Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kremalı Patates Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kremalı Patates Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177528
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 küçük kutu krema
5 su bardağı su
Tuz
Beyaz veya karabiber

Derin bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Patates, tuz, beyaz veya karabiberi ilave edip kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Suyunu ekleyip kapağını kapatıp patatesler pişip kıvam alıncaya kadar pişirin. Blenderden pürüzsüz oluncaya kadar geçirin. Kremayı ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Dilerseniz üzeri için, tereyağı ve toz kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.



Kremalı Patates Çorbası

gezmece
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc154523
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy patates
1'er adet soğan ve kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yedi buçuk su bardağı su
1 kutu (200 ml) krema
Bir tutam rendelenmiş muskat
100 gram chedar peyniri
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
8 dilim pastırma
50 gram ince doğranmış chedar peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış frenk soğanı

Patates, soğan ve kerevizi temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine sebzeleri ekleyin ve kavurun. Sebzeler hafifçe kavrulduktan sonra unu ekleyip kavurmaya devam edin. Karışıma su ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir hale getirin. Yeniden tencereye alıp muskat ve karabiber ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp, parçalara ayrılmış chedar peyniri ve kremayı katın. Bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Diğer yandan üzeri için tereyağını eritip ince doğranmış pastırmayı hafifçe kavurun. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine pastırma, chedar peyniri ve frenk soğanı ekleyerek servis yapın



Kremalı Patates Çorbası

hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc141437
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
553 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 küçük kutu krema
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Maydanoz
Kuru nane
Tuz
Karabiber

Kabuklarını soyup doğradığınız patatesi haşlayın ve blender'dan geçirin. Diğer tarafta yağda unu biraz kavurun ve blender'dan geçirdiğiniz patatesi yavaş yavaş ekleyin. Sütü ilave edin. Bu noktada kremayı da ilave edeceğinizi hesap ederek kıvamına bakın. Eğer sizin için koyu ise kaynamış su ilave edin. Kıvamı ayarladıktan sonra kremasını, tuzunu, maydanozu, naneyi ve arzuya göre karabiberini koyup 1 dakika daha pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alın.



Kremalı Patates Çorbası

sarı fatma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc133242
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
1,353 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre su
2-3 adet patates
1 tatlı sarı biber
150 gr. peynir
200 ml krema
Kekik birkaç dal
1 defne yaprağı
Yenibahar
Kırmızı biber
Beyaz toz biber
Tuz

Pırasanın sadece beyaz kısmını keselim.
Bir tencere içinde yağda 5-6 dakika pişirip kestiğimiz biberide ekliyelim.
Patatesleri soyup kesip,kekik, defne yaprağı, yenibahar ile 3 dakika karıştırıp soteleyelim.
En son suyu döküp, bir taşım kaynatıp 30 dakika orta ateşte pişirin.
Defne yaprağını çıkarıp, pürüzsüz olana dek blendırdan geçirin.Peynir, kırmızı biber, tuz ve beyaz biber ile kremayı ekleyip, çorbayı kaynatın.
Ateşten alın, sıcakken tabaklara döküp hemen servis yapın.



Kremalı Patates Çorbası

WoW
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc54765
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,831 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler 4 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 küçük havuç
Yarım çay bardağı un
7-8 su bardağı su
1 adet çarliston biber
100 gram haşlanmış tavuk eti
1 adet yumurtanın sarısı
100 gram krema
Tuz

Patatesleri soyup 4'e keselim. Üzerini aşacak kadar su ilavesi ile patatesleri haşlayalım. Ayırdığımız patatesi tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı aktaralım. Küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğindek1 havucu soteleyelim. Soğanlar ve havuçlar yumuşadığında yarım çay bardağı unu ekleyelim, hızla karıştırarak unun hafifçe sararmasını sağlayalım. Patates püresini, malzeme listesindeki suyun bir kısmı ile incelterek tencereye alalım. Kalan suyu ekleyelim. Çarliston biber1 küçük doğrayıp, ekleyelim. Arzuya göre tavuk etin1 ekleyelim. Doğranmış patatesleri ekleyelim. Çırpma tel1 ile sürekli karıştırarak kalan sıcak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Karıştırmaya devam ederek çorbamızı 1-2 taşım kaynatalım. Yumurta sarısı ile kremayı çırparak karıştıralım ve çorbaya azar azar ekleyelim. Çorbayı 1 -2 taşım daha karıştırarak kaynatalım. Ateşten alıp sıcak servis yapalım.


Kremalı Patates Çorbası

torun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Hollanda
Kısa URL: https://ml.md/lc27084
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008
2,769 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
4 orta boy patates
3 çorba kaşığı un
1 baş kuru soğan
2 adet etsu tableti
10 su bardağı su
1 kaşık margarin
Bir miktar sıvıyağ
Kreması:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Küçük doğranmış soğanları yağda pembeleştirelim. Unu da un kokusu gidinceye kadar hafifçe kavuralım. Suyu azar azar bu karışıma dökelim. Su hafif ılıyınca et-su tabletleri içine atalım. Soyulmuş patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra çorbaya ilave edelim. Patatesler dağılınca el blendırı ile iyice parçalayalım. Çorba kaynamakta iken yumurta sarısı ile sütü çırpalım ve azar azar çorbanın içine ilave edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra kup şeklinde kızarttığımız ekmeklerle birlikte servis yapalım.


KREMALI PATATES ÇORBASI

Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc9890
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,015 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
Yarım kilo patates
8 bardak et suyu
1 baş soğan
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 limon

Yapılışı:
Patatesler ayıklanır, yıkanır, iri kuşbaşı doğranır ve içinde 8 bardak et suyu bulunan bir tencerede soğan ve tuz da ilave edilerek pişirilir. Patatesler piştikten sonra bir tel süzgeçten geçirilerek tekrar ateşe konur ve eğer koyu olursa bir iki bardak su veya var ise et suyu daha ilave edilir. Tekrar kaynamaya başladıktan sonra, beri yanda yumurtayı limon ile beraber iyice çırpıp çalkalayıp yavaş yavaş çorbaya karıştırmak suretiyle çorba kaseye aktarılır ve arzu edildiği takdirde içine zar gibi kesilip yağda kızartılmış ekmek de atılarak derhal servis yapılır.


Kremalı Patates Çorbası

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc9186
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı




4 patates
2 soğan
6 su bardağı su
15 gr margarin
100 ml süt kreması
1 tutam safran
2 kare milföy hamuru
3-4 dal maydanoz

Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.







Kremalı Patates Çorbası Tarifleri Kremalı Çorba Tarifleri



(8 adet Kremalı Patates Çorbası 181,214 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort