Vişne
3 yemek kaşığı nişasta
Şeker
Çekirdekleri çıkartılmış vişneyi blenderden geçirilir.
2 su bardağı meyveye bir litre su ilave edilir.
İçine istenilen oranda şeker eklenir.
3 dolu yemek kaşığı nişasta da eklendikten sonra kaynatılıp istenilen kalıba dökülür. Ben kek kalıbı tercih ettim.
Buzlukta en az iki saat beklendikten sonra ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Not: Jöleyi kalıba dökmeden kalıbınızı ıslatmayı unutmayınız. Jölenizi çilek, portakal gibi meyveleri kullanarak yapabilirsiniz. Meyve yerine kendi sıktığınız ya da hazır aldığınız meyve suyunu kullanabilirsiniz. Meyve suyunuzun tatlılık oranına göre şeker oranını da ayarlayabilirsiniz. Pastalarınızın üzerine, kurabiyelerinizde hazırladığınız jöleyi kullanabilirsiniz.
|