Çekirdekleri çıkartılmış vişneyi blenderden geçirilir.
2 su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir.
İçine istenilen oranda şeker eklenir.
3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür. Ben kek kalıbı tercih ettim.
Buzlukta en az iki saat beklendikten sonra ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Not: Jöleyi kalıba dökmeden kalıbınızı ıslatmayı unutmayınız. Jölenizi çilek, portakal gibi meyveleri kullanarak yapabilirsiniz. Meyve yerine kendi sıktığınız ya da hazır aldığınız meyve suyunu kullanabilirsiniz. Meyve suyunuzun tatlılık oranına göre şeker oranını da ayarlayabilirsiniz. Pastalarınızın üzerine, kurabiyelerinizde hazırladığınız jöleyi kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc119566
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2016
996 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı buğday nişastası
9 yemek kaşığı toz şeker
7-8 adet bebe bisküvisi
İlk olarak derin bir kasenin içinde vişne suyu, su ve buğday nişastasını, iyice pürüzsüz hale gelinceye dek çırparak karıştıralım. Sonra bu karışımı bir tencereye boşaltarak orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş şekeri ekleyelim ve pişirmeye devam edelim. Karışım kaynadıktan 3-4 dakika sonra ocaktan alalım. Küçük boy kare cam kabının içini suyla iyice ıslatalım ve içine vişneli jöleyi aktaralım. En az 1 gece buzdolabında beklettikten sonra tatlımızı bir servis tabağına ters çevirip, üzerini elimizle ufaladığımız bisküvilerle süsleyerek ikram edelim.