|
Kremalı Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59413
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2011
5,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
1 paket makarna
200 ml. çiğ krema
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 adet küçük boy soğan
1 su bardağı konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 5 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. 4 su bardağı suya tuz ve mısırözü yağını ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyin, Önce hızlı sonra yavaş ateşte 10-12 dakika kadar haşlayın. Süzün. Ayrı bir tencerede küçük küçük doğranmış soğanı kavurun. Kremayı ve haşlanmış patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin, bir iki dakika ateşte çevirdikten sonra haşlanmış makarnayı da katarak bir iki dakika daha çevirin ve ateşten alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine arzu edilirse ince kıyılmış dereotu serperek sıcak olarak servis yapın.
|
Kremalı Makarna |
|
pakol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc154431
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
2 diş sarımsak
400 gram krema
Tuz
Karabiber
Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.
Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin.
Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.
Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz.
|
Kremalı Makarna |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156973
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket penne makarna (ya da istediğiniz herhangi biri)
3 kapya biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu krema
1 çay bardağının yarısı kadar süt
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı, kekik ve fesleğen
1 çay kaşığı tuz, karabiber, köri ve zerdaçal
Çok az muskat
Birer tutam dereotu ve maydanoz
Öncelikle makarnamızı bol tuzlu suda haşlayalım.
Biberler julyen doğrayalım, yağı tavaya alalım ve biberleri soteleyelim.
Sarımsaklar da eklenerek kavuralım.
Biberler kavrulunca krema, süt ve hardal ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Krema kaynamaya başlayınca baharatları da ekleyerek 1 -2 dk daha pişirelim.
Sosu ocaktan alalım dereotu ve maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
Haşlanıp süzülen makarnamızı da üzerine ekleyerek iyice karıştıralım.
Dilerseniz rendelenmiş kaşar, parmesan veya mozarella ekleyerek servis edebilirsiniz.
|
Kremalı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177802
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram makarna (tercihen fettuccine veya tagliatelle)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak, ince doğranmış
1 su bardağı krema
1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Opsiyonel: Taze fesleğen yaprakları veya kurutulmuş İtalyan otları
İsteğe bağlı: Ekstra Parmesan peyniri, servis için
Makarnayı Haşlayın: Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Tuz ekleyin ve makarnaları paket üzerinde belirtilen süre kadar veya al dente olacak şekilde haşlayın. Piştikten sonra süzün, ancak bir fincan makarna suyunu kenara ayırın.
Orta boy bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Sarımsakların yanmamasına dikkat edin.
Krema ve yarım fincan makarna suyunu tavaya ekleyin. Orta ateşte, krema koyulaşana kadar 2-3 dakika pişirin. İçine rendelenmiş Parmesan peynirini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Süzülen makarnayı tavanın içine aktarın. Tüm malzemeler birbiriyle güzelce karışana kadar orta ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Gerekirse, kıvamını ayarlamak için ayırdığınız makarna suyundan biraz daha ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları veya kurutulmuş İtalyan otları ile servis yapabilirsiniz. İlave Parmesan peyniri ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
|