Kısa URL: https://ml.md/lc88689
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
4 kaşık mısır özü nişasta
10 çorba kaşığı şeker
4 bardak süt
5 çorba kaşığı kakao
Bir tencereye nişastayı, kakaoyu ve şekeri koyun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc88748
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
2,075 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım litre süt
4 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
1 küçük paket yağ
Hepsi karıştırılarak ağır ateşte muhallebi gibi pişirilir. Vanilya en son atılır.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc156165
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2021
402 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr süt
200 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı un
4 tane yumurta sarısı
Un, vanilya, şeker ve 4 yumurta sarısını içine azar azar süt ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Pürüzsüz olması için devamlı karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirin.
Soğuduktan sonra kremanızı dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.
Not: Pasta ve kurabiye yapımında bu kremayı kullanabilirsiniz. Kremanızın pasta yapımında kullanırsanız, soğuk olması gerekir.
Kısa URL: https://ml.md/lc156481
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı tam yağlı inek sütü
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3-4 damla limon suyu
1 tutam tuz
Süt dışında bütün malzemeleri derin bir kâseye koyun ve karıştırın.
Yavaş yavaş süt ekleyin ve mikserle önce kısık devirde sonra da yüksek devirde 10 dakika kadar çırpın.
Kremanız bu işlemden sonra hazır olacaktır.
Kremanız koyu olursa yeterli kıvama gelmesi için süt ekleyebilirsiniz.
Sütü kıvamında ekleyin fazla eklerseniz buzdolabına koyduğunuz zaman katılaşabilir.
Kremanızı buzdolabında 3 saat saklayın veya bir kavanoz da 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc156594
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ (margarin)
Yağın dışında diğer malzemeler bir tencerede telle çırpılarak pişirilmeye başlanır.
Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır.
Sonra yağı ekleyerek karıştırılır.
Not: Fazla tatlı olması istenirse şeker eklemesi yapılabilir.