|
KREMALI PATATES ÇORBASI |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9890
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
Yarım kilo patates
8 bardak et suyu
1 baş soğan
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 limon
Yapılışı:
Patatesler ayıklanır, yıkanır, iri kuşbaşı doğranır ve içinde 8 bardak et suyu bulunan bir tencerede soğan ve tuz da ilave edilerek pişirilir. Patatesler piştikten sonra bir tel süzgeçten geçirilerek tekrar ateşe konur ve eğer koyu olursa bir iki bardak su veya var ise et suyu daha ilave edilir. Tekrar kaynamaya başladıktan sonra, beri yanda yumurtayı limon ile beraber iyice çırpıp çalkalayıp yavaş yavaş çorbaya karıştırmak suretiyle çorba kaseye aktarılır ve arzu edildiği takdirde içine zar gibi kesilip yağda kızartılmış ekmek de atılarak derhal servis yapılır.
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9186
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
2,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 patates
2 soğan
6 su bardağı su
15 gr margarin
100 ml süt kreması
1 tutam safran
2 kare milföy hamuru
3-4 dal maydanoz
Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54765
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler 4 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 küçük havuç
Yarım çay bardağı un
7-8 su bardağı su
1 adet çarliston biber
100 gram haşlanmış tavuk eti
1 adet yumurtanın sarısı
100 gram krema
Tuz
Patatesleri soyup 4'e keselim. Üzerini aşacak kadar su ilavesi ile patatesleri haşlayalım. Ayırdığımız patatesi tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı aktaralım. Küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğindek1 havucu soteleyelim. Soğanlar ve havuçlar yumuşadığında yarım çay bardağı unu ekleyelim, hızla karıştırarak unun hafifçe sararmasını sağlayalım. Patates püresini, malzeme listesindeki suyun bir kısmı ile incelterek tencereye alalım. Kalan suyu ekleyelim. Çarliston biber1 küçük doğrayıp, ekleyelim. Arzuya göre tavuk etin1 ekleyelim. Doğranmış patatesleri ekleyelim. Çırpma tel1 ile sürekli karıştırarak kalan sıcak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Karıştırmaya devam ederek çorbamızı 1-2 taşım kaynatalım. Yumurta sarısı ile kremayı çırparak karıştıralım ve çorbaya azar azar ekleyelim. Çorbayı 1 -2 taşım daha karıştırarak kaynatalım. Ateşten alıp sıcak servis yapalım.
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
torun
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda |
Kısa URL: https://ml.md/lc27084
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008
2,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 orta boy patates
3 çorba kaşığı un
1 baş kuru soğan
2 adet etsu tableti
10 su bardağı su
1 kaşık margarin
Bir miktar sıvıyağ
Kreması:
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Küçük doğranmış soğanları yağda pembeleştirelim. Unu da un kokusu gidinceye kadar hafifçe kavuralım. Suyu azar azar bu karışıma dökelim. Su hafif ılıyınca et-su tabletleri içine atalım. Soyulmuş patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra çorbaya ilave edelim. Patatesler dağılınca el blendırı ile iyice parçalayalım. Çorba kaynamakta iken yumurta sarısı ile sütü çırpalım ve azar azar çorbanın içine ilave edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra kup şeklinde kızarttığımız ekmeklerle birlikte servis yapalım.
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
sarı fatma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133242
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
1,353 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre su
2-3 adet patates
1 tatlı sarı biber
150 gr. peynir
200 ml krema
Kekik birkaç dal
1 defne yaprağı
Yenibahar
Kırmızı biber
Beyaz toz biber
Tuz
Pırasanın sadece beyaz kısmını keselim.
Bir tencere içinde yağda 5-6 dakika pişirip kestiğimiz biberide ekliyelim.
Patatesleri soyup kesip,kekik, defne yaprağı, yenibahar ile 3 dakika karıştırıp soteleyelim.
En son suyu döküp, bir taşım kaynatıp 30 dakika orta ateşte pişirin.
Defne yaprağını çıkarıp, pürüzsüz olana dek blendırdan geçirin.Peynir, kırmızı biber, tuz ve beyaz biber ile kremayı ekleyip, çorbayı kaynatın.
Ateşten alın, sıcakken tabaklara döküp hemen servis yapın.
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
hacercorum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2018
Mesajlar: 53 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141437
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019
553 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 küçük kutu krema
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
Maydanoz
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Kabuklarını soyup doğradığınız patatesi haşlayın ve blender'dan geçirin. Diğer tarafta yağda unu biraz kavurun ve blender'dan geçirdiğiniz patatesi yavaş yavaş ekleyin. Sütü ilave edin. Bu noktada kremayı da ilave edeceğinizi hesap ederek kıvamına bakın. Eğer sizin için koyu ise kaynamış su ilave edin. Kıvamı ayarladıktan sonra kremasını, tuzunu, maydanozu, naneyi ve arzuya göre karabiberini koyup 1 dakika daha pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alın.
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
gezmece
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc154523
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
1'er adet soğan ve kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yedi buçuk su bardağı su
1 kutu (200 ml) krema
Bir tutam rendelenmiş muskat
100 gram chedar peyniri
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
8 dilim pastırma
50 gram ince doğranmış chedar peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Patates, soğan ve kerevizi temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine sebzeleri ekleyin ve kavurun. Sebzeler hafifçe kavrulduktan sonra unu ekleyip kavurmaya devam edin. Karışıma su ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir hale getirin. Yeniden tencereye alıp muskat ve karabiber ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp, parçalara ayrılmış chedar peyniri ve kremayı katın. Bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Diğer yandan üzeri için tereyağını eritip ince doğranmış pastırmayı hafifçe kavurun. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine pastırma, chedar peyniri ve frenk soğanı ekleyerek servis yapın
|
Kremalı Patates Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177528
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 küçük kutu krema
5 su bardağı su
Tuz
Beyaz veya karabiber
Derin bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Patates, tuz, beyaz veya karabiberi ilave edip kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Suyunu ekleyip kapağını kapatıp patatesler pişip kıvam alıncaya kadar pişirin. Blenderden pürüzsüz oluncaya kadar geçirin. Kremayı ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Dilerseniz üzeri için, tereyağı ve toz kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
|
|