|
Krema |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156604
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
268 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. oda ısısında yumuşamış tuzsuz tereyağı
5 su bardağı ince pudra şekeri
1 paket vanilya ya da sıvı vanilya aroması
Tereyağını çukur bir kaba alarak yumuşayana dek mikser ile altıyedi dakika çırpıyoruz. Pudra şekerini azar azar tereyağına ilave ediyoruz. Tereyağı kremasının en önemli özelliği çok uzun süre çırpılması. Kıvam konusunda ise krem peyniri baz alabilirsiniz. Son aşamada ise vanilyayı da ilave edip lezzetlendiriyoruz. Tereyağ kremasını hazırladıktan sonra buzdolabında mutlaka 15 dakika dinlendiriyoruz.
|
Krema |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156594
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
Yağın dışında diğer malzemeler bir tencerede telle çırpılarak pişirilmeye başlanır.
Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır.
Sonra yağı ekleyerek karıştırılır.
Not: Fazla tatlı olması istenirse şeker eklemesi yapılabilir.
|
Krema |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156481
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tam yağlı inek sütü
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3-4 damla limon suyu
1 tutam tuz
Süt dışında bütün malzemeleri derin bir kâseye koyun ve karıştırın.
Yavaş yavaş süt ekleyin ve mikserle önce kısık devirde sonra da yüksek devirde 10 dakika kadar çırpın.
Kremanız bu işlemden sonra hazır olacaktır.
Kremanız koyu olursa yeterli kıvama gelmesi için süt ekleyebilirsiniz.
Sütü kıvamında ekleyin fazla eklerseniz buzdolabına koyduğunuz zaman katılaşabilir.
Kremanızı buzdolabında 3 saat saklayın veya bir kavanoz da 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
|
Krema Yapımı |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156165
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr süt
200 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı un
4 tane yumurta sarısı
Un, vanilya, şeker ve 4 yumurta sarısını içine azar azar süt ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Pürüzsüz olması için devamlı karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin.
Soğuduktan sonra kremanızı dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.
Not: Pasta ve kurabiye yapımında bu kremayı kullanabilirsiniz. Kremanızın pasta yapımında kullanırsanız, soğuk olması gerekir.
|
Krema |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88748
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1 küçük paket yağ
Hepsi karıştırılarak ağır ateşte muhallebi gibi pişirilir. Vanilya en son atılır.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
|
KREMA |
|
bizbize
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc88689
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
1,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kaşık mısır özü nişasta
10 çorba kaşığı şeker
4 bardak süt
5 çorba kaşığı kakao
Bir tencereye nişastayı, kakaoyu ve şekeri koyun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.09.2022
|
Krema |
|
reyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc59135
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
2,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
1,5 kg Süt (6 bardak)
15 g Kakao (3/4 fincan)
300 g Şeker (4.1/3 fincan)
25 g Nişasta (3/4 fincan)
25 g Pirinçunu (3/4 bardak)
160 g şeker (2.1/3 fincan), 15 kg kakao (3/4 fincan), 25 g nişasta (3/4 fincan) ve 25 g pirinç ununu (3/4 fincan) orta büyüklükte bir tencerenin içinde birbirleriyle iyice karıştırınız.
Diğer taraftan 1,5 kg süte (6 bardak), geri kalan 140 g şekeri (2 fincan) koyunuz ve orta ısıdaki ateşte karıştırarak, 20 dakika kadar kaynatınız.
Süt kaynayınca bunu, evvelce hazırlamış olduğunuz kakao, şeker, pirinç unu, nişasta karışımına bir taraftan karıştırmak suretiyle azar azar ilâve ediniz ve orta koyulukta (Aşağı yukarı boza koyuluğu) bir hâl alıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam ediniz.
Koyuluk derecesi istenilen duruma gelince gerekli kaplara boşaltarak soğumaya bırakınız. İyice soğuduktan sonra da servis yapınız.
|
KREMA |
|
neriman
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16726
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 Bardak süt
2 Bardak toz şeker
6 Yumurta sarısı
Yarım fincanı ararot
1 Kahve kaşığı vanilya
Yarım kahve fincanı nişasta ya da patates unu
Yarım kahve kaşığı tuz
Bir tencereye sütü ve bir bardak şekeri koyup orta ısıdaki ateşte sütü savurarak yarım saat kaynatın ve tencereyi ateşten indirin. Sonra bir başka tencereye yumurtaların sarısını, vanilyayı ve kalan toz şekeri koyarak hepsini bir telle beş dakika dövün. Sonra buna ararotu, nişastayı ekleyip hepsini birbiriyle iyice karıştırın. Bu tencereye bir tarafa bıraktığınız kaynamış sütü de azar azar katıp karıştırın, birbirine iyice yedirinceye kadar hızlı bir şekilde karıştırın. Karışım boza kıvamına gelince tencereyi ateşten indirip kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın.
|
KREMA |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10891
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1750 gr. süt (7 bardak)
350 gr. toz şeker (1,5 bardak)
20 gr. nişasta (1/2 kah. fin.)
6 yumurta sarısı
20 gr. ararot (1/2 kahve fin.) (Patates unu da olabilir)
1 kahve kaşığı vanilya tozu
1/2 kahve kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tencereye süt ve 1.5 bardak şekerin yarısı konularak orta ısıdaki ateşte süt savrulmak suretiyle yarım saat kaynatılır ve tencere ateşten indirilir. Bundan sonra vine bir tencereye 6 yumurtanın sarısı, vanilya tozu ile, kalan toz şekeri konularak bunlar telle 6-7 dakika çırpılır. Sonra bunlara nişasta ve ararot (patates unu da olabilir) ilâve edilerek birbirleriyle iyice halledilir. Bu tencereye, bir tarafa bırakılan kaynamış süt azar azar katılarak karıştırılır. Bunlar birbirine iyice yedirilinceye kadar hızlı hızlı karıştırılır. Krema boza kıvamına gelinceye kadar orta ısıdaki ateşte telle dövercesine karıştırılarak pişirilir. Krema boza kıvamına gelince, tencere ateşten indirilir, hemen kâselere boşaltılır, soğuyunca servis yapılır.
|
KREMA |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8197
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
Yeteri kadar vanilya.
Hepsi karıştırılarak ağır ateşte muhallebi gibi pişirilir. (Vanilya en son atılır)
|
Krema |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5992
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
2,633 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 bardak sut
1 su bardagi toz seker
4 yumurta sarisi
1 turk kahve fincani pirinc unu
Yarim turk kahve fincani nisasta
YAPILIŞ TARİFİ
Sutu ve sekerin yarisini tencereye koyup kaynatalim.Kalan seker,yumurta
sarilari ve vanilyayi iyice cirparak pîrinc ununu ve nisastayi ekleyelim ve
iyice karistiralim.Kaynayan sutten biraz alarak karisimi kaynar sute
alistiralim ve kaynayan sute ince ince akitarak karistiralim.Koyulasan
kremayi kuçuk kaselere alip uzerine arzuya gore hindistancevizi veya
ezilmis findikla susleyelim.Soguyunca servis yapalim.
|
|