Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cevizli Helva Tarifleri > Limon Helvası (3 adet - 178,421 defa bakıldı)

Limon Helvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Aside Tarifleri
Cevizli Helva Tarifleri
Fıstıklı Helva Tarifleri
Höşmerim Tarifleri
İrmik Helvası Tarifleri
Kâğıt Helva Tarifleri
Peynir Helvası Tarifleri
Süt Helvası Tarifleri
Pişmaniye Tarifleri
Tahin Helva Tarifleri
Un Helvası Tarifleri
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limon Helvası

gIcIk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2006
Mesajlar: 31
Şehir: Sofya
Kısa URL: https://ml.md/lc6181
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2006
2,544 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet limon kabuğu rendesi
400 gr. toz şeker
750 gr. süt
4 adet yumurta sarısı
175 r. margarin
250 gr. irmik

3 limonun dış kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. 1 su bardağı toz şeker ile iyice ovun, 4 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt ile çırpın, Kalan süt ve şekeri, şeker eriyene kadar ısıtın. İrmiği margarinde kokusu çıakana kadar kavurun. Sıcak sütten bir bardağını yumurtalı karışıma ilave edip, bir kere karıştırdıktan sonra şekerli süt ile bareber kavurduğunuz irmiğe katın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Helva toplanına ocaktan indirip, ağzı kapalı olarak demlendirin, ılık yada soğuk olarak servis yapın.


Limon Helvası

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75633
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
2,377 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

3 adet limonun kabuğunun rendesi
400 gr. tozşeker
750 ml. süt (3 su bardağı)
4 adet yumurta sarısı
175 gr. tereyağı
250 gr. irmik

Limon kabuğu rendesini, şekerin 50 gramı ile ovun. Limon kabuğu şekeri sarıya boyayıncaya kadar ovmayı sürdürün. Bir çırpma kabına koyarak sütün 150 militresini ve yumurta sarılarını ekleyin. Hepsini birlikte çırparak karıştırın. Kalan süte şekerin 200 gramını (/s su bardağını) katın, karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir kenarda sıcak tutun.
Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. İrmikler kavrulunca sıcak şuruptan bir kepçe alarak limolu karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalan şurubu ve limonlu karışımı helvanın üzerine dökün. Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin.
Kalan şekeri helvanın üzerine serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın. Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın.


LİMON HELVASI

simten
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc41060
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2009
2,246 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik Malzemesi:
3 limon
1 kahve fincanı tozşeker
4 yumurta sarısı
2 kahve fincanı süt
1.5 su bardağı irmik
Yarım paket margarin (125 gr)
Şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü kaynatarak şurubu hazırlayın.
Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını rendeleyin. 1 kahve fincanı toz şeker ile rendelenmiş limon kabuklarını ellerinizle ovun. Sıcak şuruptan bir kepçe alarak şekerle ovduğunuz limonlu karışıma ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kasede çırpın. Kalan şurup ılınınca sütlü karışıma ekleyip çırpın.
Margarini geniş bir tavada eritip irmiği ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun.
Sütlü karışımı ve limonlu karışımı kavrulmakta olan irmiğe ilave edin. Bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Bir kez daha karıştırıp ateşten alın. 15 dakika dinlendirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.






Limon Helvası Tarifleri Cevizli Helva Tarifleri



(3 adet Limon Helvası 178,421 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort