Kısa URL: https://ml.md/lc37302
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2009
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
90 gr. margarin
2 yumurta
kabartma tozu
90 gr. şeker
120 gr. un
Hazırlanışı:
Margarin ile şekeri iyice karıştırın. Sonra yumurtaları ekleyin. Unu karıştırın, kabartma tozunu ilâve edin. Kâğıttan küçük kalıplara kaşıkla akıtarak yerleştirip küçük kekleri fırının üst katında sıcak fırında 12 dakika pişirin. Soğuyunca üstlerini pudra şekeri ve bir kaç damla su, boya veya çikolata ile yapılmış kaplamalarla süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc70968
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2011
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 pasta hamuru
5 bardak yumurta
1 adet meyve (çikolata parçaları)
Fırını 220 derecede ısıt. Tepsiyi yağla.Sıkma tablasına 50x75 cm lik uç tak.Pasta hamurunu 2,5 cm lik toplar halinde sık.Tepside aralarına mesafe bırak.Üstlerine fırçayla çok hafifçe yumurta sür.10 dakika pişir.190 dereceye düşür.20 dakika daha pişir.Hamurlar kabarmış olsun.Keskin bıçakla yar,buharları çıksın.Söndürülmüş fırında 10 dakika beklet.Tel ızgarada iyice soğut.Kremaya meyve parçası ve çikolata kat. İçlerine bu karışımı doldur.