Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Muhallebi Tarifleri > Limon Peltesi (18 adet - 478,454 defa bakıldı)

Limon Peltesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Limonlu Pelte

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63507
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
4,030 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı limon suyu
3 su bardağı su
300 gr (1 1/4 su bardağı) toz şeker
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)

Büyükçe bir tencereye su, limon suyu, şeker ve limon kabuğu rendesini koyunuz. Tencereyi orta ateşe oturtup, ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız.
Yumurta teli ile suda ezilmiş nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz. Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alınız. Pelteyi birer kişilik 6 kaseye boşaltıp, soğuttuktan sonra servis ediniz.


Limonlu Pelte

şehbal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40069
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
3,447 defa indirildi / yazdırıldı




5 limonun suyu
1/2 kg tozşeker
80 gr nişasta

Şeker, limon suyu ve bir litre su bir tencereye konularak ateşe oturtulur. Kaynamaya başlayınca 1,5 bardak suyla ezilmiş nişasta, tencerede karıştırılarak ilâve edilir. Birkaç taşım kaynadıktan sonra kâselere bir kepçe ile yüksekten dökülerek pay edilir.


Limon Peltesi

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc2582
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
3,397 defa indirildi / yazdırıldı




2 limon rendesi ve suyu
4 kaşık buğday nişastası
13 kaşık şeker
1/2 paket margarin
4 bardak su
1 paket vanilya

Malzemelerin hepsi pişirilir ve bir kaba dökülerek, buzdolabına konulur. Donan peltenin üzerine kremşanti sürülür ve ceviz ile süslenir.


ML® Pelteli Tutu için tıklayın


Limon Peltesi

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1373
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,041 defa indirildi / yazdırıldı




4 limon
2 su bardağı şeker
7 su bardağı su (1 bardağı ile nişasta ezilir.)
3- 4 çorba kaşığı patates nişastası

Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır.
6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
Kaselere boşaltılır.

Not: Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir. İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir. Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir.


ML® Limon Peltesi için tıklayın


Limon Peltesi

sait
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc24036
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
2,923 defa indirildi / yazdırıldı




4 limon
6 su bardağı su
500 gr şeker
1 su bardağı nişasta

Limon suyu, 6 su bardağı su ile pişirin. Şeker ve suda ezilmiş nişasta ilave edilip pişirilir.


ML® Kivili Pelte için tıklayın


Limon Peltesi

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10871
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
2,635 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet limon
2 çorba kaşığı nişasta
1,5 bardak su (şeker için)
1/4 bardağı su (nişasta ezmek için)
10 adet kesme şeker

Bir kapta 1 adet limonun suyu, 1,5 bardak su ve 10 adet kesme şeker kaynatılır. Nişasta 1/4 bardak su ile ezilir ve kaynamış limon suyuna telle karıştırılarak ilave edilir. 5 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınır.


Limon Peltesi

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19846
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
2,570 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. şeker
70 gr. nişasta
4 limon

Limonları yıkayınız.
Suyunu sıkınız.
1 limonun kabuğunun beyaz kısmını tamamen çıkarıp sarı kısımları yıkayınız.
1 mm. inceliğinde kıyınız.
4-5 defa acısı gidinceye kadar haşlayınız.
Limon suyuna 4 su bardağı suyu, 500 gr. şekeri ve haşlanmış kabukları ilave ediniz.
Kaynatınız.
Diğer tarafta 70 gr. nişastayı soğuk suda eziniz.
Kaynayan limonlu şekerli suya ilave ediniz.
Un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatınız.
Birer kişilik tatlı kaselerine koyup soğuyunca servis yapınız.


ML® Üzümlü İrmikli Pelte için tıklayın


Limon Peltesi

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc57891
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,429 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1 adet limonun hafifçe rendelenmiş kabuğu
250 gr. limon suyu
750 gr. su
300 gr. toz şeker
50 gr. nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)

Bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu koyunuz. Tencereyi ateşe koyarak bir dakika kaynatınız. Yumurta vurma teli ile karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kere kaynatıp ateşten alınız ve kaselere boşaltınız. Normal soğuklukta soğuyunca servis ediniz.


Limon Peltesi

Yasin Türe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2013
Mesajlar: 44
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc86611
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013
2,205 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Tuzsuz fıstık

Limonların suyunu sıkın ve bir limonu rendeleyin. Limon suyu, limon kabukları, su, pudra şekeri venişastayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın. 2 saat buzdolabında soğutun. Rendelenmiş limon kabuğu ve fıstık serperek servis yapın.


Limonlu Pelte

tekşen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.05.2014
Mesajlar: 31
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc98483
Gönderme Tarihi: 24.May.2014
2,184 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2,5 bardak su
8 kaşık limon suyu
2 adet limon kabuğu rendesi
100 gr margarin

Toz şeker ve nişastayı tencereye alıp kaşık ile karıştırın. Su, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Soğutup servis yapın.


Limon Peltesi

devri alem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc130971
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2018
1,136 defa indirildi / yazdırıldı




https://abbott.com.tr

1 şişe (220 ml) vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
2 adet (180 gr) limon
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası

Limonların kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Toz şeker, su, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba koyup karıştırın.
Nişasta suyla eritilmeli daha sonra karışıma eklenmelidir. Karışımı pişirin.
Ilımaya bırakın.
Ilıyan karışıma 1 şişe (220 ml) pediatrik beslenme ürünü ilave edip iyice karıştırın.
Soğuk olarak servis yapın.

Not: Bisküvi parçalarını karışımın içine ekleyebilirsiniz.



Limon Peltesi

kır çiçeğim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc128361
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2017
1,106 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Tuzsuz fıstık

Limonların suyunu sıkın ve bir limonu rendeleyin. Limon suyu, limon kabukları, su, pudra şekeri venişastayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın. 2 saat buzdolabında soğutun. Rendelenmiş limon kabuğu ve fıstık serperek servis yapın.



Limonlu Pelte

klavye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129121
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
893 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

½ su bardağı limon suyu
1 + ½ su bardağı su (1/2 su bardağı greyfurt suyu da kullanılabilir)
3 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker (damak tadına göre eksiltilip fazlalaştırılabilir)

Tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra bir müddet daha karıştırıp hafif ılındıktan sonra kalıplara boşaltıyoruz.
Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapıyoruz.



Limon Peltesi

karnak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2019
Mesajlar: 22
Şehir: Kahire
Kısa URL: https://ml.md/lc143764
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2019
504 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı nişasta
2 bardak su
1 adet limon
Yarım çay bardağı toz şeker
1 adet limon rendesi

Bir tencerede nişastayı bir bardak su ile eriyene kadar karıştırın. İçerisine kalan suyu, bir limon suyunu, şekeri ve bir limon kabuğu rendesini ilave edin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis kuplarına alın ve ılıyınca buzdolabında soğutup servis edin.



Limon Peltesi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc155713
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
451 defa indirildi / yazdırıldı




3 limon
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Dilerseniz: Kremşanti

Limonları sıkın ve bir tanesinin kabuklarını rendeleyin.
Su, limon suyu, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Ocağın altını yakın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaselere boşaltın.
Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin. Dilerseniz bu aşamada üzerine kremşanti sıkabilirsiniz.



Limonlu Pelte

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170023
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
332 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
7 - 8 yemek kaşığı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi

Nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Su, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştıararak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselere doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Limon kabuğu rendesi ve arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.



Limon Peltesi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170021
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
287 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 adet limon
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için:
Taze nane yaprağı
1 limon kabuğu rendesi

Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve bir tencereye alın. Üzerine su, buğday nişastası ve toz şekeri ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Nane yaprakları ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis yapın.



Limonlu Pelte

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172670
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
277 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1300 ml su
5 adet limonun suyu
250 g şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
45 g buğday nişastası, 100 ml suda eritilmiş
Üzeri için:
File badem, antepfıstığı veya kuş üzümü

Su, limon suyu, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye koyun.
Ateşe oturtarak 1 dakika kaynatın.
Çırpma teliyle karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kez kaynatıp ateşten alın ve kâselere boşaltın.
Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Not: Pelteyi portakal suyu, vişne suyu gibi dilediğiniz meyve suyuyla ya da sade olarak hazırlayabilirsiniz. Osmanlı mutfağında meyve suları ile yapılmış pelteler en zarif tatlılar arasındaydı. Ferahlatıcı lezzetleriyle yemek sonrası damakları rahatlatır, bazen de gün içinde hoş bir ikram olarak da tadına varılırdı. Bazen pelteler meye suyu olmadan sade suyla yapılır, baharatlar ya da çiçeklerle rayiha verilirdi. Limon peltesi bu tür pelteler içinde en canlandırıcı, en ferahlatıcısı olanıdır.







Limon Peltesi Tarifleri Muhallebi Tarifleri



(18 adet Limon Peltesi 478,454 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort