https://www.cumhuriyet.com.tr
4 dilim tost ekmeği
2 adet yumurta
1/2 su bardağı ince kıyılmış lahana
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 dal yeşil soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 dilim cheddar ya da kaşar peyniri
2 dilim jambon ya da sucuk (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Tereyağı ya da margarin (kızartmak için)
Ketçap ve mayonez (üzeri için)
Bir kasede yumurtaları çırpın.
Üzerine doğranmış lahana, havuç ve yeşil soğanı ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı iyice çırpın.
Tavayı biraz yağlayarak ısıtın.
Hazırladığınız sebzeli yumurta karışımını tavaya dökün ve düz bir şekilde yayın.
Orta ateşte, her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin.
Ayrı bir tavada, tereyağı ile ekmek dilimlerinin her iki yüzünü de hafifçe kızartın.
Jambon veya sucuk kullanıyorsanız onları da hafifçe ısıtın ya da kızartın.
Kızaran ekmek dilimlerinin üzerine sırasıyla sebzeli yumurta, peynir ve jambon ekleyin.
Üzerine biraz toz şeker serpiştirin (bu, tostun Kore’ye özgü tatlı-tuzlu lezzetini verir).
Ardından ketçap ve mayonez gezdirin ve diğer ekmek dilimini kapatın.
Tostunuzu ortadan ikiye keserek sıcak servis yapın.

|