| 
 
 
 | 
Limon Helvası | 
  | 
gIcIk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Sofya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6181 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2006 
2,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet limon kabuğu rendesi
 
400 gr. toz şeker
 
750 gr. süt
 
4 adet yumurta sarısı
 
175 r. margarin
 
250 gr. irmik
 
 
3 limonun dış kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. 1 su bardağı toz şeker ile iyice ovun, 4 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt ile çırpın, Kalan süt ve şekeri, şeker eriyene kadar ısıtın. İrmiği margarinde kokusu çıakana kadar kavurun. Sıcak sütten bir bardağını yumurtalı karışıma ilave edip, bir kere karıştırdıktan sonra şekerli süt ile bareber kavurduğunuz irmiğe katın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Helva toplanına ocaktan indirip, ağzı kapalı olarak demlendirin, ılık yada soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
LİMON HELVASI | 
  | 
simten 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41060 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2009 
2,360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik Malzemesi:
 
3 limon
 
1 kahve fincanı tozşeker
 
4 yumurta sarısı
 
2 kahve fincanı süt
 
1.5 su bardağı irmik
 
Yarım paket margarin (125 gr)
 
Şurubu için:
 
1 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı süt
 
 
1 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü kaynatarak şurubu hazırlayın.
 
Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını rendeleyin. 1 kahve fincanı toz şeker ile rendelenmiş limon kabuklarını ellerinizle ovun. Sıcak şuruptan bir kepçe alarak şekerle ovduğunuz limonlu karışıma ekleyip karıştırın.
 
Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kasede çırpın. Kalan şurup ılınınca sütlü karışıma ekleyip çırpın.
 
Margarini geniş bir tavada eritip irmiği ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun.
 
Sütlü karışımı ve limonlu karışımı kavrulmakta olan irmiğe ilave edin. Bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 15 dakika pişirin.
 
Bir kez daha karıştırıp ateşten alın. 15 dakika dinlendirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Limon Helvası | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75633 
Gönderme Tarihi: 10.May.2012 
2,466 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
3 adet limonun kabuğunun rendesi
 
400 gr. tozşeker
 
750 ml. süt (3 su bardağı)
 
4 adet yumurta sarısı
 
175 gr. tereyağı
 
250 gr. irmik
 
 
Limon kabuğu rendesini, şekerin 50 gramı ile ovun. Limon kabuğu şekeri sarıya boyayıncaya kadar ovmayı sürdürün. Bir çırpma kabına koyarak sütün 150 militresini ve yumurta sarılarını ekleyin. Hepsini birlikte çırparak karıştırın. Kalan süte şekerin 200 gramını (/s su bardağını) katın, karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir kenarda sıcak tutun.
 
Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. İrmikler kavrulunca sıcak şuruptan bir kepçe alarak limolu karışıma ekleyin ve karıştırın. Kalan şurubu ve limonlu karışımı helvanın üzerine dökün. Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin.
 
Kalan şekeri helvanın üzerine serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın. Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |