|
Laz Helvası (Trabzon) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145531
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 paket şekerli vanilya
Süt, toz şeker, 2 adet yumurta sarısı, vanilya, irmik ve unu derin bir tencereye alarak çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı ocakta kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıyoruz ve koyu kıvam alması için 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Pişirdiğimiz helvayı su ile ıslatılmış büyük boy yuvarlak borcam içerisine boşaltıp bir spatula yardımı ile üzerini düzeltiyoruz. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendiriyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.
Not: Üzerine fındık, ceviz, fıstık veya hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.
|
Laz Helvası (Trabzon) |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87797
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2013
2,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çaykara Belediyesi
3 kg süt
1 kg Şeker
3 Paket vanilya
3 Yumurta sarısı
300 gr beyaz, un
200 gr irmik Unu
Bütün malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte muhallebi kıvamına getirin. Bir taşım kaynatın ve tepsiye boşaltın. Soğuyunca arzuya göre dondurma ile servis edin.
|
|