Kısa URL: https://ml.md/lc74888
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
1,898 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
Kekik
Önce yeşil mercimekleri haşlıyoruz. Yumuşamaya yakın bulguru ilave ediyoruz . İkisi birlikte kaynıyor. Ardından karabiber, tuz ve kekiği ekliyoruz. Kızdırılmış zeytinyağını da ekleyip servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc125120
Gönderme Tarihi: 07.May.2017
792 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 bardak pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
3 bardak kaynamış su
Tencereye yağı koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Bulguru ve yeşil mercimeği ekleyin. Karıştırın. Suyunu koyun. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak, suyunu çekene kadar pişmeye bırakın!