olarak çok severek yediğimiz çocukluğumuzun lezzetidir bu hamur kızartması. Biz pişi derdik şimdiki çocuklar kahvaltı simidi adını takmış.
|
Kolay Kahvaltılık Simit |
|
Ay Nur
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141739
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
634 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2.5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Hamuru yoğurmak için şeker, maya, zeytinyağı, ılık su ve sütü karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar koparıp uzun çubuklar yapın, bükerek halka şekli verin. Bu halkaları sıcak suya batırıp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı için sıcak sıcak ve çayla ikram edin.
|
|