|
Lahmacun Böreği |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4139
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
2,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
500 gr kiyma
3 adet domates
2 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
1 adet patates
Karabiber
1 yemek kasigi tuzot
1 adet yumurta
125 gr margarin
1 kahve fincani su
Domatesi küp seklinde dograyin. Sogani, patatesleri rendeleyin. Sivri biberi ince kiyin. Karabiber, tuz ekleyip kiyma ile birlikte yogurun.
Yufkalari ikiye bölün. Erimis margarini ve suyu karistirip yufkalara sürün.
Uç kismina harçtan yeteri kadar koyup rulo seklinde sarin. Yaglanmis firin tepsisine yerlestirin. üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin. 200 derece isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin. Siçak servis yapin.
|
Lahmacun Böreği |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6345
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
2,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr kadar kıyma
2 soğan
2-3 adet domates
5-6 adet sivri biber
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır. 3 yufkadan 2 tanesini 2 ye böl. Bütün yufkayı tepsinin altına ser, diğer yufkaları yarımşar olarak kullanılacak ve yufkaların her katına yağ, yoğurt yumurta karışımı sürülecek. Soğanı, biberi kavur, domatesi de ekle pişir. Ocağı kapat, kıymayı elle karıştır (maydanoz da eklenebilir). Hazırladığınız tepsinin en üst katına malzemeleri ser. Fırında pişir. Fırından çıkar böreği, soğumadan rulo haline getir, dilimleyerek servis yap.
Fotoğraf "cüneyt a." tarafından gönderildi. 15.03.2019
|
Lahmacun Böreği |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15009
Gönderme Tarihi: 31.May.2007
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr kıyma
4 tane yufka
4-5 tane kuru soğan
4 tane domates
4 tane yeşil biber
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Arzuya göre pul biber
Tuz
Kuru soğanları ister rendeleyin, isterseniz incecik doğrayın. Domatesleride minik minik doğrayın. Yeşil biberleri de incecik kıyın. Kıyılmış maydanozları, karabiberi, kimyonu, pul biberini, tuzunu da ilave edin. İç malzemelerini güzelce karıştırın.
Başka bir kapta yoğurt ve sıvı yağını çırpın. Yufkayı tezgahın üstüne serin.Her tarafını bu sostan sürün.
Yufkanın dört tarafından içine doğru katlayıp büyük bir kare yapın. Bu kare şeklindeki yufkayı dörde bölün.
Böldüğünüz her bir parçaya kıymalı harçtan koyup yassı bir şekilde sarın. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Böreklerin uzunlamasına bıçakla ortasını kesin. Kenarlarına kadar kesmeyin. İkişer santimetre kenar bırakın.Üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında 180 derecede pişirin.
Not: İç olarak peynirli,etli yani siz ne isterseniz kullanın.
|
Lahmacun Böreği |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22547
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2008
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka,
2 adet soğan,
5-6 adet sivri biber,
1 adet iri domates,
250 gram kıyma,
tuz,
karabiber,
arzuya göre pulbiber ve ketçap,
kızartmak için ayçiçek yağı
Kolay kesim için yufkaları üst üste serip tam yarıdan keselim. Her iki yarım daireyi 4-5 cm. genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde keselim. Katlı şeritleri birbirlerinden ayıralım. Robotta soğanları, biberleri ve domatesi küçük küçük doğrayalım.
Doğranmış bu malzemeyi bir kaba aktarıp üzerine kıyma ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştıralım. Her bir şeridin bir ucuna bu malzemeden pay edelim.
Muska yaparak yufkaları saralım. Uç kısımlarını hafifçe su ile ıslatarak yapıştıralım. Muska şeklindeki börekleri, kızgın ayçiçek yağında kızartalım. Fazla yağları almak için börekleri emici bir kağıt üzerine koyalım.
Daha sonra servis tabağına aktarıp, arzuya göre üzerlerine ketçap dökerek sıcak veya ılık servis yapalım.
|
Lahmacun Böreği |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102641
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014
2,544 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy soğan
500 gr kıyma
4 adet biber
150 gr soğanları kavurmak için margarin
2 adet domates
3 adet yufka
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Kimyon
Tuz
4 adet yumurta
10 çorba kaşığı yoğurt
3 çay bardağı sıvıyağ
Soğanlar yemeklik olarak ince ince doğranır. Soğanlar 5 dakika yağda kavrulur. Ardından ince kıyılmış biberler eklenir. Kavrulmaya devam edilir. Domates rendelenir, karışıma ilave edilir.
Biberler piştikten sonra kıyma ilave edilip birlikte kavrulur. Arzu edilen kadar tuz ve baharatlar eklenir. Üzerine salça eklenir.
Yufka sıvı yağ ile yağlanır. Ardından yumurta-yoğurt karışımı sürülür.
Yufka kenarlarından katlanarak kare haline getirilir. Kare halindeki yufka dört eşit parçaya bölünür.
Kıymalı harç içine konur fotoğraftaki gibi şekil verilerek uçları birleştirilir.
Önceden 175 oCye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
|
Kıymalı Lahmacun Böreği |
|
hit
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc124460
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2017
1,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo kıyma
2 adet soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet yufka
1/2 paket margarin
1/2 litre süt
250 gram rendelenmiş kaşar
1 adet yumurta
Yarım litre süt, yumurta ve eritilmiş margarin bir kapta karıştırılır. Bir dikdörtgen fırın tepsisine fırın kağıdı yayılır. Üzeri bir adet yufka kenarları içe doğru katlanarak yayılır. Üzerine sütlü karışımdan sürülür, ikinci yufka konulur işlem tekrar edilir. Karışım sürülür. Üzerine 3. yufka üzerine kuru olarak serilir.
Bir tavanın içinde doğranmış soğanlar, kıyma, biber, domates ve baharatlar eklenir kavrulur. Bu kıymalı karışım 3. ve kuru yufkanın üzerine tamamen yayılır, bu şekilde üstü açık halde fırınlanır. Yarım saat 150 derecede üzeri kızarmadan pişirilir. Börek çıkarılır üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve uzun kenarından başlayarak rulo haline getirilir ve 2 parmak kalınlığında dilimlenir, tepsiye dilimler dizilir, 5 dakika daha kaşarlar eriyene kadar fırınlanır.
|
Lahmacun Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158196
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2021
478 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4 adet yufka
İçi için:
500 gram kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
1'er adet büyük boy soğan ve domates
2 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sosu İçin:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Üzeri İçin:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İçi için domates ve soğanı rendeleyin. Biberleri ve maydanozu ince kıyın. Ardından tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurun ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 1 adet yufkayı pişirme kağıdı serili dikdörtgen fırın tepsisine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan 3 yufkayı elinizle iri parçalar halinde bölün. Sos malzemelerinin tamamını derin bir kapta karıştırın. Her bir yufka parçasının arasına sos sürerek tüm parçaları üst üste yerleştirin. Parçaların tamamı bittikten sonra en alttaki bütün yufkayı içe doğru katlayarak düzgün bir dikdörtgen parça elde edin. En üste kıymalı karışımı her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra rulo şeklinde sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve peynir eriyene kadar fırınlayın. İnce dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
Lahmacun Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158873
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2021
370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
5 adet yufka
İçi için:
2 adet orta boy soğan
350 gram yağsız kıyma
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Küp doğranmış soğanları ve kıymayı sıvı yağda 2-3 dakika kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domates ve sivri biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim. İnce kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Tavayı ateşten alıp soğutalım. Süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kabın içinde çırpalım. Yağlanmış tepsiye 1 yufka serip kenarlarını dışarı taşıralım. Üzerine sütlü harçtan sürelim. İkinci yufkayı serip üzerine kıymalı harcın yarısını yayalım. Üçüncü yufkayı serip, tekrar sütlü harçtan sürelim. Dördüncü yufkayı serdikten sonra, üzerine kalan kıymalı harcın tamamını yayalım. İlk yufkanın dışarı taşan uçlarını tepsiye doğru katlayıp, üzerine son yufkayı serelim. Kalan sütlü harcı üzerine sürüp, kare dilimler halinde keselim. Isıtılmış 220 derece fırında, altı üstü kızarana dek pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.
|
Lahmacun Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163939
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022
335 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
Sosu için:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 adet büyük yumurta
İçi için:
300-350 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber veya çarliston biber
1 adet büyük kırmızı biber
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
Karabiber
Kimyon
Tuz
Soğanı yemeklik doğrayın, üzerine yine doğradığınız biberleri ekleyin biraz elinizle ovun.
Bu karışıma baharatları, sarımsağı, tuzu ve kıymayı ekleyin.
Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve hepsini yoğurun.
Sosu için gereken malzemeleri bir kase içinde karıştırın.
Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı yayın, kenarlarını tepsiden taşırın.
Üzerine sıvı malzemeden biraz yayın.
İkinci ve üçüncü yufkaya aynı işlemleri yapın.
Bütün yufkaların kenarları tepsiden taşmış olmalı.
Üçüncü yufkayı serdiğinizde sıvı malzemeyi bitirmiş olacaksınız.
Kenarları içe doğru kapatıp bir dikdörtgen oluşturun.
Kıymalı iç malzemeyi üzerine elinizle yayarak yerleştirin.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.
Pişen böreği çıkarın ve biraz soğuyunca rulo yapın.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
Lahmacun Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171610
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
İçi için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı karışık salça domates, biber
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
Börek için:
2 adet yufka
2 adet yumurta akı
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle yufkaları hazırlayacağımız sosu hazırlayalım. Yumurta aklarını zeytinyağı ve sütü bir kasede tuzla birlikte çırpalım. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim üstüne yufkayı yayalım. Sos gezdirip zarf gibi kapatalım. İki yufkayı da aralarına sos dökerek üst üste aynı işlemi uygulayalım. Diğer tarafta iç harç hazırlayalım. Kıyma, soğan, sarımsak biber ve baharatları ve salçaları ilave edip elimizle güzelce yoğuralım. Yufkaların üzerine boşluk gelmeyecek şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Üstüne yağlı kağıt ve havlu serip 15-20 dakika bekletelim ardından sıkı sıkı rulo yapıp dilimler kesip servise hazırlayalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.10.2023
|
Lahmacun Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174779
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 hazır yufka
İçi için:
350 gr kıyma
2 domates
1 büyük soğan
2 yeşil biber
1 kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Sosu için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Geniş bir kap içerisine kıyma ve minik doğranmış sebzeleri ekleyin.
Daha sonra sarımsak, tuz, salça ve baharatları ekleyerek iyice harmanlayınız.
Bu sırada bir yandan da sosumuzu hazırlayınız.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra 1 adet yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirin sosumuzu fırçayla sürünüz.
Üzerine 2. yufkayı da ekledikten sonra tekrar sos sürünüz.
Son yufkamızı da aynı işlemden geçirdikten sonra dışta kalan kısımları içe doğru düzelterek harcınızı ekleyiniz.
180 derecelik fırında iç malzeme kızarana dek pişirme işlemine devam ediniz.
Bu işlemi kontrollü bir şekilde yapmanız gerekiyor.
Pişen lahmacunu fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyiniz.
Soğuyan lahmacun böreğini rulo şeklinde sararak dilimleyiniz.
Kolay bir şekilde servis edebilirsiniz.
|
|