|
|
Soya Filizli Pilav (Kognamulbap) |
|
içli
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc124392
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2017
1,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.asyagurme.com
3 Su Bardağı Soya Filizi, Yıkanmış
1 Su Bardağı Kısa Taneli Pirinç
½ Su Bardağı Dana Kıyma
1 Çay Kaşığı Balık Tozu
1 Su Bardağı Su
Marine için:
½ Yemek Kaşığı Soya Sosu
½ Yemek Kaşığı Yeşil Soğan, İnce doğranmış
1 Tatlı Kaşığı Sarımsak Ezmesi
1 Çay Kaşığı Susam Yağı
1 Tutam Karabiber
Sosu için:
1-2 Adet Yeşil Soğan, İnce doğranmış
1 Çay Kaşığı Sarımsak Ezmesi
3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
1 Tatlı Kaşığı Bal
1 Tatlı Kaşığı Susam Yağı
1-2 Tatlı Kaşığı Susam
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Bir kasede dana kıymayı, soya sosu, ince doğranmış yeşil soğan, sarımsak ezmesi, susam yağı, karabiber ile karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Pirinci akan su berraklaşana dek soğuk su ile yıkayın. Yıkadığınız pirinci bir kaseye aktarın. Üzerine bir miktar su ilave edin ve 10 dakika boyunca suda bekletin. Ardından suyunu iyice süzün ve pirinci bir tencereye aktarın.
Tencereye 1 su bardağı su ile 1 çay kaşığı balık tozunu ilave edin. Hazırladığınız kıymalı karışımı pirincin üzerine eşit şekilde dağıtın. Son olarak soya filizlerini de ilave edin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
Sosu hazırlamak için bir kasede ince dilimlenmiş yeşil soğanları, sarımsak ezmesini, soya sosunu, balı, susam yağını, susamı ve kırmızı pul biberi çırparak karıştırın.
|
Kong-na-mul-bab |
|
med-cezir
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc115599
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2016
1,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
(Soya Filizli Pilav)
https://koreyemek.blogspot.com.tr
2 su bardak pilinç
250 gr soya filizi
4 su bardak su
Sosu için:
2 yemek kaşık soya sosu
1 tatlı kasık susam yağı
İnce kıyılmış yeşil soğan ve susam
Soya filizi suda kaç kere yıkayın. Süzgeçten suyunu çıkarın.
Pirinç yıkadıktan sonra 30 dakkika bekletirse daha güzel sonuç çıkar.
2 su bardak pirinçe 4 su bardak suyu ekleyin.
Pirincin üzerine yıkanmış soya filizi ilave edin.
Kapağı kapatarak harlı ateşte 10 dakkika, sonra orta ateşe koyduktan sonra pirinç pişinceye dek kaynatın. (ortalama 20 dk.)
Ocaktan indirdikten sonra kapağı açmadan 5 dk bekletin.
Sosu hazırlayın.
Pilavın üstüne 1 yemek kaşık sosu ekleyerek iyice karıştırark servis yapın.
|
|
Kong-na-mul-bab Tarifleri Kore Yemekleri
|
|