| 
 
 
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1603 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006 
3,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı şeker
 
5 limon
 
3 yumurta akı
 
3 bardak su
 
 
Limonlar yıkanır, ince rendelenir. Limon kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
 
Kaşık ile bastırılarak tel süzgeçten geçirilir. Buz kalıplarına boşaltılıp, buzdolabının buzluğunda dondurulur. (Ara sıra karıştırılır.)
 
 
Not: Buzdolabının en soğuk ayarını açmalıdır. Pastane dondurmaları özel dondurma makinesinde (soğutucu ve karıştırıcı) yapıldığı için başarılıdır.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
tosunum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2010 
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46858 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2010 
2,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak tozşeker
 
3 bardak su
 
1/2 bardak limon
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 kaşık nişasta
 
 
Bir tencereye; tozşeker ko yunuz üstüne bir limonun kabuğu rendeleyiniz sonra da bunlar iyice mıncıklayarak rendelenmiş limon kabuğunun sarı boyasını şekere çıkartınız. 500 gr. da su katarak karıştırmak suretiyle şekerin su içinde erimesini sağlayınız. Limonlu dondurmanın, sütlü dondurma gibi sıkı olması istenirse, buna bir miktar nişasta katınız o takdirde, şekeri, suyun içinde erittikten sonra, bu suyun yarısını başka bir kap içinde bulunan 8 gr. nişastaya kaşık kaşık katarak karıştırmak suretiyle, nişastayı bu su içinde eritiniz. İçinde nişastalı su bulunan kap ateşe oturtularak suda hafif bir koyuluk oluşuncaya kadar kaynatınız. Ateşten alarak bu kaynamış nişastalı su, kaynamamış öbür limon kabuklu suya katınız. Karıştırmak suretiyle de bunlar birbirleriyle hallediniz. Bu şurup, yarım bardak da limon suyu katıldıktan sonra tekrar iyice karıştırmak suretiyle bunları birbirleriyle hallediniz. Dondurma kutusuna koyarak dondurunuz istediğinizde servis yapınız.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9016 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
2,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr şeker 
 
5 su bardağı su 
 
5 Adet limon suyu 
 
 
Şekeri ve suyu ateşe koyup 5 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. 
 
Limonları, limon sıkacağında sıkarak bir kaba koyun. 
 
Şurup soğuyunca limon suyunu koyup hepsini ince süzgeçten geçirin. 
 
Buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın. 
 
Ara sıra buzluktan çıkararak iyice karıştırın ve buzlanmasını önleyin. 
 
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19996 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2007 
2,717 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bardak toz şeker
 
3 bardak su
 
1/2 bardak limon
 
1 limon kabuğu (rendesi)
 
1 kaşık nişasta
 
 
Bir tencereye; tozşeker koyduktan sonra, üstüne bir limonun kabuğu rendelenir, sonra da bunlar iyice mıncıklanarak rendelenmiş limon kabuğunun sarı boyası şekere çıkartılır.
 
Sonra şeker, 500 gram da su katarak karıştırmak suretiyle şekerin su içinde erimesi sağlanır.
 
Limonlu dondurmanın, sütlü dondurma gibi sıkı olması istenirse, buna bir miktar nişasta katmak gerekir, o takdirde, şekeri, suyun içinde erittikten sonra, bu suyun yarısını başka bir kap içinde bulunan 8 gram nişastaya kaşık kaşık katarak karıştırmak suretiyle, nişastanın bu su içinde erimesi sağlanır.
 
Sonra içinde nişastalı su bulunan kap ateşe oturtularak suda hafif bir koyuluk oluşuncaya kadar kaynatılır. Sonra da kap ateşten alınarak bu kaynamış nişastalı su, kaynamamış öbür limon kubuklu suya katılır ve karıştırmak suretiyle de bunlar birbirleriyle halledilir.
 
Bundan sonra bu şurup, yanm bardak da limon suyu katıldıktan sonra tekrar iyice karıştırmak suretiyle bunlar birbirleriyle halledilir.
 
Daha sonra bu şurup, dondurma kutusuna konularak dondurulur.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8315 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2006 
2,643 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet limon
 
750 gram tuz
 
1 su bardağı şeker
 
3 kilo buz
 
 
Bir limonun kabuğu rendelenir, bir kilo şekerle oğulur. Diğer limonların hepsinin suyu sıkılır, su ilâve edilir ve tülbentten geçirilerek hazırlanır, diğer dondurmalar gibi dondurulur. Arzu edilen diğer meyvalı dondurmalar da bunlar gibi hazırlanır.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19971 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2007 
2,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta akı
 
1 fincan limon suyu
 
7 kesme şeker
 
4 fincan çiğ krema
 
1,5 fincan şeker
 
6 limon kabuğu rendesi
 
 
Kesme şekerlerin her bir yanları, yıkanmış limonların üzerine sürerek sarartılır.
 
Sonra limon suyu bu limonlanmış şekerlerin üzerine dökülür.
 
Karıştırmak suretiyle şekerin iyice erimesi sağlanır.
 
Öte yandan bir tencereye yumurta akları ve toz şeker koyulur.
 
Hafif ateşe 10-15 dakika hızlı hızlı ve sürekli olarak telle çırpılıp katımsı bir duruma getirilir. İyice soğuması için bir yana bırakılır.
 
Sonra iyice dövülmüş çiğ krema ve şekerli limon suyu bu aklara ilave edilir. Ve hepsi karıştırılmak suretiyle birbirine karıştırılır.
 
Sonra da buz kabına dökülür. Dolabın derecesi arttırılır ve buzluğa koyup, 2,5-3 saat bırakılır.
 
İyice katılaşınca kap dolaptan çıkarılır.
 
Altından da ılık suya batırılmış bir bez gezdirilir. İçine bir kağıt peçete serilmiş tabağa alt üst etmek suretiyle boşaltılır ve servis yapılır.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57948 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
750 gr. toz şeker
 
1500 gr. su
 
500 gr. limon suyu
 
1 tatlı kaşığı yalnız limonların rendelenmiş yalnız sarı kabukları
 
 
Bir kapta toz şeker ile limon kabuğunu iyice ovalayıp diğer malzemeyi ilâve ediniz. İyice karıştırıp şeker eriyince buzdolabının buzluğuna kaldırıp sık sık karıştırarak tekrar buzluğu kaldırınız ve bu işlemi donana kadar yapınız.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73503 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardak süt
 
1/4 su bardağı limon suyu
 
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
 
 
Derin bir kabın içerisinde süt ve şekeri kaynatıp soğutun. Limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin hazırladığınız karışımın içersine çırpılmış krem şantiyi yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Buzlukta arada bir karıştırarak dondurun.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
gülbin tuna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94328 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013 
2,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg süt
 
1 yemek kaşığı salep
 
1 çay fincanı toz şeker
 
1 çay fincanı krema
 
2 adet limon
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Bir tencereye sütü alalım kaynatalım. Biz bu arada limonu rende yapalım, ve suyunu sıkalım. Kaynayan sütün içine limon kabuğu rendesini ilave edelim birkaç dakika kaynatalım. Daha sonra sırası ile şekeri ve limon suyunu ilave edelim, biz bu arada salep ve şekeri karıştıralım tencereye katalım. 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Son olarak kremayı ilave edelim 7-8 dakika daha kaynatalım ocaktan alalım. Dondurmayı geniş bir kaba alalım savurarak karıştıralım, oda ısısı sıcaklığına düşünce dondurma kaplarına alalım derin dondurucuya kaldıralım. Ertesi gün servise sunabilirsiniz.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
yeni üye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2016 
Mesajlar: 42 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137673 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2018 
773 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://carrefoursa.com
 
 
1 litre az yağlı süt
 
100 ml sıvı krema
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 tatlı kaşığı sahlep
 
4 adet limon
 
 
Sütü derin bir tencerede kaynatın. Sıvı kremayı yavaş yavaş karıştırarak süte ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra toz şeker ve sahlep karışımını tencereye ekleyin. Çırpıcı ile devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvam aldığında önce oda ısısında, ardından buzdolabında soğutun. Limonların kabuklarını rendeleyip sularını sıkın. Soğuttuğunuz süte limon suyu ve kabuklarını ilave edip 3-4 dakika çırpın. Dondurma karışımını yayvan bir kaba dökün ve derin dondurucuya kaldırın. 1 saat sonra dolaptan çıkarıp mikserle çırpın. 1 saat arayla 3 kez bu işlemi tekrarlayın. Dondurmanız iyice koyulaştığında servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155040 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020 
764 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet limonun suyu
 
1 adet limonun kabuğu
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
200 ml.krema
 
1 su bardağı süt
 
 
Limonun kabuklarını şekerle, kabuklar nemlenene kadar  parmaklarınızın yardımıyla hafifçe ovalayın.
 
Küçük bir tencerenin içine su koyup, içine cam veya metal bir kap oturtun (benmari usülü). İçine şeker, yumurta  ve  limon  suyunu  koyup, çırpmaya başlayın.
 
Alttaki suyun kaynamamasına özen göstererek, orta ateşte 85 derece olana kadar yaklaşık 15 dakika karışımı pişirin.
 
Hazırlanan  karışımı  tel  süzgeçten  geçirip, limon kabuklarını ayıklayarak  10  dakika soğumaya  bırakın.
 
Soğuyan kremaya, süt ve çiğ kremayı ilave edip tel çırpıcı ile karıştırın.
 
Dondurma makineniz varsa; karışımı dondurma makinenize koyup, 20 dakika orta hızda karışım yoğunlaşana kadar işleyin. Karışımı orta boy bir kaba yerleştirip, derin dondurucunun içinde 24 saat bekletip, servis edin.
 
Dondurma makineniz yoksa;  büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletin.
 
Sütlü karışımın kaymağını alıp, orta boy bir kaseye alıp tel çırpıcı ile homojen bir yapıya gelene kadar 2-3 dakika çırpın.
 
Üzerine bir avuç çilek ilave edip 1-2 dakika daha güzelce karıştırın.
 
Derin dondurucudan buzlu kabı alıp, buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 10 dakika güzelce karıştırın.
 
Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakın. Çıkarıp servis edin.
 
 
Not: Makineniz yoksa dondurmanızı çilek ilave edin. Çilekleri ilave ettikten sonra ezilmelerinden korkmayın. Bu dondurmanıza aroma ve renk verecektir.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145361 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2019 
748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı salep
 
2 adet limon
 
1 yemek kaşığı şeker
 
Yarım çay kaşığı zerdeçal
 
 
Süt, şeker ve salebi tencereye alıp çırpın.
 
Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.
 
Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
 
Limonların kabuklarını beyaz yerlerini almayacak şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
 
Limonların suyunu sıkıp kabuklarıyla karıştırın.
 
Üzerine şekeri ve zerdeçalı da ilave edip elinizle güzelce ovalayın ve limonun kokusunun çıkmasını sağlayın.
 
Limonları dinlendirdikten sonra ince bir süzgeçten süzün.
 
Sütlü karışım tamamen soğuduktan sonra süzdüğünüz limon suyunu salebe ilave edin ve karıştırın.
 
Dondurmanızı derin dondurucuya kaldırın. 5-6 saat boyunca burada bekletin.
 
Bekleme süresince saat başı dondurucudan çıkarıp çırpma teli ile çırpın ve kıvam almasını sağlayın.
 
Servis etmeden önce 2-3 dakika oda sıcaklığında bekletirseniz işiniz kolaylaşır.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
gelişim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2020 
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148356 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020 
561 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
4 adet limon
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı salep
 
1 yemek kaşığı şeker
 
Yarım çay kaşığı zerdeçal
 
 
Bir tencerede salep, süt ve şekeri çırpıp orta ateşte kaynatın.
 
Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.
 
Ara ara karıştırarak soğutun.
 
Farklı bir kaseye limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
 
Üzerine şeker ve zerdeçal ekleyip karıştırın.
 
Soğuyan salebe limonlu karışımı ilave edin ve güzelce çırpın.
 
Dondurmanız pürüzsüz hale gelince derin dondurucuya kaldırın ve 4-5 saat boyunca bekletin
 
Bekleme süresince saat başı dondurucudan çıkarıp çırpma teli ile çırpın ve kıvam almasını sağlayın.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
imsak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.04.2020 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156352 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021 
490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet küçük limon
 
3 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
1 tatlı kaşığı salep
 
1 yemek kaşığı şeker
 
Yarım çay kaşığı zerdeçal
 
 
Derin bir tencerede salep, süt ve şekeri çırpın ve kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ara ara çırpın, karışım soğumalı. Ayrı bir kapta 4 limon kabuğu rendelenir ve üzerine limonların suyu sıkılır, 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katılır ve karıştırılır. Bu sırada soğuyan sütlü salep karışımına limon aramalı karışım eklenir ve iyice çırpılır. Çırpma işlemi sonrası pürüz kalmadığına emin olunca dondurma buzluğa kaldırılır ve her 1 saatte bir çıkarılıp mikserden geçirilir. Yaklaşık 4 saatin sonunda dondurma tam kıvamını almış ve çırpılamayacak hale gelmiş olur. İşte bu dondurmamız hazır demektir.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178443 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024 
224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet limon
 
1 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı bal
 
1 çay kaşığı salep
 
 
Öncelikle limonun kabuklarını soyun. Beyaz kısımlarını almadan, çekirdeklerini ayıklayarak rondoya alın. Limon, süt, bal ve salep kıvam alana kadar karıştırın. Dondurma kalıplarına ya da geniş bir kaba yayın ve dondurun.
 
 
 
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179705 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2024 
153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Limon Suyu
 
1 Su bardağı Toz Şeker
 
2 bardak Su
 
1 Limon Kabuğu Rendesi
 
 
1 bardak toz şeker ve 1 limon kabuğu rendesi bir kasenin içinde iyice karıştırılarak yedirilir.
 
Limon kabuğu yedirilmiş şekere 2 bardak su katılır. Karıştırılarak şeker eritilir. Tüm malzeme süzgeçten geçirilir.
 
Süzgeçten geçirilen malzemeye 3 limon suyu ilave edilir. Dondurulacağı kaba konur ve buzluğa kaldırılır. Ara ara karıştırılarak dondurulur.
  
 | 
Limonlu Dondurma | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185066 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2025 
23 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı süt (soğuk)
 
1 su bardağı krema (ya da süt kaymağı)
 
1 paket vanilin
 
 
Limonların kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın.
 
Derin bir kapta limon suyu, kabuğu ve şekeri karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
 
Üzerine süt, krema ve vanilini ekleyin. Mikserle 4-5 dakika çırpın.
 
Karışımı bir kap içine alıp derin dondurucuya koyun.
 
Yaklaşık 1 saatte bir çıkarıp çatal ya da mikserle karıştırın (buz kristalleşmesini önlemek için). Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
 
5-6 saat sonunda kıvamını alan dondurmayı servis kaselerine alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |