|
Köy Çorbası |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127153
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
1 Çay Bardağı Reis İnce Bulgur
1 Su Bardağı Reis Osmancık Pirinç
1 Su Bardağı Erişte
900 Gram Tereyağı
1 Reis Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
6 Su Bardağı Su
Tuz
Kuru Nane
Üzeri için;
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tereyağını tencerede eritin.
Yemeklik doğranmış soğanı kısık ateşte kavurun.
Salça, su, erişte, pirinç ve bulguru ilave edip karıştırın.
15 dakika kadar kapağı yarı kapalı olarak pişirin.
Erişte, bulgur ve pirinçler yumuşayınca çorbayı ocaktan alın.
Tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin.
Çorbayı kaselere aktarıp üzerine biberli yağ gezdirin ve sıcak servis yapın.
|
Köy Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157497
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet küçük boy soğan
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet ince kıyılmış ıspanak yaprağı
3,5 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı pirinç
1,5 çorba kaşığı bulgur
4-5 su bardağı su
Bir tutam nane
Tuz
Terbiyesi için:
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
İnce kıyılmış soğan, havuç ve ıspanağı 2 çorba kaşığı tereyağı ile soteleyin. Su ile beraber pirinç ve bulgur ilave edin. 10 dakika kaynatın. Çorbanın terbiyesi için un, yoğurt ve yumurtayı karıştırıp çorbaya iyice yedirin. Daha sonra kalan tereyağında naneyi kavurun ve en son tuz ile beraber çorbaya ilave edin.
|
|