2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı eritilmiş ve ılınmış tereyağı
2 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
Genişçe bir karıştırma kabında kuru üzüm, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı eritilmiş ve ılıtılmış margarini ve 2 su bardağı unu karıştırın. 2 yemek kaşığı kuru mayayı ılık suyla eritip, birkaç dakika beklettikten sonra malzemelere ilave edin. Malzemeler kulak memesi yumuşaklığında hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Daha sonra hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, bastırarak, yuvarlak olarak şekillendirin. Dilerseniz üzerine bir miktar daha üzüm ekleyerek içi yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan hemen sonra üzerine pudra şekerini serperek servis yapın.
|