Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tepsi Kebabı Tarifleri > KUZU KÂĞIT KEBABI (2 adet - 104,305 defa bakıldı)

KUZU KÂĞIT KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KUZU KÂĞIT KEBABI

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12573
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2007
2,136 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1 kilo but tarafından kuzu eti,
2 iri domates,
2 baş soğan,
10 - 15 tatlı yeşil biber,
2 demet dereotu,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
3 tabaka yağ kâğıdı.

yapımı: Soğanları kıyarcasına ince doğramalı. Kuzu etini kuşbaşı iriliğinde parçalara kesmeli. Sivri yeşil biberleri kıyı-hrcasına ince doğramalı. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğramalı. Dereotu.. nu temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı. Yağ kâğıdını oniki parçaya bölmeli. Sonra bu kâğıtlardan altı tanesini aralıklı olarak yan yana dizmeli. Öbür altı parçayı da bunların üstlerine yerleştirmeli.
Böylece ikişer tabaka olarak hazırlanacak kâğıtlara önce soğanları eşit biçimde bölerek koymalı. Yayılarak konacak soğanların üstlerine sırasıyle ve gene eşit biçimde yeşil biberleri, eti ve domatesleri koymalı. Tuzunun ve biberini serptikten sonra en üste de dereotunu serpmeli. Her kâğıdı üste katlayarak paketlemeli ve açılmamaları için sicimle bağlamalı. Paketleri bir fırın tepsisine yerleştirmeli. Tepsinin içine bir kahve fincanı su koyduktan paketleri de suyla hafifçe ıslattıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli ve burada 2-2 1/2 saat bırakarak etleri ptşirmeli.
Etler pişince bunları sicimleri çıkarılmış paketleriyle tabaklara koyup kapalı olarak servis yapmalı.


KUZU KÂĞIT KEBABI

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc82106
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012
1,927 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
6 adet yağlı kâğıt, 30x35 santim
1 kilo net kemiksiz kuzu eti
300 gram arpacık soğanı
1 su bardağı taze iç bezelye
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 bağ dereotu

1) 1 kaşık tereyağı ile kâğıtların içini yağlayınız. Etleri küçük bir tepsiye koyup 1 kaşık tereyağını eritip etlerin içine dökünüz. Tuzu, biberi ve kekiği ilâve edip karıştırınız.
2) Kâğıtların yağlı tarafını üste getirerek etleri eşit şekilde kâğıtların tam ortasına yerleştiriniz, soğanları da etlerin üzerine yerleştirdikten sonra kâğıdın önce bir yarısını, sonra öteki yarısını etin üzerine kapatınız. Her iki yandaki uçları muska şeklinde hafif birbirlerinin üzerine bindirerek kıvırınız, kıvrılmış uçları da altına kıvırınız.
3) Bu şekilde paket gibi sarılmış kebapları tepsiye dizip, üzerine bir kapak kapatarak ağır ateşli fırında 1,5 saat kadar pişirip fırından çıkarınız.
4) Tam servise giderken kâğıdı ortasından hafif açıp içine biraz bezelye ve dereotunu serpip hemen servis yapınız.






KUZU KÂĞIT KEBABI Tarifleri Tepsi Kebabı Tarifleri



(2 adet KUZU KÂĞIT KEBABI 104,305 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort