|
Limon Peltesi |
|
kır çiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc128361
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2017
1,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı su
3 çorba kaşığı buğday nişastası
7 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Tuzsuz fıstık
Limonların suyunu sıkın ve bir limonu rendeleyin. Limon suyu, limon kabukları, su, pudra şekeri venişastayı karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın. 2 saat buzdolabında soğutun. Rendelenmiş limon kabuğu ve fıstık serperek servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
klavye
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129121
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
863 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
½ su bardağı limon suyu
1 + ½ su bardağı su (1/2 su bardağı greyfurt suyu da kullanılabilir)
3 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker (damak tadına göre eksiltilip fazlalaştırılabilir)
Tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra bir müddet daha karıştırıp hafif ılındıktan sonra kalıplara boşaltıyoruz.
Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapıyoruz.
|
Limon Peltesi |
|
devri alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc130971
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2018
1,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://abbott.com.tr
1 şişe (220 ml) vanilya aromalı pediatrik beslenme ürünü
2 adet (180 gr) limon
1 su bardağı (200 gr) toz şeker
2 yemek kaşığı (20 gr) mısır nişastası
Limonların kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Toz şeker, su, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba koyup karıştırın.
Nişasta suyla eritilmeli daha sonra karışıma eklenmelidir. Karışımı pişirin.
Ilımaya bırakın.
Ilıyan karışıma 1 şişe (220 ml) pediatrik beslenme ürünü ilave edip iyice karıştırın.
Soğuk olarak servis yapın.
Not: Bisküvi parçalarını karışımın içine ekleyebilirsiniz.
|
Limon Peltesi |
|
karnak
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2019
Mesajlar: 22 Şehir: Kahire |
Kısa URL: https://ml.md/lc143764
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2019
495 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı nişasta
2 bardak su
1 adet limon
Yarım çay bardağı toz şeker
1 adet limon rendesi
Bir tencerede nişastayı bir bardak su ile eriyene kadar karıştırın. İçerisine kalan suyu, bir limon suyunu, şekeri ve bir limon kabuğu rendesini ilave edin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis kuplarına alın ve ılıyınca buzdolabında soğutup servis edin.
|
Limon Peltesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc155713
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 limon
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Dilerseniz: Kremşanti
Limonları sıkın ve bir tanesinin kabuklarını rendeleyin.
Su, limon suyu, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Ocağın altını yakın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaselere boşaltın.
Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin. Dilerseniz bu aşamada üzerine kremşanti sıkabilirsiniz.
|
Limon Peltesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170021
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
1 adet limon
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için:
Taze nane yaprağı
1 limon kabuğu rendesi
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve bir tencereye alın. Üzerine su, buğday nişastası ve toz şekeri ekleyip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Nane yaprakları ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170023
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
7 - 8 yemek kaşığı limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Limon kabuğu rendesi
Nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Su, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştıararak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselere doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Limon kabuğu rendesi ve arzuya göre taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
|
Limonlu Pelte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172670
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1300 ml su
5 adet limonun suyu
250 g şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
45 g buğday nişastası, 100 ml suda eritilmiş
Üzeri için:
File badem, antepfıstığı veya kuş üzümü
Su, limon suyu, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye koyun.
Ateşe oturtarak 1 dakika kaynatın.
Çırpma teliyle karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kez kaynatıp ateşten alın ve kâselere boşaltın.
Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Not: Pelteyi portakal suyu, vişne suyu gibi dilediğiniz meyve suyuyla ya da sade olarak hazırlayabilirsiniz. Osmanlı mutfağında meyve suları ile yapılmış pelteler en zarif tatlılar arasındaydı. Ferahlatıcı lezzetleriyle yemek sonrası damakları rahatlatır, bazen de gün içinde hoş bir ikram olarak da tadına varılırdı. Bazen pelteler meye suyu olmadan sade suyla yapılır, baharatlar ya da çiçeklerle rayiha verilirdi. Limon peltesi bu tür pelteler içinde en canlandırıcı, en ferahlatıcısı olanıdır.
|
|