Kısa URL: https://ml.md/lc40078
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2009
3,328 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase haşlanmış, kıyılmış lahana
1 su bardağı haşlanmış yarma
1 baş soğan
3 kaşık tereyağı
3 kaşık un
100 gram kıyma
Tuz
Pul biber
1 tutam dargun
1 yemek kaşığı salça
Yağı derin bir tencerede kızdırın ve doğranmış soğanları kavurun, salçayı ilave ederek karıştırın, haşlanmış lahana ve yarmayı da ekleyin. suyunu ayarladıktan sonra üç kaşık unla 1 bardak suyu mikserde veya elde çırpın, kaynamakta olan malzemenin üzerine dökün. Kıymaya bir tutam tuz dökün yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapın. Yuvarladığınız köfteleri çorbanın üzerine koyun.5 dakika pişirin. Üzerine dargın otu döküp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc146958
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2020
1,108 defa indirildi / yazdırıldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
3 yemek kaşığı tereyağı
100 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
200 gr. den
100 gr. un
150 gr. lahana yaprağı
50 gr. kuru dargun
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
500 ml. su
İlk olarak denler bir tencerede suda haşlanır.
Bu arada kıyma üzerine tuz ve karabiber eklenerek yoğrulur ve ufak yuvarlak köfteler yapılır.
Denler haşlandıktan sonra yemeklik doğranmış olan lahana yaprakları katılır.
Lahana yapraklarının kaynayan suda yumuşaması beklenirken bir taraftan da kâsede un sulandırılır.
Tencereye katılır ve hafif karıştırılır. Üzerine kaynatılmış su eklenir.
Denler ve lahanalar iyice kendini saldıktan sonra köfteler eklenir.
Hafif karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
Bu şekilde 7-8 dk. kadar daha pişirildikten sonra tereyağında kızaracak şekilde kavrulmuş olan yemeklik doğranmış soğanlar ile sonradan eklenen salçanın kavrulmasıyla elde edilen sos eklenir.
Bir taşım karıştırılır. Üzerine dargun serpilerek sıcak olarak servise sunulur.
Not: Kuru dargun, yöreye özgü reyhanın lezzetine benzer nitelikteki bir ot çeşididir.