|
Kütük Pasta |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113379
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2015
2,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım fincan süt
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Arası için:
2 adet muz
Kaplaması için:
150 gr. sütlü çikolata
1 yemek kaşığı çokokrem
Keki için; yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır, un, vanilya, kabartma tozu karışıma eklenerek bir süre daha düşük ayarda karıştırılır, son olarak süt ilave edilerek yedirilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülerek üzeri düzeltilir. 180 derece fırında pembeleşene kadar kurutmadan pişirilir.
Piştikten sonra fırından çıkartılır, ilk sıcaklığı çıkınca kağıtla birlikte kek rulo yapılır ve o şekilde bekletilir.
Kreması için; bir tencere içinde süt, nişasta, un katılır, biraz karıştırılır ateşe oturutularak göz göz olana kadar pişirilir, en son tereyağı ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Kaplama için; cam bir kapta çikolatalar kırılarak ben-mari usulü eritilir, eriyince çokokrem katılarak iyice karıştırılır, bir kenara alınır.
Hazırlanışı; rulo yaptığımız kek açılarak uzunlamasına 3 eşit parçaya bölünür. Her parçanın üzerine krema sürülür, kremanın da üzerine muz dilimleri eklenir. Birinci parça rulo yapılır, dik şekilde servis tabağına konur, diğer iki parça da birinci rulonun etrafına sarılır.
Kaplama çikolatası spatula yardımıyla, kekin çevresine sürülür, yumuşakken çatal yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru çizilerek ağaç desenleri verilir.
Pastamız buzdolabına kaldırılarak en 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur.
|
Kütük Pasta |
|
fanfan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128581
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
1,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Pandispanya için;
7 adet yumurta
7 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ganaj için;
500 gram kuvertür çikolata
500 gram krema
İçi için;
Böğürtlen
Süslemeler için;
Kırmızı, yeşil ve beyaz renklerde şeker hamuru
Pudra şekeri
Çikolata
Kakao
1. Pandispanya harcını çırpmadan önce fırını 175 dereceye ayarlayın.
2. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kenara alın.
3. Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşıp, köpürene dek 10 dakika kadar çırpın, kalan malzemeyi eleyerek ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
4. Tüm karışımı tepsiye spatula yardımı ile yayın ve fırına verin.
5. 15-20 dakika sonunda pandispanyayı dışarı alın ve soğumasını beklemeden sertleşmiş kenarlarını bıçakla kesip, yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve o şekilde soğumaya bırakın.
6. Ganaj için kremayı ısıtın ve küçük parçalara ayırdığınız kuvertür çikolatayı içine ekleyin.
7. Ateşten alıp, çikolata tamamen eriyene dek karıştırın ve soğumaya bırakın.
8. İlk başta oldukça akışkan olan ganaj, soğudukça sertleşecektir. Süreci hızlandırmak için buzdolabında bekletebilirsiniz.
9. Soğuyan pandispanyayı yağlı kağıttan yavaşça ayırın ve içine ganajı sürün.
10. Üzerine böğürtlenleri dizdikten sonra, yavaşça rulo haline getirin ve ucundan 7 cm kadarını verev kesin, bu kütüğün dalı olacak.
11. Pastayı ganaj ile sıvayın ve çatal yardımıyla çizerek, kütük görüntüsü verin, kestiğiniz verev parçayı yanına yapıştırın ve şeker hamurundan yaptığınız objelerle tamamlayın.
12. En son çikolata yontuları ve pudra şekeri ile süsleyin.
|
Kütük Pasta |
|
halil ibrahim
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc137047
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2018
669 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://naturelkaseyirdefteri.com
4 büyük yumurta
1 su bardağı @naturelkapowders kestane unu
1 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
İç kreması:
1 kutu ricotta peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr kestane şekeri
1/2 su bardağı damla çikolata
Ganaj için:
200 gr çikolata
200 gr krema
Yumurta ve toz şekeri 3-4 dakika mikserle ile çırpın. Buna kestane unu, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve spatula ile karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 180 derecede önceden ısıtılan fırında 8-9 dakika pişirin.
Fırından çıkınca sıcakken yağlı kağıt ile birlikle rulo yapılın ve 1-2 saat soğumaya bırakın.
Bu arada ricotta peyniri ve pudra şekerini spatula ile karıştırın. Soğuyan keki yağlı kağıttan ayrın. Buna ricottalı karışımı yayın. Üzerine damla çikolata ve kırık kestane şekeri serpin.Keki dikkatlice rulo yapın.
Ganaj için benmari usulu eritilmiş çikolataya kremayı ekleyin. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Soğuyunca ama alışkanlığını kaybetmeden rulo yapılan kekin üzerine dökün Çatal ile cizikler atılın ve kütük şekli verin.
|
Kütük Pasta |
|
piri reis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2019
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140105
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2019
1,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.unipro.com.tr
Rulo için:
Toz badem 300 gr
Pudra şekeri 200 gr
Un 100 gr
Soğuk süt 225 gr
Yumurta beyazı (marenga için) 15 adet
Toz şeker (marenga için) 100 gr
Sünger şeker için:
Toz şeker 500 gr.
Su 180 gr.
Tabanı yuvarlak bir tencerede toz badem, pudra şekeri ve un hepsi bir arada iyice karıştırılır, daha sonra süt ilave ederek sulu bir karışım hazırlanır. Diğer tarafla, yumurta beyazı ve toz şeker mikserde çırpılır, hazırlanan marenga kevgir ile dikkatli ve yavaşça karıştırılarak sulu karışıma yedirilir. Tabanında yağlı kağıt bulunan Arın tepsisine boşaltılır, aynen rulo pasta hazırlığında olduğu gibi mala bıçak ile yaydırılır.
180 °C fırın ısısında pembe renk alana kadar pişirilir.
Rulonun Hazırlanması için, pişmiş bademli plaka, baton pasta boyunda kesilir, ters yüz edilerek yağlı kağıttan çıkartılır ve kağıt tekrar kullanılmak üzere plakanın tabanına konur.
Bademli plakanın üzerine ganaj krem sürülür.
önceden pişirilip hazırlanmış uzun baton pataşu içine çırpılmış şanti doldurulur, ganaj kremin üstüne oturtulur.
İsteğe bağlı kavrulmuş Antep fıstığı veya kıyılmış meyve şekerlemeleri vs. serpiştirilir ve kekin altındaki yağlı kağıt ile sarılarak rulo haline getirilir. Buzdolabında iyice dondurulur.
Rulo batonun, her iki uçları çapraz şekilde bıçakla kesilir, baton pastanın üstüne oturtulur ve ganaj krem veya kremöbör ile sıvazlanır. Resimdeki gibi, kaynar suya batırılmış yemek çatalı ile desen yapılır.
Rulo pastanın açıkta kalan sol ve sağ ayrıca üst kısımdaki bölümleri beyaz kremöber ile sıvazlanır. Değişik boylardaki yuvarlak kupatları (büyükten küçüğe doğru) kakao tozuna batırıp kremöbörlü kısımlara dokundurup, ağacın iç kesit kısmı meydana getirilir.
Hazırlanan pasta, tabanında kalın karton üzerine oturtulmuş bisküvi veya bademli pat üzerine (sıvanmış olacak) oturtulur ve süslemeleri yapılır.
Dekor için, malzemenin hepsi birarada 138 °Cye kadar pişirilir, ateşten alınır, içine 1 tatlı kaşığı royalglace (Yumurta akı ve pudra şekeri karışımı) katılır ve hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra üstüne tencere kapağı örtülür. Kapak kesinlikle 5 dakika bekletildikten sonra açılmalı. Her türlü süslemelerde yardımcı malzeme olarak kullanılır.
|
Kütük Pastası |
|
devir
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc142705
Gönderme Tarihi: 14.May.2019
624 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3.5 çorba kaşığı nişasta
Yağlı kağıt
Çikolata dekoru için:
200 gram bitter çikolata
Kreması için:
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Az miktarda vanilya
Mikser yardımıyla yumurta ve toz şekeri hızlı devirde 4-5 dakika karıştırarak köpük haline getirin.
Ayrı bir yerde un ile nişastayı karıştırın. Yumurtayı mikserden bir kaba aktarın. Unlu karışımı eleyerek yumurtaya ilave edin. 20x30 santimetre ebadında dikdörtgen bir tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. 220 derecelik fırında 7-8 dakika pişirin. Bir gün buzdolabında bekletin.
Krema için süt, şeker ve vanilyayı bir kaba alın ve ocağa yerleştirin. Diğer bir kapta nişasta ile yumurtayı birbirine karıştırın. Ocaktaki süt, kaynama noktasına geldiğinde nişasta karışımını süte ilave edin. 2 dakika beraber kaynattıktan sonra ocaktan alın. Mikserde düşük devirde soğuyana kadar karıştırın.
Süslemesi için çikolatayı 50 derece suda benmari usulü eritin. Daha sonra düz bir zemin üzerine incecik sürün. Tamamen kuruduktan sonra spatula yardımıyla kazıyın. Çıkan dekorları istediğiniz şekilde pastada kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız keki buzdolabından çıkarın. Üzerine krema sürüp rulo şeklinde sarın. Üzerini çikolata dekoru ve yılbaşı dekorları ile süsleyin.
|
Kütük Pasta |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144373
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
578 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kestane
500 gram ince çekilmiş fındık
300 gram pudra şekeri
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu krem şanti
Süslemek için:
Beyaz çikolata
Kestaneleri haşlayın. Kabuklarını soyup küçük doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın. İnce çekilmiş fındık ve pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamuru streç film üzerine alıp kütük şeklinde sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için süt ve krem şantiyi geniş bir kasede çırpın.
Soğuyan pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve bir çatal yardımıyla çizikler atarak kütük şekli verin. İki saat daha buzdolabında dinlendirin. Üzerini ince doğradığınız beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.
|
Kütük Pasta |
|
volkan iplikçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc150840
Gönderme Tarihi: 28.May.2020
425 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
75 gr toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta beyazı
2 yumurta sarısı
Çikolata Mus İçin:
2 yumurta sarısı
3 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 paket bitter çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yağı eritin. Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın. Unu eleyerek karışıma ilave edin, spatula ile söndürmeden karıştırın. Yumurta beyazlarını çırpın, yarısında 1 çay kaşığı toz şeker ilave edin, sert köpük olana dek çırpmaya devam edin. Köpük ve eritilmiş yağı birlikte yumurta sarılarına ilave edin. Pişirme kağıdı kaplanmış tepsiye yayın, 220 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra keki ters olarak tezgaha koyun. Pişirme kağıdının üzerini ıslatarak keki üzerine alın. Üzerine mutfak havlusu sererek bekletin.
|
Kütük Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160045
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
250 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta ve 3 tane sadece yumurta sarısı
140 gr un
1 çay bardağı süt
30 gr margarin
2 paket kabartma tozu
1 fıske tuz
Kreması için:
1 paket sıvı krema
Yarım paket bitter çikolata
Üzerini kaplamak için
Çikolata sosu ve kakao
Kütük pastası tarifi hazırlanırken en önemli kısım yumurta ve şekerin iyice çırpılması olacaktır. Pandispanya hamurunun kıvamı tutmadığı takdirde pastanız lezzetsiz olacaktır. İlk olarak yumurtaları, yumurta sarısını ve şekeri bir kabın içerisine alın. Sonrasında köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın.
Daha sonra karışımın içerisine süt ve margarini ilave edin. Sırasıyla bir elek yardımıyla içerisine un,tuz ve kabartma tozunu da ekleyerek eleme işlemine geçin ve karışımın içerisine iyice yedirin.
Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve karışımı yağlı kâğıda iyice yaydırın.
20 dk pişirdikten sonra kek hamurunu fırından alın. Rulo haline getirip soğuması için bir kenarda bekletin.
Sıvı kremayı ocakta ısıtıp içerisine çikolata ekleyin. Ve çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Sonrasında kremayı bir kenarda ılınmaya bırakın.
Çikolata sosu ılıdıktan sonra kekin içerisine bu karışımı sürün ve soğumaya bırakın.
Hazır satılan çikolata sosunu verilen tarife uygun şekilde pişirin. Soğuyup kıvam aldıktan sonra pastanın üzerinde gezdirin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ve kakao ekleyebilirsiniz.
|
Kütük Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161468
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2021
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
6 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Cream patisserie için:
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
80 gram bitter çikolata
Üzeri için:
2 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
80 gram eritilmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Hamur için gerekli tüm malzemeyi mikserle 2 dakika yavaş, 5 dakika hızlı devirde karıştırın. İki adet dikdörtgen kek kalıbına, ikiye böldüğünüz karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Bu arada cream patisserie için sütü kaynatın. Süt kaynadıktan sonra toz şeker ile çırpılmış yumurta, un ve nişastayı, yavaş yavaş ve sürekli çırparak yedirin. Kaynayınca hemen ocaktan alın ve çikolatayı içine atarak erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra telle çırpın. Kekleri enlemesine ikiye bölün ve cream patisserie'yi sürün. İlk keki uzun bir servis tabağına alın. İkinci kekten verev parçalar keserek, budak şekli verin. Kestiğiniz parçaları rulonun yanlarına yerleştirip ağaç görünümü verin. Üzerine erimiş çikolata sürün. Çatal ile üzerine ağaç kabuğu şekli verin. Rendelenmiş çikolata ve hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Kütük Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168584
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2022
416 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 - 1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığı toz tarçın
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
Üzeri için:
150 g kuvertür çikolata
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
30x36 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 200 °C
Turbo pişirme: 190 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Tarçını ekleyin ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Aynı boyutlarında bir pişirme kağıdı daha kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. 20x30 boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Erittiğiniz kuvertürü pişirme kağıdının üzerine alın ve kenarlarda 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşık yardımı ile yayın. Buzdolabının dondurucu bölümünde bekletin.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan ruloyu servis tabağına alın ve açın. Üzerine krem şantiyi yayın ve vişneleri sıralayın. Pişirme kağıdından ayırarak tekrar sarın. Pasta kremasını margarin ve süt ile 3 dakika çırpın. Hazırladığınız rulonun iki ucundan 2'şer cm genişliğinde birer parça kesin. Dal şekli oluşacak şekilde rulonun iki yanına yerleştirin. Hazırladığınız pasta kreması ile kaplayın. Çatal yardımı ile kremanın üzerine çizgiler oluşturun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat beklerin.
Dondurucudaki kuvertürü pişirme kağıdı ile birlikte tezgaha alın. Ağaç kabuğu süslemesi için uzun bir bıçak yardımı ile değişik boyutlarda kesin. Pastanın üzerine sıralayın. Arzuya göre pudra şekeri serpip orman meyveleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|