Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Levrek Güveç (2 adet - 169,097 defa bakıldı)

Levrek Güveç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Levrek Güveç

TUBA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
Kısa URL: https://ml.md/lc3486
Gönderme Tarihi: 06.May.2006
2,897 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet maydanoz
5 parça halinde 750 gr levrek filetosu
1 adet limon (kabugu soyulup,halka dilimlenmis
2 adet defne yapragi (5 parça halinde kesilmis)
2 adet orta boy domates (kabuklari soyulup, çekirdekleri temizlendi
1 adet sivribiber sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra 5 parça
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 su bardağı su
5 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı yağı bir kapta eritin. Kalan bir çorba kaşığı yağı küçük parçalar halinde kesip buzdolabinin buzluguna kaldirin. Levrek filetolarina limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defne yaprağı, tuz ve karabiberini ilave edin. Suyu ve kremasini da koyup, kabın üzerini örterek ağır ateşte 10-15 dakika pisirin. Levrekler pisince kabın kapağını açıp, balıkları bir paletle önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. Pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp yarı yarıya çektirin. Kalan 1 çorba kaşığı sogutulmus yağı küçük parçalar halinde çektirdiginiz sosa ilave edip, telle kuvvetlice çırparak yedirin. Ince kıyılmış maydanozu da ilave edin. Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. sıcak olarak servis yapin



Güvecte levrek

GülenAy
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22
Şehir: isvec
Kısa URL: https://ml.md/lc11821
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2007
2,829 defa indirildi / yazdırıldı



-5 adet orta boy Levrek
-2 adet Patates
-1 adet Soğan
-7 adet Defne Yaprağı
-3-4 diş Sarımsak
-1,5 adet Limon
-1 çay bardağı Sıvıyağ
-2 çay kaşığı Karabiber
-2 çay kaşığı Tuz

Yapılışı:
Levrekleri bıçakla kılçıklarına değecek şekilde paralel olarak çizin. Bir kapta sıvı yağı, dövülmüş sarımsakları, baharatları, iki adet defne yaprağını ve yarım limon suyunu iyice çırparak yoğun bir kıvam haline getirin. Çizmiş olduğunuz balıkları bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin. Balıklara tat vermesi için güvecin iç kısmına defne yapraklarını dizin. Üzerlerine levrekleri yerleştirin. Aralarına piyazlık doğranmış soğanları, ince uzun şeritler halindeki patates çubuklarını, domates ve limon dilimlerini serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirip servis edin






Levrek Güveç Tarifleri Balıklar



(2 adet Levrek Güveç 169,097 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort