|
|
KUZU KÂĞIT KEBABI |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc82106
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
6 adet yağlı kâğıt, 30x35 santim
1 kilo net kemiksiz kuzu eti
300 gram arpacık soğanı
1 su bardağı taze iç bezelye
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 bağ dereotu
1) 1 kaşık tereyağı ile kâğıtların içini yağlayınız. Etleri küçük bir tepsiye koyup 1 kaşık tereyağını eritip etlerin içine dökünüz. Tuzu, biberi ve kekiği ilâve edip karıştırınız.
2) Kâğıtların yağlı tarafını üste getirerek etleri eşit şekilde kâğıtların tam ortasına yerleştiriniz, soğanları da etlerin üzerine yerleştirdikten sonra kâğıdın önce bir yarısını, sonra öteki yarısını etin üzerine kapatınız. Her iki yandaki uçları muska şeklinde hafif birbirlerinin üzerine bindirerek kıvırınız, kıvrılmış uçları da altına kıvırınız.
3) Bu şekilde paket gibi sarılmış kebapları tepsiye dizip, üzerine bir kapak kapatarak ağır ateşli fırında 1,5 saat kadar pişirip fırından çıkarınız.
4) Tam servise giderken kâğıdı ortasından hafif açıp içine biraz bezelye ve dereotunu serpip hemen servis yapınız.
|
KUZU KÂĞIT KEBABI |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12573
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2007
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1 kilo but tarafından kuzu eti,
2 iri domates,
2 baş soğan,
10 - 15 tatlı yeşil biber,
2 demet dereotu,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
3 tabaka yağ kâğıdı.
yapımı: Soğanları kıyarcasına ince doğramalı. Kuzu etini kuşbaşı iriliğinde parçalara kesmeli. Sivri yeşil biberleri kıyı-hrcasına ince doğramalı. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğramalı. Dereotu.. nu temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı. Yağ kâğıdını oniki parçaya bölmeli. Sonra bu kâğıtlardan altı tanesini aralıklı olarak yan yana dizmeli. Öbür altı parçayı da bunların üstlerine yerleştirmeli.
Böylece ikişer tabaka olarak hazırlanacak kâğıtlara önce soğanları eşit biçimde bölerek koymalı. Yayılarak konacak soğanların üstlerine sırasıyle ve gene eşit biçimde yeşil biberleri, eti ve domatesleri koymalı. Tuzunun ve biberini serptikten sonra en üste de dereotunu serpmeli. Her kâğıdı üste katlayarak paketlemeli ve açılmamaları için sicimle bağlamalı. Paketleri bir fırın tepsisine yerleştirmeli. Tepsinin içine bir kahve fincanı su koyduktan paketleri de suyla hafifçe ıslattıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli ve burada 2-2 1/2 saat bırakarak etleri ptşirmeli.
Etler pişince bunları sicimleri çıkarılmış paketleriyle tabaklara koyup kapalı olarak servis yapmalı.
|
|
KUZU KÂĞIT KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|