|
KUŞBURNU ÇORBASI (Gümüşhane) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38404
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009
3,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gümüşhane Valiliği
Malzemeler:
500 gr. kuşburnu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 lt. su
200 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
kimyon ve nane.
Yapılışı:
Ayıklanıp yıkanan kuşburnular 1 lt. suda 30 dakika kaynatılır. Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber, kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencereye tereyağı ve un konulur. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir. 15 dakika süreyle karıştırılır.
Hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
KUŞBURNU ÇORBASI |
|
kadim
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc40589
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
2,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
1kg kuşburnu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı un
su
200 gr kıyma
1 tutam tuz
1 tutam karabiber,
kimyon
nane
Ayıklanıp yıkanan kuşburnu1 suda 30 dakika kaynatılır; kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta kıyma, tuz, karabiber, kimyon, fındık büyüklüğünde köfteler olarak hazırlanıp suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencerede un tereyağda kavrulur; kuşburnu suyu, hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra üzerine kızarmış yağda nane dökülür. Sıcak servis yapılır.
|
Kuşburnu Çorbası (Gümüşhane) |
|
gupse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72569
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze kuşburnu
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
Kuşburnunun üzerine su eklenir ve yarım saat pişirilir. Sonra süzgece aktarılır ve suyu kullanılmak üzere ayrılır. Yağda kıyma kavrulur. Arzuya göre salça eklenir. Bu arada un da katılır. Kuşburnu suyu ve tuz ilave edilir. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır.
|
|