|
Krep Pasta |
|
Sefer Tası
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.10.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc28006
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2008
3,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Çikolatalı krema için:
2 çorba kaşığı un
1 subardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Krep malzemesi mikserle iyice çırpılır. Orta büyüklükte bir tava yağlanır. 1 kepçe dökülür. İki yüzü pembe renkte kızartılır. En az 6 krep hazırlanmalıdır. Krema malzemesi bir kaba konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Tamamen soğuyana kadar bektilir. Kreplarin aralarına krema konarak üst üste yerleştirilir. 1 saat buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
|
Krep Pasta |
|
seyyare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc66471
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011
2,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
1 paket çikolata sosu
Kızartma yağı
100 gr bütün fındık
Yumurta, süt, un, yarım su bardağı toz şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolata mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır.
Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda 15-20 tane krep hazırlanır.
Aralarına sürmek için iki paketten krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır.
Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir.
En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için kalan yarım su bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir.
Karemelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir.
Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır.
Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır.
Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.
Fotoğraf "türkkan sar" tarafından gönderildi. 12.05.2020
|
Krep Pasta |
|
sümeyye koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117496
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016
1,480 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birgül Erdoğan
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pekmez
1,5 su bardağı un
Dolgu ve süs:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
80 gram bitter çikolata
½ paket krema
20 adet çilek
Krem şantiyi süt ile beraber çırpar buzdolabına kaldırırız. Krep hamuru için malzemelerin tamamını el çırpıcısı ile pürüzsüz bir şekilde çırparız. Teflon tavaya hamurdan bir kepçe koyup arkalı önlü pişiririz. 6-7 adet krep pişiririz. Soğumasını bekleriz (Ancak beklemeyi kapalı bir kap içerisinde yaparsak kurumalarına engel oluruz). Çileklerin 4/3 doğrarız. Bir kısmını üstünün süslemesine ayırırız. Kremayı ve çikolatayı bir kapta fazla kaynatmadan eritiriz. Bir sıra krep, krem şanti ve doğranmış çilek şeklinde 6 kat halinde yerleştiririz. En üste çikolata sosumuz döker çileklerle süsleyerek biraz beklettikten sonra servis ederiz.
|
Krep Pasta |
|
pasta
Aşçı
Kayıt: 07.06.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc125906
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2017
662 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir çikolata sosu
Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur.
|
Krep Pasta |
|
sarı-beyaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2017
Mesajlar: 27 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128638
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2017
768 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
200 ml krema
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gr bitter çikolata
200 ml krema
Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün ve karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. 10 dakika buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir krep yerleştirin. üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krebi yerleştirin. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın. çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.
|
Krepli Pasta |
|
konuralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc129842
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2017
1,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
1/2 litre süt
2 çorba kaşığı un
1 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı yağ
Süt,yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp yağlanır. Birer kepçeden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dökülür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır.
Diğer yanda muhallebi için; süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak pişirilir.
Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konulur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya bırakılır.
Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilim leri ile süslenir. Servis yapılır.
|
Krepli Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172305
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
184 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kreması için:
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
Çikolata sosu için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
Krem şanti ve sütü mikserle çırpıp buzdolabında dinlendirin.
Krep için öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kasede mikserle çırpın.
Kaşıkla karıştırarak sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve akışkan bir krep hamuru elde edin.
Tavayı sıvı yağla bir seferliğine yağlayıp hamurdan bir kepçe alıp pişirin.
Pişen krepleri servis tabağına alıp biraz ılınınca aralarına buzdolabındaki krem şantiden sürün.
Çikolata sosu için malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kreplerin üst katına çikolata sosunu iyice yayıp tatlıyı soğuması ve sertleşmesi için yeniden buzdolabına koyun.
2 saat kadar sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Pastanızın üzerini dilerseniz meyvelerle ya da kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz.
|
|