|
Köstebek Pasta |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5487
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006
9,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki icin:
4 adet yumurta
1.5 su bardagı seker
1 su bardagından iki parmak az sıvı yag
3 yemek kasıgı kakao
3 su bardagı un
1 su bardagi sut
1 pk.kabartma tozu
Kremasi icin:
1 kg sut
5 yemek kasıgı un
1 su bardagı seker
1/4 paket margarin
1 paket vanilya
1 yemek kasigi hindistancevizi
Uzerine:
300 gr bitter cikolata
1 paket krema
Ilk olarak muhallebiyi hazirlayin.Sut,un ve sekeri iyice karistirin,daha sonra orta ateste karistirarak kremayi olusturun.Pistikten sonra icine margarini ve vanilyayi ekliyerek margarin eriyinceye kadar karistirin.Daha sonra kremayi mikser yardimi ile bikac dakika iyice cirpin.Cirptiktan sonra hindistancevizi ekleyin.
Kek icinse,yumurtalari kopuk kopuk olana kadar cirpin.Daha sonra sekeri yagi ve sutu ekleyip cirpmaya devam edin.Kabartma tozu ile karistirdiginiz un ve kakaoyu karisima ekleyip biraz karistirin.Hamurunuzu yuvarlak yaglanmis bir kaba dokun,kelepceli bir kap olursa keki daha sonra daha kolay cikartirsiniz.Onceden isitilmis 175 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirin.
Kek pistikten sonra keki sicakken ortadan ikiye bolun.Ust kismini yuvarlak derin bir kaba ( salata kasesi yada borcam olabilir) doseyin.Kabin seklini almasi icin kek mutlaka sicak olmali.Kekiniz cukur sekilde olacak.Bu cukur kekin icine muhallebinizden dokun.Fakat krema kekin ustunden tasmamali.Kekin ustunde biraz bosluk olmali.Kekten kestiginiz kalan alt kismi,cukur sekildeki kekin uzerine kapatin.Buzdolabinda bir gun bekletin.
Servis yapicaginiz zaman,cikolatayi benmari usulu ile eritip icine krema karistirin ve biraz daha bu sekilde isitin.Pastanizi dolaptan alip servis tabagina ters cevirin.Uzerine hazirlamis oldugunuz sosu dokun.Isterseniz cikolatali hazir sosta kullanabilir, ya da kremaniza zevkinize gore meyve ekliyebilirsiniz.
Fotoğraf "uydu" tarafından gönderildi. 17.08.2020
|
Köstebek Pasta |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12479
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane hazır pasta keki
1 su bardağı hazır kayısı suyu
10 tane taze kayısı
1 çay bardağı damla çikolata
Kreması için:
2 bardak süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazır pasta kekinin bir parçasını servis tabağına koyun. Bir bardak kayısı suyuyla keki ıslatın. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları yarım yarım dizin. Tencerede un, süt, limon kabuğu rendesi koyulaşıncaya kadar pişirin. İyice soğutun. Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip, mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine yayın, üzerine damla çikolata serpin. En az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.
NOT: İstediğiniz mevsim meyvesiyle hazırlayabilirsiniz.
ML® Gözde Pasta için tıklayın
|
Köstebek pasta |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc16438
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1,5 çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Bir tencereye soğuk süt, un, kakao ve şeker konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, ateşten alınır, sıcakken vanilya ve nargarin katılır. Mikserde 5 dakika çırpılır, içine iri kırılmış bisküvi atılır, karıştırılır, altı yuvarlak büyük kase streçle kaplanır, karışım üzerine dökülür, buzdolabına konur, ertesi günü ters cevrilir, streç film alınır, servise sunulur.
ML® Nurnur için tıklayın
|
Köstebek Pasta |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18089
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2007
3,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
4 adet yumurta
4 kahve fincan şeker
4 kahve fincan un
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu.
Dolgu kreması:
1 poşet krem şanti
250 ml. süt
2 adet portakal
1 su bardağı damla çikolata.
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dk. çırpın. Suyu ve ayrı bir kapta elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin. Mikserin düşük ayarında çırpın. Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcamda önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü ile keki pişirin.
Diğer tarafta, krem şantiyi 250 mi. süt ile çırpın. Damla çikolatayı ve küp küp doğradığınız portakalı ekleyip dolaba kaldırın. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin. Kekin bir parçasını derin bir kasenin içine fazlalıklarını keserek yerleştirin. Dolaba kaldırdığınız kremayı kasede bulunan kekin üzerine doldurun. Kekin diğer kısmını üzerine gelecek biçimde kenarlardan fazlalıkları keserek üzerine koyun. Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarınca servis tabağına ters çevirin. Üzerini 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şanti ile kaplayıp, rondodan geçirdiğiniz kekin kalan parçalarını üzerine serpiştirin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
|
Köstebek Pasta |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72679
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2012
2,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket köstebek pasta karışımı
2 adet yumurta
125 gr margarin
7-8 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet muz
3 süt
Köstebek Pasta karışımını bir kaba alıp içine 7-8 yemek kaşığı süt, 2 yumurta ve yumuşatılmış margarinimizi koyup önce yavaş sonra hızlı devirde 3-5 dk kadar çırpalım.Daha sonra karışımımızı yuvarlak bir borcam kaba alıp 160 derece fırında 25-30 dk pişirelim. Pişen kekimizi fırından çıkarıp bir kaba alalım, soğuyan pasta tabanımızın kenarlarında 1'er cm pay kalacak şekilde tabanın ortasını oyup, kalan pasta kırıntılarını bir kase içerisinde iyice ufalayalım. Muzlarımızı soyup uzunlamasına ikiye keselim ve düz tarafları altta kalacak şekilde pasta tabanımıza yerleştirelim.Bir kaba koyduğumuz 3,5 su bardağı sütümüzün içine krema poşetini boşaltıp 2-3 dk çırpalım. Kremamızın içine paketten çıkan çikolata parçalarımızı ekleyip karıştıralım ve muzlarımızın üzerini bu kremayla kaplayıp kubbe şekli verelim. Kremanın üzerine hazırlamış olduğumuz kek kırıntıları ile iyice kaplayalım ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Köstebek Pasta |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73401
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı damla çiklata
1 su bardağı süt
3 adet muz
3 adet yumurta
75 gr margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1. Şeker ve yumurtayı bir kaba ilave edin çırpın.
2. Ardından margarini (oda sıcaklığında), kabartma tozu, vanilya, kakao ve aldığı kadar un ilave edip koyu kıvamda kek hamuru elde edin.
3. 170 derecelik ısıtılmış fırında pişirin.
4. Pişen keki soğumaya bırakın ılıdığında kenarlarında 2 cm bırakıp ortasını kaşık yardımıyla oyun.( keki parçalamadan düz bir şekilde)
5. Oyduğunuz kısma dilimlenmiş muzları yerleştirin, krem şantiyi sütle çırpın içine damla çikolata dilerseniz çikolata parçaları ekleyip muzların üstüne ilave edin.
6. Kaşıkla çıkardığınız kek parçasını ufalayın ve krem şan tinin üzerine tamamen kapatacak şekilde yayın(krem şantiye yapışması için hafif bastırın).
7. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin sonra servis yapın.
|
Köstebek Pasta |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87710
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2013
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
ISLATMA ŞURUBU;
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı su
1 fincan şeker ,
2 paket köpürtülmüş kremşanti
4 Yumurta
2,5 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
3,5 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker çırpılır sıvı yağ su ve diğer eklenerek kek hamuru hazırlanır yağlanmış tepsiye dökülerek 175 derece fırında pişirilir fırından çıkınca çay bardağı ile yuvarlak kesilir ıslatma şurubu ile ıslatılır kekin kalan parçaları rondoda geçirilerek ufalanır kesilen yuvarlak kekin üzerine 2 kaşık kremşanti koyularak kek kırıntıları üzerine ekilir.
|
Köstebek Pasta |
|
maşuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94786
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2013
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 fincan toz şeker
1 fincan sıvıyağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 kg süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
2 paket krem şanti
Kek malzemelerini bir kaba koyarak 10 dakika kadar çırpın ev fırına sürerek pişirin. Kremasını yapalım, sütü, nişastayı ve şekeri pişirin. Soğuduktan sonra toz halinde olan krem şantiyi ilave ederek iyice karıştırın. Pişirdiğimiz keki bir çay bardağı ile kesin, üzerine krema koyun (Etipuf şeklinde). Kekin kenarlarından kaşan parçaları toz haline getirerek kremalı keklerin üzerine bulayınız.
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
Köstebek Pasta |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117772
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Toycu
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket hamur kabartma tozu
Krema malzemeleri:
1 lt süt
4 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
50 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
3 adet muz
Öncelikle yumurta ve şekeri karışım beyazlayana, köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri karışımın içine ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. En son un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Margarinle yağlanmış, üzerine un serpilmiş tepsinin içine boşaltıyoruz. 180 derece de pişiriyoruz. Piştikten sonra dinlenmeye alıyoruz. Bu arada kremamızı hazırlıyoruz. Bir litre süte şekeri unu nişastayı karıştırıyoruz. Ateşe alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. En son vanilya ilave edelim. Ocaktan aldıktan on dakika sonra bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp çırpalım. Sonrada blenderda çektiğimiz çikolatayı karıştıralım. Kekimizi ortadan ikiye pasta tabanı keser gibi değilde oyarmış gibi keselim, kenarları kalsın. Ortasına muzları ikiye kesip yerleştirelim. Üzerine kremayı dökelim ayırmış olduğumuz keki de blenderdan çekip üzerine paylaştıralım.
|
Köstebek Pasta |
|
yaylalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc128434
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2017
1,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Kek için:
4 yumurta
1.5 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
İç harcı için:
1 kg kestane
2 su bardağı krema
2 çay bardağı toz şeker
3 paket vanilya
2 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı kıyılmış fındık
Yarım su bardağı akide şekeri
Üzeri için:
250 g bitter çikolata
Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu kare şekilli bir kalıba yayın. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin. Bir parçasını içi streç film ile kaplanmış bir kaseye elinizle bastırarak yerleştirin. Pastanın iç harcı için, kestaneleri bombeli taraflarından bıçak ucuyla çizdikten sonra haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Kestanenin 100 gram kadarını ayırıp kalanı kremanın içine iri parçalar olarak kalacak şekilde ekleyin. Şeker, ufalanmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Hazırladığınız iç harcı kalıbın içine yaydığınız kekin üzerine aktarın. Diğer kek parçası ile kasenin üzerini kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Pastayı derin dondurucudan çıkarıp bir ızgara teli üzerine ters çevirin. Streç filmi üzerinden alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolatayı pastanın tamamını kaplayacak şekilde üzerine dökün. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
|
Köstebek Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131565
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
864 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
3,5 fincan un
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1 litre süt
7 yemek kaşığı nişasta
1 bardak şeker
1 pk krem şanti
Kek için tüm malzemelerini karıştırıp fırın tepsisine dökerek pişmeye bırakınız. Kekin fazla kabarmaması için tepsinizi küçük seçmeyiniz, normal fırın tepsisi ideal olur. Diğer taraftan kremayı pişirerek soğumaya bırakınız ve soğuyunca bir paket toz krem şantiyi içine karıştırıp mikserle çırpınız.
Şimdi bu sevimli yuvarlakları nasıl yaptığımıza gelelim; Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyiniz ve daha sonra su bardağının ağzı ile kekten yuvarlak parçalar kesiniz. Arada kalan parçaları rendenin küçük tarafıyla veya rondodan geçirerek un haline getiriniz. Elinize aldığınız kekin üzerine bir yemek kaşığı krema koyup, ufaladığınız kekten alarak üzerine dökerek şekil veriniz.
Not: Dilerseniz kremanın içine muz parçaları veya damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
|
Köstebek Pasta |
|
kardiyak
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142699
Gönderme Tarihi: 13.May.2019
1,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
4 yumurta
1,5 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
İçi için:
1 kilogram kestane
2 su bardağı krema
2 çay bardağı toz şeker
3 paket vanilya
2 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı kıyılmış fındık
Yarım su bardağı akide şekeri
Üzeri için:
250 gram bitter çikolata
Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu kare şekilli bir kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin. Bir parçasını içi streç film ile kaplanmış bir kaseye elinizle bastırarak yerleştirin.
Pastanın iç harcı için, kestaneleri bombeli taraflarından bıçak ucuyla çizdikten sonra haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Kestanenin 100 gram kadarını ayırıp kalanı kremanın içine iri parçalar olarak kalacak şekilde ekleyin. Şeker, ufalanmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin.
Hazırladığınız iç harcı kalıbın içine yaydığınız kekin üzerine aktarın. Diğer kek parçası ile kasenin üzerini kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Pastayı derin dondurucudan çıkarıp bir ızgara teli üzerine ters çevirin. Streç filmi üzerinden alın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolatayı pastanın tamamını kaplayacak şekilde üzerine dökün. Çikolata donduktan sonra servis yapın.
|
Köstebek Pasta |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144550
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için:
1 poşet krem şanti
1 paket toz krema
2,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata
İçine:
4 adet muz
Tüm malzemelerinizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını da yumurta beyazlarına ekleyin. Beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar iyice çırpın.
Sarıların içine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpın. Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köpüğü de hamurunuza ekleyip bir spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın ve homojenleşmesini sağlayın.
Kelepçeli kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.
Bu esnada kremanızı hazırlayın. Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip karıştırın. Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin.
Soğuyan kekinizin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin. Muzları bu havuza yerleştirip üzerine kremayı kubbe gibi olacak şekilde doldurun. Kekin içinden çıkan parçaları robotta çekip kremanın üzerine dökün. Pastanız hazır!
|
Köstebek Pasta |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148943
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için
4 adet muz
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Şeker ve yumurtayı geniş bir kapta mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Üzerine kakaoyu ekleyip iyice çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyip son kez aşağıdan yukarı olacak şekilde silikon bir spatula yardımıyla karıştırın.
Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 25 dakika pişirin.
Kek pişerken krem şantiyi hazırlayın. Paket krem şantiyle sütü katılaşana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
Keki fırından alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Kekin ortasını oyun, kekten çıkardığınız parçaları ayrı bir kaba ufalayın.
Kekin ortasına bütün muzları dizin. Üzerine damla çikolata eklediğiniz krem şantiyi dökün.
Kekin ortasından çıkartıp ufaladığınız parçalarla krem şantinin üzerini kapatın.
Köstebek pastanız hazır.
|
Köstebek Pasta |
|
Oyalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2020
Mesajlar: 31 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc150321
Gönderme Tarihi: 04.May.2020
476 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kek hamuru kıvamına gelene kadar un
Krema için:
2 poşet kremşanti
1, 5 su bardağı süt
1 su bardağı kadar damla çikolata
Kekleri ıslatmak için:
Süt veya reçel
Pastanın arası için:
2 adet muz
Öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba koyun.
Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın ve üzerine süt ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Ardından kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış tepsiye veya borcama dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyunca daha kolay kesiliyor.
Dinlenen kekten su bardağı kullanarak yuvarlak parçalar çıkarın. Kek parçalarını sütle veya reçelle hafifçe ıslatın. Yuvarlak kestikten sonra kalan kek parçalarını rondodon geçirin.
Krem şantiyi buzdolabından alarak üzerine damla çikolatayı ve muzları ekleyip karıştırın. Yuvarlak kestiğiniz keklerin üzerine bir kaşık kremşanti karışımından koyun. Kubbe gibi şekil verin.
Krem şantiyi kek kırıntılarıyla kapatın.
Bütün pastaları hazırladıktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirerek servis edin.
|
Köstebek Pasta |
|
tayanç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc153031
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3 fincan toz şeker
1 fincan sıvı yağ
2 fincan süt
3,5 fincan elenmiş un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Muhallebisi için:
5 bardak süt
6 kaşık toz şeker
3 kaşık elenmiş un
3 kaşık nişasta
1 paket margarinin beşte biri (50 gr)
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
İçine koymak için muz veya çilek
Yumurtaları, şekeri, sütü, sıvı yağı, kakao, un ve kabartma tozunu sırasıyla ekleyerek iyice çırpın.
Pürüzsüz bir kıvam alması çok önemlidir. Sıvı yağ ile yağladığınız tepsiye döküp önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyup 20-25 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra dinlendirip hangi boyutta köstebek pasta yapmak isterseniz kesip servis tabağına alın.
Kekin orta kısmında ufak bir parça kesip içine muz veya çilek gibi istediğiniz meyvelerle doldurun. Arta kalan kek parçalarını ufalayın.
5 bardak süte 6 kaşık şeker, 3 kaşık un, 2 kaşık nişastayı koyup kısık ateşte kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
İçine kaynadıktan sonra margarin ve vanilya koyup 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Ilındıktan sonra 1 paket krem şantiyi koyup blender ile çırpın.
Bu muhallebiyi kekin orta kısmında hafifçe tümsek kalacak şekilde koyup kenar kısımları da kaplayıp şekil verin.
Ufaladığınız kekleri üzerine serpin. Üzerine yeniden kakao serpebilirsiniz.
|
Köstebek Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176977
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Kek İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Krema İçin:
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
100 gram tereyağı
Üzeri İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Çikolata sosu (isteğe bağlı)
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sıvı malzemeler (süt, sıvı yağ) eklenir ve karıştırılır.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilin eklenip karıştırılır. Kek hamuru hazırlanır.
Hazırlanan kek hamuru yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında kek pişirilir. Kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkarılır.
Kek soğurken, krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilin bir tencerede karıştırarak pişirilir.
Koyu bir kıvam alınca ocaktan alınır, içerisine tereyağı eklenip karıştırılır.
Soğuyan kek iki katlı olarak kesilir. İlk kat servis tabağına alınır.
Üzerine hazırlanan kremayı yayın. İkinci kek katı da üzerine kapatılır.
Üzerine dövülmüş ceviz içini serpilir.
|
Köstebek Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178985
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2024
67 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1.5 çay bardağı süt
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
3 adet muz
Fırın kalıbını yağlamak için
1 yemek kaşığı tereyağı
Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Ayçiçek yağı, süt, kakao, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu sırasıyla ekledikten sonra çırpma işlemini devam ettirin.
Tereyağı ile yağladığınız yuvarlak fırın kalıbına kek karışımını boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
Pastanın kremasını hazırlamak için; süt, buğday nişastası, un, toz şeker ve toz krem şanti karışımını orta ateşte sürekli karıştırarak 10- 12 dakika koyulaşana kadar pişirin.
Pişen keki fırından alın ve ılınması için beklettikten sonra kalıptan çıkartın.
Kekin kenar kısmından birkaç santimetre pay bırakarak orta kısmını, tabanına zarar vermeden bir kaşık yardımıyla çıkartın ve daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
Muzları doğrayın ve içini oyduğunuz kekin orta kısmına yerleştirin. Önceden hazırladığınız soğumuş krema ile pastanın üzerini tamamen kapatacak şekilde orta kısmından başlayarak sıvayın.
Kabarık bir görüntüsü olan pastanızın üzerini; kekin orta kısmından çıkartıp, ufaladığınız kek parçaları ile kaplayın. Kolay dilimlenmesi için; buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
|
|