Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zerde Tarifleri > Krema (11 adet - 260,651 defa bakıldı)

Krema


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Krema

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156604
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. oda ısısında yumuşamış tuzsuz tereyağı
5 su bardağı ince pudra şekeri
1 paket vanilya ya da sıvı vanilya aroması

Tereyağını çukur bir kaba alarak yumuşayana dek mikser ile altıyedi dakika çırpıyoruz. Pudra şekerini azar azar tereyağına ilave ediyoruz. Tereyağı kremasının en önemli özelliği çok uzun süre çırpılması. Kıvam konusunda ise krem peyniri baz alabilirsiniz. Son aşamada ise vanilyayı da ilave edip lezzetlendiriyoruz. Tereyağ kremasını hazırladıktan sonra buzdolabında mutlaka 15 dakika dinlendiriyoruz.


Krema

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156594
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ (margarin)

Yağın dışında diğer malzemeler bir tencerede telle çırpılarak pişirilmeye başlanır.
Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır.
Sonra yağı ekleyerek karıştırılır.

Not: Fazla tatlı olması istenirse şeker eklemesi yapılabilir.



Krema

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156481
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı tam yağlı inek sütü
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3-4 damla limon suyu
1 tutam tuz

Süt dışında bütün malzemeleri derin bir kâseye koyun ve karıştırın.
Yavaş yavaş süt ekleyin ve mikserle önce kısık devirde sonra da yüksek devirde 10 dakika kadar çırpın.
Kremanız bu işlemden sonra hazır olacaktır.
Kremanız koyu olursa yeterli kıvama gelmesi için süt ekleyebilirsiniz.
Sütü kıvamında ekleyin fazla eklerseniz buzdolabına koyduğunuz zaman katılaşabilir.
Kremanızı buzdolabında 3 saat saklayın veya bir kavanoz da 2 gün içerisinde tüketilmelidir.



Krema Yapımı

akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc156165
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2021
401 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr süt
200 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı un
4 tane yumurta sarısı

Un, vanilya, şeker ve 4 yumurta sarısını içine azar azar süt ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Pürüzsüz olması için devamlı karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin.
Soğuduktan sonra kremanızı dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Not: Pasta ve kurabiye yapımında bu kremayı kullanabilirsiniz. Kremanızın pasta yapımında kullanırsanız, soğuk olması gerekir.



Krema

aytoş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc88748
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
2,075 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım litre süt
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1 küçük paket yağ

Hepsi karıştırılarak ağır ateşte muhallebi gibi pişirilir. Vanilya en son atılır.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021


KREMA

bizbize
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc88689
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
2,027 defa indirildi / yazdırıldı




4 kaşık mısır özü nişasta
10 çorba kaşığı şeker
4 bardak süt
5 çorba kaşığı kakao

Bir tencereye nişastayı, kakaoyu ve şekeri koyun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.09.2022


Krema

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59135
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
2,549 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


1,5 kg Süt (6 bardak)
15 g Kakao (3/4 fincan)
300 g Şeker (4.1/3 fincan)
25 g Nişasta (3/4 fincan)
25 g Pirinçunu (3/4 bardak)

160 g şeker (2.1/3 fincan), 15 kg kakao (3/4 fincan), 25 g nişasta (3/4 fincan) ve 25 g pirinç ununu (3/4 fincan) orta büyüklükte bir tencerenin içinde birbirleriyle iyice karıştırınız.
Diğer taraftan 1,5 kg süte (6 bardak), geri kalan 140 g şekeri (2 fincan) koyunuz ve orta ısıdaki ateşte karıştırarak, 20 dakika kadar kaynatınız.
Süt kaynayınca bunu, evvelce hazırlamış olduğunuz kakao, şeker, pirinç unu, nişasta karışımına bir taraftan karıştırmak suretiyle azar azar ilâve ediniz ve orta koyulukta (Aşağı yukarı boza koyuluğu) bir hâl alıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam ediniz.
Koyuluk derecesi istenilen duruma gelince gerekli kaplara boşaltarak soğumaya bırakınız. İyice soğuduktan sonra da servis yapınız.


KREMA

neriman
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc16726
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
2,717 defa indirildi / yazdırıldı




7 Bardak süt
2 Bardak toz şeker
6 Yumurta sarısı
Yarım fincanı ararot
1 Kahve kaşığı vanilya
Yarım kahve fincanı nişasta ya da patates unu
Yarım kahve kaşığı tuz

Bir tencereye sütü ve bir bardak şekeri koyup orta ısıdaki ateşte sütü savurarak yarım saat kaynatın ve tencereyi ateşten indirin. Sonra bir başka tencereye yumurtaların sarısını, vanilyayı ve kalan toz şekeri koyarak hepsini bir telle beş dakika dövün. Sonra buna ararotu, nişastayı ekleyip hepsini birbiriyle iyice karıştırın. Bu tencereye bir tarafa bıraktığınız kaynamış sütü de azar azar katıp karıştırın, birbirine iyice yedirinceye kadar hızlı bir şekilde karıştırın. Karışım boza kıvamına gelince tencereyi ateşten indirip kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın.


KREMA

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10891
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,746 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1750 gr. süt (7 bardak)
350 gr. toz şeker (1,5 bardak)
20 gr. nişasta (1/2 kah. fin.)
6 yumurta sarısı
20 gr. ararot (1/2 kahve fin.) (Patates unu da olabilir)
1 kahve kaşığı vanilya tozu
1/2 kahve kaşığı tuz

Yapılışı:
Bir tencereye süt ve 1.5 bardak şekerin yarısı konularak orta ısıdaki ateşte süt savrulmak suretiyle yarım saat kaynatılır ve tencere ateşten indirilir. Bundan sonra vine bir tencereye 6 yumurtanın sarısı, vanilya tozu ile, kalan toz şekeri konularak bunlar telle 6-7 dakika çırpılır. Sonra bunlara nişasta ve ararot (patates unu da olabilir) ilâve edilerek birbirleriyle iyice halledilir. Bu tencereye, bir tarafa bırakılan kaynamış süt azar azar katılarak karıştırılır. Bunlar birbirine iyice yedirilinceye kadar hızlı hızlı karıştırılır. Krema boza kıvamına gelinceye kadar orta ısıdaki ateşte telle dövercesine karıştırılarak pişirilir. Krema boza kıvamına gelince, tencere ateşten indirilir, hemen kâselere boşaltılır, soğuyunca servis yapılır.


KREMA

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8197
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006
2,859 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
Yeteri kadar vanilya.

Hepsi karıştırılarak ağır ateşte muhallebi gibi pişirilir. (Vanilya en son atılır)


Krema

necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70
Şehir: Dikmen/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc5992
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
4 bardak sut
1 su bardagi toz seker
4 yumurta sarisi
1 turk kahve fincani pirinc unu
Yarim turk kahve fincani nisasta

YAPILIŞ TARİFİ
Sutu ve sekerin yarisini tencereye koyup kaynatalim.Kalan seker,yumurta
sarilari ve vanilyayi iyice cirparak pîrinc ununu ve nisastayi ekleyelim ve
iyice karistiralim.Kaynayan sutten biraz alarak karisimi kaynar sute
alistiralim ve kaynayan sute ince ince akitarak karistiralim.Koyulasan
kremayi kuçuk kaselere alip uzerine arzuya gore hindistancevizi veya
ezilmis findikla susleyelim.Soguyunca servis yapalim.






Krema Tarifleri Zerde Tarifleri



(11 adet Krema 260,651 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort