|
Kuru Kayısılı Kurabiye |
|
ibrahim ibo
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140451
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2019
573 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
3/4 su bardağı şeker
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
30 gr tereyağı
1/2 kuru kuru kayısı
1/2 su bardağı şeker
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yoğurdu, yumurtaları, şekeri ekleyip krem haline gelene dek yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirelim. Bu arada kurabiyenin iç harcını hazırlayalım. Tencereye tereyağını alıp eritelim. Tavla zarı iriliğinde doğranmış kayısıları, cevizleri, şekeri ve 1/2 su bardağı suyu ekleyip kayısılar yumuşayıp suyunu iyice çekene dek pişirelim ve ateşten alalım. Kayısılı harcı soğutalım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurların iç kısmını işaret parmağı yardımıyla mümkün oldukça derin bir şekilde oyalım. Kayısı harcını oluşan boşluğa dolduralım. Hamurun ağız kısmını büzerek kapatalım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim.
|
Kuru Kayısılı Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104533
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2015
2,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
5 adet kuru kayısı
1 paket kabartma tozu
Kayısıları yumuşaması için ılık suda bekletin. Sonra suyunu süzüp çok küçük parçalar halinde doğrayın. Kaba; kayısı, margarin, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Açtığınız hamurdan kalıp yardımıyla kurabiyeler çıkarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
|
Kuru Kayısılı Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99696
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
1,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
Az tuz
1 tane yumurta
2 su bardağı un
1 adet vanilya
İçi için:
1 su bardağı kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Kuru kayısıyı yıkayıp bir çay bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince tarçını ekleyip püre yapın. Oda ısısndaki margarini şekerle çırpın, sütle yumurtayı çırpıp margarine ekleyin. Un tuz vanilyayıda ekleyip yoğurun. Biraz ele yapışan bir hamur oluyor. Buzdolabında 1 saat bekletin. Unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın yuvarlak kalıbla daireler çıkartın, ortasına kayısı püresinden bir tatlı kaşığı koyun. Hamurun ağzı üstte bakacak şekilde üç kenarını kapatın, pürenin biraz görünmesini sağlayın. Tepsiye dizip 170 derecede 20 dk pişirin.
|
Kuru Kayısılı Kurabiye |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74394
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
80 ml sıcak süt
Alabildiğince un.
İçi için:
250 gram kuru kayısı
150 gram tozşeker
1/2 su bardağı badem
Oda sıcaklığında yumuşamış margarine, tuzu, tozşekeri, yumurtayı, sıcak sütü ve alabildiğince unu ilave ederek iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Kuru kayısıları yumuşayıncaya kadar haşlayalım. İyice yumuşayınca 150 gram tozşeker ile birlikte robottan geçirerek püre haline getirelim, içine 1/2 su bardağı kıyılmış bademi ilave edip, karıştıralım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarladıktan sonra, oklava yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Hazırladığımız iç malzemesinden yeterince üzerine yayıp, sigara gibi rulo şeklinde saralım.
Uç kısmı altta kalacak şekilde yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Üzerine kızarmaması için yağlı kağıt veya alüminyum folyo koyup, fırında beyaz olarak pişirelim.
Fırından çıkarıp, üzerine pudra şekeri serperek ılık olarak servis yapalım.
|
Kuru Kayısı Kurabiyesi |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69086
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2011
5,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo un
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gr margarin
1/5 çay bardağı kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı
Unu geniş bir kaba eleyin. Elediğiniz unun ortasını havuz gibi açın. Şeker, kabartma tozu, margarin ve yumurtayı ortasına koyun. Yavaş yavaş yoğurun gerekirse biraz un ekleyin. Elinize yapışmayacak kadar (kıvama gelene kadar) yoğurup dört eşit parçaya bölün her parçayı yuvarlayıp, merdane yardımıyla açın. Ceviz ve kayısıyı ince kıyarak hamurun üzerine bir miktar serpin. Merdane üzerinde yuvarlayıp hamura yapışmalarını sağlayın. Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlak kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri hafifçe oynatıp tepside soğumaya bırakın.
|
KURU KAYISILI KURABİYE |
|
dosta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68695
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2011
4,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. (yarım paket) tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı süt
1 hafif çırpılmış yumurta
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Başka bir kapta süt, yumurta ve tuzu karıştırın. Üçüncü bir kaba un ve vanilyayı eleyin. Unun yarısını tereyeğı karışımına ekleyin ve karıştırın. Kalan unu sütlü karışıma ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirisiniz Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirin ve püre haline getirin. Katı olursa su ilave edebilirsiniz. Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlığında açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyarak kenarlarını 3 köşe halinde içe katlayın. 170 derece ısıtılmış fırında 15-18 dakika, kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk, üzerine pudraşekeri serperek servis edin.
ML® Kayısılı Bar için tıklayın
ML® Kayısılı Bar (görsel)
|
Kuru Kayısılı Kurabiye |
|
alim
Aşçı
Kayıt: 01.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22295
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2008
3,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı hindistancevizi
10-15 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı kakao
1 öay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Yumuşak margarin, yumurta ve şeker parmak uçlarıyla iyice karıştırılır. Üzerine kayısı dışındaki malzemeler eklenir. En son küp doğranmış kuru kayısı atılır, yoğrulur. Ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılır. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çatlayana kadar pişirilir.
ML® Kaklı Kurabiye için tıklayın
|
Kuru Kayısılı Kurabiye |
|
Mengen
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc19067
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007
2,946 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
350 g kuru kayısı,
300 g badem ezmesi,
1 çorba kaşığı portakal suyu,
150 g pudra şekeri,
2 çorba kaşığı portakal marmelatı,
2 portakal,
150 g şeker.
1. Kaysıları ve badem ezmesini minik küpler halinde kıyın, portakal suyu ile karıştırın, üstüne kapatın ve 2 saat bekletin.
2. Pudra şekerini, marmelatı, badem ezmesi ve kayısıları pürüsüz hamur haline getirin.
3. Portakalları kaynar su ile yıkayın ve iyice kurulayın. Portakal kabuğunu rendeleyin ve şeker ile karıştırın. Kayısılı karışımdan küçük toplar yapın, topları portakallı şekere batırın. Topları folyo üstünde bir gece boyunca kurumaya bırakın.
4. Topları folyoya sarın.
ML® Kuru Kayısılı Kurabiye için tıklayın
|
|