Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kabak Tatlısı Tarifleri > Kremalı Elma (8 adet - 298,439 defa bakıldı)

Kremalı Elma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kremalı Elma

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1366
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,037 defa indirildi / yazdırıldı




8 elma
1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım litre süt
1 avuç fındık (dövülmüş)
2 çay kaşığı tarçın
Yarım paket vanilya

1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.
2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.
3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.
4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.


KREMALI ELMA

Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc19690
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
2,617 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg. elma
1/2 lt. süt
10 kaşık şeker
vanilya
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
3/4 paket margarin

1- 2 kaşık nişastayı, 6 kaşık şekeri bir tencereye koyup yavaş yavaş sütü dökerek ateşe koyunuz.
2- Karıştıra karıştıra muhallebi yapınız.
3- Ateşten alınca içerisine yağı, vanilyayı koyup karıştırınız.
4- Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyacakla çıkarınız.
5- Hepsini yıkayıp bir tencereye koyup içerisine 1 su bardağı su, 4 kaşık şeker koyup hafif ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
6- Pişince elmaları birer tane olarak tatlı tabaklarına koyunuz.
7- Ortalarına soğuk muhallebiyi kafi miktar koyup servis yapınız.


ML® Elma Şekeri için tıklayın


KREMALI ELMA

tuğra
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.02.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc21299
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2008
2,578 defa indirildi / yazdırıldı




8 sert elma
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
1/2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Pasta kremi için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt

Elmaları yıkayıp, elma oyacağı ile çekirdek yatağını çıkartarak kabuğunu soyunuz. Tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatınız. Elmaları içine sıralayıp yumuşayıncaya kadar hafif hararetli ısıda pişiriniz. Şekerini katıp ağzı açık olarak şurubunu çektiriniz.
Pasta kremini hazırlayınız. Elmaları tatlı tabaklarına oyuk kısmı üste gelmek üzere yerleştiriniz. Oyuklara kıyılmış ceviz içi ve tarçın karışımı koyunuz. Üzerini pasta kremi ile kapatarak hindistancevizi rendesi ve kıyılmış yeşil fıstık ile süsleyiniz.


Kremalı Elma

menekşe
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.04.2009
Mesajlar: 15
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc35537
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
2,800 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet golden elma
1 adet kivi
Çiğ krema
4 çorba kaşığı tozşeker

1 Elmaların kabuklarını soyup, ortalarını oyun. Tencereye 6 adet elmayı yerleştirin.
2 Elmaların yaklaşık dörtte üçünü kaplayacak kadar su ilave edin. 2 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip, kısık ateşte devamlı kontrol ederek pişirin (çok pişmemesi gerekir; yoksa dağılır). Piştikten sonra soğumaya bırakın.
3 Diğer tarafta kremayı çırpın. Kalan tozşekeri ekleyin. Elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alın.
4 Çırpılan kremayı elmaların oyulan kısmına ve çok az miktarda da üzerine koyun.
5 Kiviyi soyup, altı adet halka oluşturacak biçimde dilimleyin. Kremanın üzerine kivi dilimlerini yerleştirin. Kalan sosu da tabağın içine ilave edin.


KREMALI ELMA

nezaket
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.02.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc46889
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
2,417 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. elma
1/2 lt. süt
10 kaşık şeker
vanilya
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
3/4 margarin

2 kaşık nişastayı, 6 kaşık şekeri bir tencereye koyup yavaş yavaş sütü dökerek ateşe koyunuz. Karıştıra, karıştıra muhallebi yapınız. Ateşten alınca içerisine yağı, vanilyayı koyup karıştırınız. Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyacaklarla çıkarınız. Hepsini yıkayıp bir tencereye koyup içerisine 1 su bardağı su, 4 kaşık şeker koyup hafif ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pişince elmaları birer tane olarak tatlı tabaklarına koyunuz. Ortalarına soğuk muhallebiyi kâfi miktar koyup servis yapınız.


Kremalı Elmalı Tatlı

akyel
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc47016
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
3,942 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
9 Adet Elma
Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz İçi, Dövülmüş
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm
Su
Kreması:
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Paket Vanilya
1kg Süt
Ocaktan İndirince 1 Yemek Kaşığı Margarin/Tereyağı

Hazırlanışı
Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın. Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun. Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın. Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.


KREMALI ELMA TATLISI

hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc71891
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
3,630 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet elma
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
Yarım paket küçük margarin
Vanilya

Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyunuz.
Oyacakla dip kısmını delmeden çekirdek evlerini çıkarınız.
Bir tencereye koyup, 1 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı şekerle elmalar biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Pişen elmaları oyuk tarafı üste gelmek üzere tatlı tabaklarına koyunuz.
Diğer tarafta bir tencereye 3 çorba kaşığı şekeri, 2 çorba kaşığı nişastayı, 1 yumurta sarısını koyup, azar azar sütü ilâve ederek nişastayı eziniz.
Tencereyi ateşe koyup, karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Ateşten alınca yağı, vanilyayı katıp, tekrar karıştırınız.
Hafif soğutarak elmaların oyuk tarafına iyice doldurunuz.
Artan muhallebiyi de kenarlara koyup, soğutup, servis yapınız.


Kremalı Elma

memiş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2015
Mesajlar: 37
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc109908
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
1,666 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet elma
1 lt. su
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket çırpılmış krema
5 yaprak jelatin, (pasahanelerde satılıyor)
1,5 su bardağı şeker
Kabuk tarçın

Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini dolma oyacağı ile çıkartıp oyun. Bir tencereye dizin. Şekerin yarısı, 1 lt. su ve kabuk tarçın ile yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Tencerede kalan suyu bir kaba aktarın. Başka bir kapta fındık, çırpılmış krema, jelatin ve kalan şekeri karıştırın. Karışım elmaların içerisine doldurun. Üzerine elmanın halama suyundan dökerek servise sunun.







Kremalı Elma Tarifleri Kabak Tatlısı Tarifleri



(8 adet Kremalı Elma 298,439 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort