|
Kremalı Makarna |
|
belinda2000
Aşçı
Kayıt: 31.01.2007
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11647
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2007
3,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 paket süt kreması
1 yemek kaşığı barilla fıstık ezmeli sos
tuz
karabiber
makarnayı haşlayın.
süt kremasını ayrı bir yerde kaynatın. fıstıklı sosu ilave edin. tuz ve karabiberi katın. makarna ile karıştırın.
|
KREMALI MAKARNA |
|
kirmizi37
Yeni Üye
Kayıt: 01.09.2007
Mesajlar: 2 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17477
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
3,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.olimermakarna.com
pastörize krema yarım paket (en ufak paketlerinden)
yarım paket makarna
1 havuc,
2 yesil biber,
200 gr mantar,( isterseniz icine tavuk parcalari da atabilirsiniz)
tuz, karabiber
3-4 kaşık sıvıyağ
Önce makarnayı haşlanır,sonra derin bir tavaya sıvıyağ koyup önce kibrit şeklinde kesilen havuçlar koyulup kavurulur.Sonra yıkayıp dograNmış mantarları, sonra da biberleri ilave edin ve 5 dakika kadar karıştırarak kavurun .kremayı ekleyip biraz daha karıştırın(yaklaşık 2-3 dakika kadar)arkasından makarnaları katın ve baharatlarını ilave edin.Sıcak olarak servis yapın.
|
Kremalı Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59413
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2011
5,956 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
1 paket makarna
200 ml. çiğ krema
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 adet küçük boy soğan
1 su bardağı konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 5 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. 4 su bardağı suya tuz ve mısırözü yağını ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyin, Önce hızlı sonra yavaş ateşte 10-12 dakika kadar haşlayın. Süzün. Ayrı bir tencerede küçük küçük doğranmış soğanı kavurun. Kremayı ve haşlanmış patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin, bir iki dakika ateşte çevirdikten sonra haşlanmış makarnayı da katarak bir iki dakika daha çevirin ve ateşten alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzerine arzu edilirse ince kıyılmış dereotu serperek sıcak olarak servis yapın.
|
Kremalı Makarna |
|
Berat
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72182
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
2,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 küçük paket krema
1 kase mantar
100 gr salam
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
Öncelikle 1,5 litre su kaynatıp makarnaları içine atın ve 10 dakika boyunca haşlayın. Daha sonra kapaklı bir tavada sıvıyağ ve tuz ekleyerek mantarları kendi suyunda pişirin. Şerit şeklinde kestiğimiz salamları mantarlar pişmek üzereyken mantarlara ilave edin. Salam ve mantarları bir süre kavurduktan sonra üzerlerine hazır kremayı koyup bir süre daha pişirin. Daha süzdüğünüz makarnaları çok az yağda hafifçe karıştırın ve üzerine mantarlı salamlı sosu ilave edip karıştırarak sıcakken servis yapın.
|
Kremalı Makarna |
|
Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72383
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012
2,564 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çubuk makarna
Yarım demet maydanoz
15 adet siyah zeytin
Yeterince taze kasar peynir
1 adet 330ml hazır krema
Yeteri Kadar tuz sıvı yağ
İlk once makarnayı haslayalın.haslandıktan sonra süzgec yardımıyla makarnayı süzün ve suyla yıkayın.daha sonra aynı tencerenin içine kremayı dökün.kaynamaya basladıgı zaman ince ince kıyılmış maydanozu dökün ve karıştırın.daha sonra zeytinleri dökün.(zeytinleri cekirdeklerinden ayırın ve dilimler halinde kesin.)krema zeytinlerin karısmasından dolayı hafif morumsu bir renk alır.bu rengi aldıktan sonra tuzunu koyun.makarnaları tencereye bocalayın.daha sonra hafif ateste makarnayı karıstırın.
|
KREMALI MAKARNA |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73989
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. makarna
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
2 bardak süt
Tuz
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
2 yumurta
Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün. Bir tencereye margarini, unu koyup karıştırın ve hafifçe sarartın. 2 bardak sütü yedirin. Tuzunu ilave edin. Suluca bir krema haline gelince indirin ve bir çay bardağı rende kaşar peyniri kremaya karıştırın. Süzülmüş makarnayı kremayla iyice karıştırın ve tepsiye yerleştirin. Üstüne dövülmüş iki yumurtayı döküp her tarafına yayın. Fırına sürüp üstü kızarınca çıkarın. Biraz soğuduktan sonra keserek servis yapın.
|
Kremalı Makarna |
|
pakol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc154431
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2020
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
2 diş sarımsak
400 gram krema
Tuz
Karabiber
Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.
Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin.
Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.
Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz.
|
Kremalı Makarna |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156973
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket penne makarna (ya da istediğiniz herhangi biri)
3 kapya biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu krema
1 çay bardağının yarısı kadar süt
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı, kekik ve fesleğen
1 çay kaşığı tuz, karabiber, köri ve zerdaçal
Çok az muskat
Birer tutam dereotu ve maydanoz
Öncelikle makarnamızı bol tuzlu suda haşlayalım.
Biberler julyen doğrayalım, yağı tavaya alalım ve biberleri soteleyelim.
Sarımsaklar da eklenerek kavuralım.
Biberler kavrulunca krema, süt ve hardal ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Krema kaynamaya başlayınca baharatları da ekleyerek 1 -2 dk daha pişirelim.
Sosu ocaktan alalım dereotu ve maydanozu da ekleyerek karıştıralım.
Haşlanıp süzülen makarnamızı da üzerine ekleyerek iyice karıştıralım.
Dilerseniz rendelenmiş kaşar, parmesan veya mozarella ekleyerek servis edebilirsiniz.
|
Kremalı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167456
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2022
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram makarna
100 gram krema
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Makarnayı haşlayın. Daha sonra süzüp kenara alın.
Sarımsağı rendeleyin
Tereyağını bir tencerede ısıtın.
Rendelenmiş sarımsağı tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sıvı kremayı ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
Sosunuz kaynayınca fesleğen, karabiber ve tuzu ilave edip ocaktan alın.
Haşladığınız makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.
Makarnanıza dilerseniz kaşar peyniri veya parmesan rendesi de ekleyebilirsiniz.
|
Kremalı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177802
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram makarna (tercihen fettuccine veya tagliatelle)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak, ince doğranmış
1 su bardağı krema
1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Opsiyonel: Taze fesleğen yaprakları veya kurutulmuş İtalyan otları
İsteğe bağlı: Ekstra Parmesan peyniri, servis için
Makarnayı Haşlayın: Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Tuz ekleyin ve makarnaları paket üzerinde belirtilen süre kadar veya al dente olacak şekilde haşlayın. Piştikten sonra süzün, ancak bir fincan makarna suyunu kenara ayırın.
Orta boy bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Sarımsakların yanmamasına dikkat edin.
Krema ve yarım fincan makarna suyunu tavaya ekleyin. Orta ateşte, krema koyulaşana kadar 2-3 dakika pişirin. İçine rendelenmiş Parmesan peynirini ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Süzülen makarnayı tavanın içine aktarın. Tüm malzemeler birbiriyle güzelce karışana kadar orta ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Gerekirse, kıvamını ayarlamak için ayırdığınız makarna suyundan biraz daha ekleyebilirsiniz.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları veya kurutulmuş İtalyan otları ile servis yapabilirsiniz. İlave Parmesan peyniri ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
|