1 paket tortellini makarna
Tuz
Sosu için:
7-8 iri mantar
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
Tuz
Üzeri için:
Fesleğen yaprakları
Makarnayı bol suda haşlayın. Sosu için mantarları iri kıyıp ezdiğiniz sarımsakla beraber zeytinyağında hafif soteleyin. Mantarlar suyunu çekince kremayı ekleyin ve 5-6 dakika kaynatın. Tuz ile tatlandırın. Tortelliniyi süzerek servis tabağına alın. üzerine sosunu gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc177534
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2024
388 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket tortellini
8 adet mantar
1 bardak hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dereotu
4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Makarna tenceresine tuz atıp az su koyun, kaynatın. İçine tortelliniyi atıp 8-10 dakika haşlayıp süzün. Suyundan 1 bardak ayırın.
Mantarları yıkayıp ince ince doğrayın. 1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Üzerine ayırdığınız 1 bardak makarna suyunu dökün. Krema, dereotu, parmesan peyniri, karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız sosu 4-5 dakika kaynatın, sosu tortellini ile karıştırıp servis yapın.
Not: Tortellini, İtalyanların kapalı makarnasına verilen isim. İçine genellikle peynirli ya da ıspanaklı bir harç koyuluyor ve özel bir şekilde katlanıyor. Ancak henüz makarnanızı kendiniz yapma aşamasında değilseniz, hazır tortellini'yle de çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. Parmesan peyniri yerine eski kaşar kullanabilirsiniz.