Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Kuru Mantı (4 adet - 205,727 defa bakıldı)

Kuru Mantı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Mantı

Cam Gülü
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.02.2015
Mesajlar: 10
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc105502
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2015
1,864 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kıyma
1 soğan
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

Hamuru hazırlamak için un, su ve tuzu bir kasede sert olacak şekilde hamuru hazırlayın. Açıp daha sonra kare şeklinde kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğanları ve baharatlarla beraber karıştırın. Çiğ olarak kare kestiğiniz yufkaların içine yerleştirip zarf gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Fırından alıp üzerine sıcakken salçalı suyu hazırlayıp üzerine gezdirin. Kaselere paylaştırın ve üzerine sarımsakyoğurt isterseniz güzel olur. Sıcak olarak servis yapın.



Kuru Mantı

tokmak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc66130
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
2,351 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
Aldığı kadar un
İçi için:
150 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz karabiber
4 dal maydanoz

Hamur için gereken malzemeyi yoğurun. Merdane yardımıyla açıp bardak ağzı ile kesin. Rendelenmiş soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Harcı hamurların ortasına koyup yağda kızartın. Sarmısaklı yoğurt ve yağda yakılmış nane ve kırmızıbiberle servis yapın.


Kuru Mantı

algı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2009
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc44841
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
2,788 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
1/2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 adet pırasa
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates suyu veya "Soya sosu"
2 çorba kaşığı sirke
1 yumurtanın beyazı
1 çorba kaşığı susam yağı
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Üstü için:
4 çorba kaşığı domates suyu veya "Soya sosu"
1 tutam kırmızı biber salçası
1 diş sarımsak

YAPILIŞI:
Unu tuzla karıştırınız. 15 cl. ılık su ile yoğurunuz. Hamurunuz iyice bütünleşince yuvarlak bir top yapıp üstünü örterek 80 dakika bekletiniz.
Bu ara içini hazırlayınız. Pırasayı yıkayıp yeşil yapraklarını kesip atınız. Beyaz kısmını ince ince doğrayınız.
Doğradığınız pırasayı, dövülmüş bir diş sarımsakla 4-5 dakika 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağında kavurunuz. Pırasaları yağdan süzerek çıkarıp, aynı yağda kıymayı 2-3 dakika kavurup, soğumaya bırakınız.
Pırasalarla kıymayı karıştırınız. İçine bir yumurtanın beyazını, domates suyunu veya 'Soya sosu'nu, 1 çorba kaşığı susam yağını katıp karıştırınız.
Dinlenen hamuru merdaneyle mümkün olduğu kadar ince açınız. Açtığınız yufkadan 8-9 santim çapında daireler kesiniz.
Her dairenin kenarlarını, kese ağzı büzer gibi kapatıp, küçük kesecekler yapınız.
Hafif ateşte kızdırdığınız ayçiçek yağında mantıları kızartınız. Hepsi kızarınca üstünü 15 cl su döküp, kapağını kapatıp 5-6 dakika pişiriniz.
Mantıları suyu çekince tavadan alıp 2-3 dakika kızgın fırında mantıları kızartıp çıtır çıtır yapınız.
Üstü için, domates suyunu veya 'Soya sosu'nu, sirkeyi, sarmısağı döverek, kırmızıbiber salçasını çırparak karıştırınız.
Fırından çıkmış çıtır çıtır kurumuş mantıların üzerine dökerek sıcak sıcak ikram ediniz.


Kuru Mantı

gülbin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc2534
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006
2,682 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz
İçi için:
250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber
Sosu için:
2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ
Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt

Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur. Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır. Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır. 2-3 mm kalınlık yeterlidir. Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır.Ortalarına bir miktar etli harç konulur. 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür. (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir. Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür.150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır. Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır. Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir. Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır. Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür. Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir. Arada bir karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır. Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir.

Not : Gerçekten yapılışı çok zor bir yemektir ancak yemek hazırlanıp önünüze geldiğinde ilk lokmadan sonra tüm yorgunluğunuzu unutursunuz.






Kuru Mantı Tarifleri Hamur İşleri



(4 adet Kuru Mantı 205,727 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort