|
|
KOLAY PANDİSPANYA |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66302
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
5,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 çorba kaşığı un
Limon kabuğu rendesi
6 çorba kaşığı ılık su
Vanilya
4 çorba kaşığı tozşeker
Porselen bir kâseye 2 yumurtayı şekeri ılık suyu koyup, iyice karıştırınız.
Elenmiş unun içerisine kabartma tozunu, vanilyayı koyup, karıştırınız.
Unu porselen kâsedeki karışıma koyup, halloluncaya kadar karıştırınız.
Yağlanmış ve altına kağıt konmuş kalıba karışımı dökünüz.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Not: Bu hamuru İstediğiniz pasta ve tartlarda kullanabilirsiniz. Hem yapımı kolay pastalar, hem de ceviz, fındık vb. ilâve ederek de kekler yapabilirsiniz.
|
BASİT PANDİSPANYA |
|
cins
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2011
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66040
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011
3,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yumurta
250 gr. un (10 çorba kaşığı)
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı)
Yarım paket kabartma tozu
Vanilya
10 adet yumurtayı 250 gr. tozşekeri, bir yumurta kabına, yoksa bakır bir tencereye koyup, çok hafif ateş üzerinde çarparak koyulaştırınız. (Kıvamı ezilmiş koyu bir yoğurt veya boza kıvamında olmalıdır.) Böyle anlamak tam netice vermez, en iyisi çarptığınız yumurtadan biraz kaldırıp, telin ucundan akıtın, akan son damlalar bir süre bozulmadan duruyorsa, kıvam tamdır.) Mikserde çarpıyorsanız kıvamı yine böyle anlayınız.
Koyulaşan yumurtaya elenmiş vanilya ve kabartma tozunu, karıştırılmış unu ilâve ediniz.
Telle altüst etmek suretiyle unu yumurtaya yediriniz. Mikserle çarpıyorsanız düğmeyi yavaşa getirerek unu yediriniz. Fazla karıştırmayın, hamurun sulanmasına sebep olursunuz. Sulanan hamur da fırında kabarmaz. Bu bakımdan karıştırma işlemini fazla yapmayınız.
Yuvarlak bir pasta kalıbının kenarlarına yağ, altına da parşömen kâğıdı koyup, hamuru yarıya kadar bu kalıba doldurunuz. (Kare, dikdörtgen de olabilir.)
Önceden ısıtılmış bir fırında ve hafif ısıda 30-40 dakika pişiriniz.
Kontrolünü yapıp, fırından alınız.
Biraz soğutup, kalıptan çıkarıp, istediğiniz pastada kullanınız.
|
PRATİK PANDİSPANYA |
|
Çatladıkapı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Alaçatı/Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc65891
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2011
2,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı erimiş yağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
3 çorba kaşığı küçük taneli herhangi bir reçel
2 adet yumurtayı, şekeri bir kaba koyup, 1-2 defa karıştırınız.
Sonra bu karışıma erimiş yağı, reçeli koyup, tekrar 1-2 defa karıştırınız.
Una vanilya, kabartma tozui koyup, karışıma koyunuz.
Hepsini iyice karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına koyup, orta ısılı fırında 30-40 dakika pişiriniz.
Fırından çıkınca soğutup servis yapınız.
|
KOLAY PANDİSPANYA |
|
Gültaze
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc63059
Gönderme Tarihi: 08.May.2011
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 yumurta
300 gram pudra şekeri
300 gram un
1 paket vanilya
Yumurtaları bir kab içerisine kırınız. Pudra şekeriyle birlikte hafif ateş üzerinde iyice çırpınız. Koyulaşınca ateşten alarak, yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpıldıktan sonra un ve vanilya ilâve ediniz. Biraz daha karıştırarak altı yağlanmış kalıba dökünüz. Hafif hararetli fırında 45 dakika pişiriniz.
Bu pandispanya istenilen pasta yerine kullanılabilir. O zaman içine ekilmiş badem, fındık veya kakao konur ve içine konan malzemeye göre isim alır. Konulacak malzemenin miktarı 50 gramdır. Bunlardan birisi konulduğu zaman unu 50 gram azaltmalıdır.
Fotoğraf "LED" tarafından gönderildi. 14.02.2019
|
|
KOLAY PANDİSPANYA Tarifleri Kestaneli Pasta Tarifleri
|
|