100 gr sütlü çikolata
100 gr bitter çikolata
Hazır pandispanya keki
Kremsşanti
1 bardak soğuk süt
Hazır pandispanyayı kalıpla bastırarak kalpler şeklinde kesin. Kremşantiyi soğuk sütle iyice çırparak hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kremşanti buzdolabında dinlenirken siz de çikolataları rendeleyip bir kaba alın. Pastayı hazırlamak için bir dilim pandispanya alıp kremşanti sürün, üzerine rendelenmiş çikolatalardan dökün. Tüm dilimler için aynı işlemi tekrarlayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc155722
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
477 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1. 5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Fincanları yağlamak için:
Sıvı yağ
Un
İçi için:
6-7 dilim tablet çikolata
1 yemek kaşığı nutella
2 adet ceviz içi veya fındık
Yumurta ve şekeri birlikte iyice çırpıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Çay fıncanlarının için yağlayıp birazcık un serptikten sonra fincanların yarısına gelecek şekilde kek harcımızdan koyuyoruz. Derin bir tencereye 2 su bardağı kadar su koyup fincanları içine yerleştiriyoruz. Ağzına temiz bir havlu serip kapağını kapatıyoruz. 20 dakika kadar pişiriyoruz. Tablet çikolataları benmari usulü eritip içine ceviz ve nutellayı ekleyip karıştırıyoruz. Kekler Soğuduktan sonra fincanlardan çıkarıp kekin üzerinden kapak gibi kesip içine çikolata sosu ve meyve ekledikten sonra tekrar kekle üzerini kapatıp istediğiniz meyveyle süsleyip servis edebilirsiniz. İsterseniz içine krema da yapabilirsiniz tercih sizin.