|
Kremalı Elmalı Tatlı |
|
akyel
Aşçı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc47016
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
3,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
9 Adet Elma
Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz İçi, Dövülmüş
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm
Su
Kreması:
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Paket Vanilya
1kg Süt
Ocaktan İndirince 1 Yemek Kaşığı Margarin/Tereyağı
Hazırlanışı
Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın. Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun. Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın. Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.
|
KREMALI ELMA TATLISI |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71891
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
3,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet elma
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
Yarım paket küçük margarin
Vanilya
Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyunuz.
Oyacakla dip kısmını delmeden çekirdek evlerini çıkarınız.
Bir tencereye koyup, 1 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı şekerle elmalar biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Pişen elmaları oyuk tarafı üste gelmek üzere tatlı tabaklarına koyunuz.
Diğer tarafta bir tencereye 3 çorba kaşığı şekeri, 2 çorba kaşığı nişastayı, 1 yumurta sarısını koyup, azar azar sütü ilâve ederek nişastayı eziniz.
Tencereyi ateşe koyup, karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Ateşten alınca yağı, vanilyayı katıp, tekrar karıştırınız.
Hafif soğutarak elmaların oyuk tarafına iyice doldurunuz.
Artan muhallebiyi de kenarlara koyup, soğutup, servis yapınız.
|
Kremalı Elma |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1366
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 elma
1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım litre süt
1 avuç fındık (dövülmüş)
2 çay kaşığı tarçın
Yarım paket vanilya
1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.
2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.
3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.
4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.
|
Kremalı Elma |
|
menekşe
Aşçı
Kayıt: 17.04.2009
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35537
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet golden elma
1 adet kivi
Çiğ krema
4 çorba kaşığı tozşeker
1 Elmaların kabuklarını soyup, ortalarını oyun. Tencereye 6 adet elmayı yerleştirin.
2 Elmaların yaklaşık dörtte üçünü kaplayacak kadar su ilave edin. 2 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip, kısık ateşte devamlı kontrol ederek pişirin (çok pişmemesi gerekir; yoksa dağılır). Piştikten sonra soğumaya bırakın.
3 Diğer tarafta kremayı çırpın. Kalan tozşekeri ekleyin. Elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alın.
4 Çırpılan kremayı elmaların oyulan kısmına ve çok az miktarda da üzerine koyun.
5 Kiviyi soyup, altı adet halka oluşturacak biçimde dilimleyin. Kremanın üzerine kivi dilimlerini yerleştirin. Kalan sosu da tabağın içine ilave edin.
|
KREMALI ELMA |
|
Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19690
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. elma
1/2 lt. süt
10 kaşık şeker
vanilya
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
3/4 paket margarin
1- 2 kaşık nişastayı, 6 kaşık şekeri bir tencereye koyup yavaş yavaş sütü dökerek ateşe koyunuz.
2- Karıştıra karıştıra muhallebi yapınız.
3- Ateşten alınca içerisine yağı, vanilyayı koyup karıştırınız.
4- Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyacakla çıkarınız.
5- Hepsini yıkayıp bir tencereye koyup içerisine 1 su bardağı su, 4 kaşık şeker koyup hafif ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
6- Pişince elmaları birer tane olarak tatlı tabaklarına koyunuz.
7- Ortalarına soğuk muhallebiyi kafi miktar koyup servis yapınız.
ML® Elma Şekeri için tıklayın
|
KREMALI ELMA |
|
tuğra
Aşçı
Kayıt: 11.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc21299
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2008
2,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 sert elma
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
1/2 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
Pasta kremi için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
Elmaları yıkayıp, elma oyacağı ile çekirdek yatağını çıkartarak kabuğunu soyunuz. Tencereye 1 su bardağı su koyup kaynatınız. Elmaları içine sıralayıp yumuşayıncaya kadar hafif hararetli ısıda pişiriniz. Şekerini katıp ağzı açık olarak şurubunu çektiriniz.
Pasta kremini hazırlayınız. Elmaları tatlı tabaklarına oyuk kısmı üste gelmek üzere yerleştiriniz. Oyuklara kıyılmış ceviz içi ve tarçın karışımı koyunuz. Üzerini pasta kremi ile kapatarak hindistancevizi rendesi ve kıyılmış yeşil fıstık ile süsleyiniz.
|
KREMALI ELMA |
|
nezaket
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc46889
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
2,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. elma
1/2 lt. süt
10 kaşık şeker
vanilya
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
3/4 margarin
2 kaşık nişastayı, 6 kaşık şekeri bir tencereye koyup yavaş yavaş sütü dökerek ateşe koyunuz. Karıştıra, karıştıra muhallebi yapınız. Ateşten alınca içerisine yağı, vanilyayı koyup karıştırınız. Elmaların kabuklarını soyup ortalarını oyacaklarla çıkarınız. Hepsini yıkayıp bir tencereye koyup içerisine 1 su bardağı su, 4 kaşık şeker koyup hafif ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pişince elmaları birer tane olarak tatlı tabaklarına koyunuz. Ortalarına soğuk muhallebiyi kâfi miktar koyup servis yapınız.
|
Kremalı Elma |
|
memiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc109908
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
1,650 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet elma
1 lt. su
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket çırpılmış krema
5 yaprak jelatin, (pasahanelerde satılıyor)
1,5 su bardağı şeker
Kabuk tarçın
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini dolma oyacağı ile çıkartıp oyun. Bir tencereye dizin. Şekerin yarısı, 1 lt. su ve kabuk tarçın ile yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Tencerede kalan suyu bir kaba aktarın. Başka bir kapta fındık, çırpılmış krema, jelatin ve kalan şekeri karıştırın. Karışım elmaların içerisine doldurun. Üzerine elmanın halama suyundan dökerek servise sunun.
|
|