Kısa URL: https://ml.md/lc39931
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
Borçka Belediyesi
Eriyen ve uzayan (çiçil) peynir tercihe göre beyaz un veya mısır unu, çok az su ve tereyağı/sıvıyağ ile beğendi kıvamına gelene dek tavada karıştırılarak pişiriliir. Pişmenin en iyi işaretei kuymağım "kusması" yani yağını salıvermesidir. Tüm öğünlerde baştacıdır. Pratik ve kolay bulunurluğu bakımından her zaman tercih edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc178130
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı
Hazan Aydın Yeşilova
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı su
250 gr kolot peyniri & yağlı çeçil peyniri veya taze kaşar peyniri
2 kaşık süt kaymağı
2 kaşık tereyağı bakır bir tavaya koyulup eritilir.
İçine 2 kaşık mısır unu konularak kavrulur.
1,5 su bardağı su eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Peynirlerden herhangi birisi dilimlenerek bu karışıma konur, tavanın kenarından ortasına doğru bir spatula yardımıyla karıştırılır.
Peynirleri eriyince kısık ateşte yağın tavanın üstüne çıkması beklenir
Ocaktan alınmadan kaymağı da eklenir ve ocaktan alınarak yenir.