Kısa URL: https://ml.md/lc125120
Gönderme Tarihi: 07.May.2017
793 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 bardak pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
3 bardak kaynamış su
Tencereye yağı koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Bulguru ve yeşil mercimeği ekleyin. Karıştırın. Suyunu koyun. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak, suyunu çekene kadar pişmeye bırakın!
Kısa URL: https://ml.md/lc74888
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
1,899 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Kekik
Önce yeşil mercimekleri haşlıyoruz. Yumuşamaya yakın bulguru ilave ediyoruz . İkisi birlikte kaynıyor. Ardından karabiber, tuz ve kekiği ekliyoruz. Kızdırılmış zeytinyağını da ekleyip servis yapıyoruz.