|
Limonlu Cheesecake |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc162956
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı İçin:
1 Su bardağı un
1/4 Su bardağı (40 gr) badem unu
1/8 Çay kaşığı tuz
1/4 Su bardağı şeker
1 Çorba kaşığı (7gr) hindistancevizi
1 Yumurtanın sarısı
75 Gr soğuk tereyağı
Krema İçin:
400 Gram süzme yoğurt
1 Su bardağı toz şeker
200 Gram krema
2 Yumurta
2 Çorba kaşığı un
1 Limon rendesi
Üzeri için:
1 Adet limonun suyu
2 Su bardağı su
3 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Limon kabuğu rendesi
Öncelikle 23 cm'lik bir kalıbı yağlayın ve altına yağlı kağıt koyup, yağlı kağıdı da yağlayın. Diğer tarafta badem ununun üzerine, un, tuz, şeker ve hindistancevizini ekleyip harmanlayın. Diğer tarafta tereyağını küp küp doğrayıp, robotta sık aralıklarla çalıştırıp, tereyağı parçaları kum haline gelene kadar işleme devam edin. Ardından yumurta sarısını ekleyip tekrar robotta karıştırın. Hamur toplanmaya başladığında robotu durdurup yağlamış olduğunuz kalıbın tabanına yayın. Yaydıktan sonra elinizle iyice bastırarak yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 17-18 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Krema ve süzme yoğurdu krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Ardından toz şekeri ilave edin ve birkaç dakika daha çırpın. Daha sonra unu ve yumurtaları ekleyip yumurtaların ve unun iyice karıştığına emin olun. Son olarak rendelenmiş limon kabuğu nu da ilave edin ve biraz karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Eğer krema üzerinde sallanıyor ve kenarları tutunmuşsa pişmiş demek tir. Bu süre sonunda fırının kapağı aralık bir biçimde tutarak, soğumasını bekleyin. Fırında 40 dakika kadar soğuduktan sonra dışarıya alın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Öncelikle bir tencereye limon suyunu, suyu ve toz şekeri koyun ve karıştırın. Sonra nişasta ve limon kabuğunu ilave edip koyula şana kadar pişirin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Oda sıcaklığına gelmiş olan cheesecake'in üzerine dökün.
|
Limonlu Cheesecake |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164639
Gönderme Tarihi: 04.May.2022
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket burçak bisküvi
100 gr biraz fazla eritilmiş margarin veya tereyağı
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Sosu İçin:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu
1 limon rendesi
1 paket vanilya
İsteğe bağlı 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
Bisküvileri robottan geçirin. Erittiğiniz margarini üstüne döküp karıştırın. Bisküvili harcı kalıba dökün ve üzerine bastırarak yerleştirin. Kalıbımızı daha sonra buzdolabında bekletin.
Diğer taraftan muhallebiyi yapmak için vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ekleyip tekrar karıştırın. Muhallebiyi biraz soğutun. İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi bisküvili harcımızın üzerine dökün ve tekrardan dolaba kaldırın.
Limonlu sos için vanilya hariç diğer malzemeleri ocağa alın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldığınız limonlu sosun içine vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
İlk sıcaklığı çıkan limonlu sosu muhallebinin üzerine dökün ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Limonlu Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168591
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2022
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
Dolgu:
3 yumurta
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
180 g krem peynir
1 su bardağı krema
1,5 çay kaşığı Dr. Oetker Limonlu Şeker
Üzeri için:
0,5 çay bardağı krema
80 g beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Dr. Oetker Limonlu Şeker
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı yağlayın. Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile yayarak 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Kalıbı buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Limonlu şeker, krem peynir ve kremayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalıbı buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine dökün. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Kremayı tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Beyaz çikolata, tereyağı ve limonlu şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.
Kalıbın kelepçesini açın. Cheesecake'in üzerine hazırladığınız sosu dökün ve dilimleyerek servis yapın.
|
Limonlu Cheesecake |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173335
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
167 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
100 gram yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı fındık
50 gram tereyağı
Kreması için:
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
2 paket labne peyniri (400 gram olacak)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 paket krema
1 tane limon kabuğu rendesi
Limonlu sos için:
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucu zerdeçal
Yapımına pasta tabanını yaparak başlıyoruz. Öncelikle yulaflı bisküvileri ve fındığı rondodan geçirilelim.
Yulaf ve fındık un gibi olana kadar güzelce işleme devam edelim.
Bisküvi harcımızı bir kaba alalım ve tereyağını eriterek üzerine ekleyelim.
Tereyağı eklediğimiz bisküvi harcını güzelce iyice karıştıralım.
Kelepçeli kabımızın alt tabanına yağlı kâğıdı serelim. Serdiğimiz yağlı kâğıdın dışarıya taşan kısımlarını makas yardımıyla keselim. Biz tarifimizde 20 cm boyutunca kelepçeli kap kullandık sizde kabınızı bu ölçülere göre ayarlamalısınız.
Bisküvi harcını kabının tabanına güzelce yayalım. Kaşık yardımıyla bastırarak tabanı düzleyelim.
Cheesecake ’in kreması için karıştırma kabımıza labne peynirini alarak mikser yardımıyla çırpalım.
Üzerine sıvı kremayı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Ardından toz şeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim. Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpma işlemine devam edelim.
Hazırladığımız cheesecake kremasını bisküvi tabanının üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında fansız ayarda alt üst pişirelim. Pişme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürecektir.
Cheesecake’nin çatlamaması çok önemli. Bunu önlemek amacıyla ısıyla dayanıklı bir kaba su koyalım ve fırının içine yerleştirelim. Pişme işlemi gerçekleştiğinde fırın kapağını yarım açalım ve 1 saat de böyle dinlenmeye bırakalım.
Limonlu cheesecake sosu tarifi için verilen malzemeleri hazır bulunduralım.
Tencereye suyu alalım. Ardından şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
Malzemeleri karıştırıp renk alması için zerdeçalımızı ekleyelim yine karıştıralım.
Limon kabuğu ekleyip pişmeye bırakalım.
Limon sosu koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatalım. Soğumaya bıraktığımız sosumuzun kabuklanmaması için ara ara karıştırma işlemine devam edelim.
Sosumuz soğuduğunda tatlımızın üzerine yayalım. 1 gece dinlendirelim.
Vaktiniz yok ise birkaç saat dinlendirerek tüketebilirsiniz.
Limonlu cheesecake’imizi servise hazırlamak için kalıptan dikkatlice çıkaralım. Dilerseniz üzerini süsleyebilirsiniz.
Dilimleyip servis edebilirsiniz.
|
Limonlu Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177870
Gönderme Tarihi: 22.May.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Taban için:
200 gram kurabiye (bisküvi)
80 gram tereyağı (eritilmiş)
Cheesecake harcı için:
500 gram krem peynir (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı ekşi krema veya yoğurt
2 adet limonun rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu
Fırını 160 dereceye ayarlayın.
Bir karıştırma kabında kurabiyeleri ya da bisküvileri un haline gelinceye kadar ezin. Ardından eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına dökün ve düzgünce yayın. Buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
Bu sırada cheesecake harcını hazırlayın. Büyük bir karıştırma kabında krem peyniri ve toz şekeri iyice çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyerek her birini karışıma iyice yedirin.
Ekşi krema veya yoğurdu, limon rendesini ve limon suyunu ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıbın üzerine dökün ve düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Cheesecake kenarları hafifçe kızardığında ve ortası hafifçe sallandığında piştiği anlamına gelir.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Soğuyan cheesecake'inizi dilimleyerek servis yapın ve üzerini limon dilimleri veya rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz.
|
Limonlu Cheesecake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177929
Gönderme Tarihi: 26.May.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Tabanı için;
100 gr yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı fındık
Kreması için;
2 paket labne peyniri (400 gr)
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1 paket krema (200 ml)
3 yemek kaşığı un
1 adet limon kabuğu rendesi
Limon sosu için;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu cheesecakekin tabanı için öncelikle bisküvileri ve fındığı robottan un gibi olana kadar geçirelim.
Fındıklı bisküvileri bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tarifte 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeler karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip önceden ısıttığımız 160°C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya dayanıklı bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak şekilde açalım da 1 saat bu şekilde dinlenmeye bırakalım.
Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal herhangi bir tat vermeyecek yalnızca renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecakekinizi limonlu sosla yapabileceğiniz gibi farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu aşamada üzerinin kabuklanmaması için ara ara karıştıralım.
Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Eğer vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edelim.
|
Limonlu Cheesecake |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1430 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179704
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram labne peyniri
2 adet yumurta
Yarım su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Krem Şanti
Yarım su bardağı rendelenmiş Limon (kabuğu ve içi beraber)
3 yaprak jelatin
250 gram kepekli tatlı bisküvi
3,5 çorba kaşığı margarin
Üzeri için:
Lmon dilimleri
Bisküvi ile margarini karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirin.
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpın. Öncelikle sarısını kremşanti, şeker ve labneyle karıştırın. Yumurta beyazlarını ekleyin. Rendelenmiş limonu ekleyin. Jelatini ıslatın. Eriyince yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbına dökün.
Üzerine dövülmüş bisküvileri yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Daha sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip, cheescake'yi çıkarın.
Limon dilimleri ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.
|
|