|
Kuymak (Mıhlama) (Trabzon) |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4216
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
11,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon Imansiz peynir
1 su bardagi sicak su
Tereyağıini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
|
Mıhlama |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6809
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
25,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
1 tatli kasigi tulum peyniri
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyağı
1 kahve fincani su
1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyağında kavurun.
2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyağıni bir tavada eritin.
3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyağınin uzerine dokun. Sicak olarak servis yapin.
NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur.
ML® Yağlı Pide için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.03.2024
|
Trabzon Usulü Kuymak |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145453
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
1,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
Tuz
Bakır tavayı ocağa alıp önceden ısıtın.
İçine tereyağını koyup eritin.
Mısır ununu ve peynirlerin tadına göre ayarladığınız tuzu da yağa ilave edip kavurmaya başlayın.
Mısır ununun rengi hafifçe dönünce suyu azar azar karışıma ilave edin. (Su yerine süt kullanarak daha hafif bir lezzet de elde edebilirsiniz.)
Topaklanmaması için karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Mısır unu suyunu çektiğinde peynirleri ekleyin, bu kez fazla karıştırmayın.
Peynirler eriyip yağı üste çıktığında kuymak hazırdır.
Soğutmadan servis edin.
|
Kuymak (Trabzon) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145767
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019
964 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kazı Kaldıran
Milli Eğitim Bakanlığı
4 yemek kaşığı tereyağı
350 gram Trabzon ovma peynir
5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
1,5 su bardağı su
Tuz
Ocağın üzerinde ısıtılan tavaya tereyağı konup eritilir.
Tereyağı hafif koku vermeye başlayınca peynir ilave edilir.
Peynir erimeye başlayınca 1,5 bardak soğuk su ve tuz ilave edilir.
Su kaynamadan yavaş yavaş un karıştırılarak tavaya ilave edilir.
Un ve peynir birbirine iyice karışıp fokurdayıncaya kadar kaşıkla karıştırılır.
Un- peynir karışımı kaşığa yapışıp uzamaya başlayınca ateş kapatılıp tavayla servis edilir.
|
Kuymak (Trabzon) |
|
Çaycı Musa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.12.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc155180
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2021
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 kaşık tereyağı
Yarım bardak Mısır unu
2 bardak sıcak su
1 bardak Trabzon veya çeçil peyniri
Tavada tereyağını eritin. Fokur fokur kaynamaya başlayınca mısır ununu ilave edip karıştırın.
Mısır unu pembeleşmeye başlayınca azar azar suyunu ilave edin.
Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve harç akışkan bir kıvama gelince peyniri ilave edin.
Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte peyniri eritin. Peynirinizin tuzluluğuna göre tuz ekleyebilirsiniz.
|
Trabzon Usulü Kuymak |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166914
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
Üç yemek kaşığı mısır unu
200 gr tereyağı
200 gr peynir (Trabzon çeçil peyniri, tel peynir veya kaşar peyniri)
1 su bardağı sıcak su
1 tutam tuz
Tereyağını tavaya alın. Yağ eridikten sonra mısır ununu ekleyip iyice kavurun ve tuzunu ilave edin. Kavrulan mısır ununun yağının çıkması ile birlikte bir bardak sıcak suyu azar azar ilave ederek unu açın. Sonrasında peyniri ilave edin. İyice karıştırıp pişmeye bırakın. Peynir eriyip yağ kenarlarından yüzeye çıkmaya başlayınca kuymak olmuş demektir.
Not: Kuymakta un ölçüsü bir kişiye bir kaşık un şeklinde olmalı. Kaç kişilik yapacaksanız o kadar un koymalısınız. Bu tarifte 3 yemek kaşığı un için 1 su bardağı sıcak su kullanılmıştır.
|
|