Kısa URL: https://ml.md/lc75200
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. çiğ krema
60 gr. tozşeker (4 çorba kaşığı)
Birkaç damla vanilya esansı
Bir çırpma kabını buzlukta soğutun. İçine kremayı, şekeri ve vanilya esansını koyarak çırpma teli veya mikser ile koyu ve kabarık bir kıvam alıncaya kadar sürekli çırparak krem şantiyi'yi hazırlayın. Krem şantiyi'yi buzdolabında saklayın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.02.2022
Kısa URL: https://ml.md/lc156593
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı
2 tane yumurta (beyazı kullanılacak)
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Yumurtalar sarısından (hiç sarı kalmadan) ayırılır.
Yumurta beyazı içine bir fiske tuz katarak iyice 3 dakika mikserle çırpılır.
Köpüklü kıvama gelmesi gereklidir. Su ve şeker bir cezvede şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır.
Sıcak halde yumurtaya eklenir ve hızlı devirde mikserle 10 dakika çırpılır (mikser çalışır olmalı ara vermemek gerek)
Katılaşmaya başlayınca vanilya eklenir ve 5 dakika daha çırpılmaya devam edilir.
Sonra buzdolabına konulur ve tam katı hale gelene kadar bekletilir (2 saat) Kullanıma hazır hale gelir.
Güvenle pastalarda kullanılabilir.