|
Limonlu Dondurma |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145361
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2019
639 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı salep
2 adet limon
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Süt, şeker ve salebi tencereye alıp çırpın.
Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.
Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
Limonların kabuklarını beyaz yerlerini almayacak şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Limonların suyunu sıkıp kabuklarıyla karıştırın.
Üzerine şekeri ve zerdeçalı da ilave edip elinizle güzelce ovalayın ve limonun kokusunun çıkmasını sağlayın.
Limonları dinlendirdikten sonra ince bir süzgeçten süzün.
Sütlü karışım tamamen soğuduktan sonra süzdüğünüz limon suyunu salebe ilave edin ve karıştırın.
Dondurmanızı derin dondurucuya kaldırın. 5-6 saat boyunca burada bekletin.
Bekleme süresince saat başı dondurucudan çıkarıp çırpma teli ile çırpın ve kıvam almasını sağlayın.
Servis etmeden önce 2-3 dakika oda sıcaklığında bekletirseniz işiniz kolaylaşır.
|
Limonlu Dondurma |
|
gelişim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148356
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt
4 adet limon
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı salep
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Bir tencerede salep, süt ve şekeri çırpıp orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.
Ara ara karıştırarak soğutun.
Farklı bir kaseye limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Üzerine şeker ve zerdeçal ekleyip karıştırın.
Soğuyan salebe limonlu karışımı ilave edin ve güzelce çırpın.
Dondurmanız pürüzsüz hale gelince derin dondurucuya kaldırın ve 4-5 saat boyunca bekletin
Bekleme süresince saat başı dondurucudan çıkarıp çırpma teli ile çırpın ve kıvam almasını sağlayın.
|
Limonlu Dondurma |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155040
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020
620 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet limonun suyu
1 adet limonun kabuğu
1/2 su bardağı toz şeker
200 ml.krema
1 su bardağı süt
Limonun kabuklarını şekerle, kabuklar nemlenene kadar parmaklarınızın yardımıyla hafifçe ovalayın.
Küçük bir tencerenin içine su koyup, içine cam veya metal bir kap oturtun (benmari usülü). İçine şeker, yumurta ve limon suyunu koyup, çırpmaya başlayın.
Alttaki suyun kaynamamasına özen göstererek, orta ateşte 85 derece olana kadar yaklaşık 15 dakika karışımı pişirin.
Hazırlanan karışımı tel süzgeçten geçirip, limon kabuklarını ayıklayarak 10 dakika soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya, süt ve çiğ kremayı ilave edip tel çırpıcı ile karıştırın.
Dondurma makineniz varsa; karışımı dondurma makinenize koyup, 20 dakika orta hızda karışım yoğunlaşana kadar işleyin. Karışımı orta boy bir kaba yerleştirip, derin dondurucunun içinde 24 saat bekletip, servis edin.
Dondurma makineniz yoksa; büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletin.
Sütlü karışımın kaymağını alıp, orta boy bir kaseye alıp tel çırpıcı ile homojen bir yapıya gelene kadar 2-3 dakika çırpın.
Üzerine bir avuç çilek ilave edip 1-2 dakika daha güzelce karıştırın.
Derin dondurucudan buzlu kabı alıp, buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 10 dakika güzelce karıştırın.
Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakın. Çıkarıp servis edin.
Not: Makineniz yoksa dondurmanızı çilek ilave edin. Çilekleri ilave ettikten sonra ezilmelerinden korkmayın. Bu dondurmanıza aroma ve renk verecektir.
|
Limonlu Dondurma |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156352
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet küçük limon
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı salep
1 yemek kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Derin bir tencerede salep, süt ve şekeri çırpın ve kaynatın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp ara ara çırpın, karışım soğumalı. Ayrı bir kapta 4 limon kabuğu rendelenir ve üzerine limonların suyu sıkılır, 1 yemek kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı zerdeçal katılır ve karıştırılır. Bu sırada soğuyan sütlü salep karışımına limon aramalı karışım eklenir ve iyice çırpılır. Çırpma işlemi sonrası pürüz kalmadığına emin olunca dondurma buzluğa kaldırılır ve her 1 saatte bir çıkarılıp mikserden geçirilir. Yaklaşık 4 saatin sonunda dondurma tam kıvamını almış ve çırpılamayacak hale gelmiş olur. İşte bu dondurmamız hazır demektir.
|
Limonlu Dondurma |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178443
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet limon
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı salep
Öncelikle limonun kabuklarını soyun. Beyaz kısımlarını almadan, çekirdeklerini ayıklayarak rondoya alın. Limon, süt, bal ve salep kıvam alana kadar karıştırın. Dondurma kalıplarına ya da geniş bir kaba yayın ve dondurun.
|
|