|
Limonlu Kek |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc161169
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 adet yumurta
Yarım paket margarin
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 adet limonun suyu
3 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Süslemek için:
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet limon
2 dal fesleğen
Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra toz şekeri, sütü, vanilyayı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuklarını ilave edip çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Yağlanmış unlanmış dikdörtgen bir kalıba hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarmadan soğutun. Ters çevirip bir servis tabağına aktarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Limon dilimleri ve fesleğen ile süsleyerek servis yapın.

|
Limonlu Kek |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163852
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane yumurta
1,5 su bardağı silme toz şeker
1 adet ince şekilde rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı kadar limon suyu
1/2 su bardağı kadar ayçiçek yağı
1 su bardağı dolusu süt
3 su bardağı kadar un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Kek Kalıbının Yağlaması İçin:
1 yemek kaşığı ile tereyağı
Yumurta ve toz şekeri, tel çırpıcı ya da bir mikser yardımı ile krema haline gelene kadar çırpmaya devam edin.
Sonra sırasıyla; sütü, ay çiçek yağını ve limon suyunu ilave ederek, 2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilya ve ince şekilde rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
Fırçayla yağladığınız kek kalıbınıza harcı dikkatli bir şekilde boşaltın.
Kekinizin eşit oranda kabarması için üzerini tahta bir spatula yardımı ile düzeltin.
Hazırlamış olduğunuz limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
İçini çekmesi için keki dinlendirin .
Soğuduktan sonra kek kalıbından çıkartın ve sevdiklerinize dilimleyerek servis edin.

|
Limonlu Kek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc168592
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2022
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı limon suyu
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 limon kabuğu rendesi
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine limon suyu, sıvı yağ, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından alın. 15 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.

|
Limonlu Kek |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170615
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
1 Toz Şeker 1.5 Su Bardağı
2 Limon 1 Adet
3 Yumurta 3 Adet
4 Kabartma Tozu 1 Paket
5 Vanilya 1 Paket
6 İnek Sütü 1 Su Bardağı
7 Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
Yumurtalarla şeker 10 dakika çırpılr.
Diğer malzemeler sırayla konup tahta kaşıkla karıştırılır.
180 derecede 40 dakika pişirilir.

|
Limonlu Kek |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172140
Gönderme Tarihi: 19.May.2023
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta oda sıcaklığında olmalı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi (ince rende olacak)
1 adet limonun suyu
2.5 su bardağı un
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikser ile çırpalım yaklaşık olarak 5 dk.
Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt, limon rendesi ,vanilya ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Sonra un ve kabartma tozunu ekleyip spatula yavaş yavaş karıştıralım.
Önceden yağ sürdüğümüz kare borcama hamurunuzu dökelim.
170 derece fırında fanlı ayarda 20/25 dk pişirelim ve sürekli kontrol edelim.

|
Limonlu Kek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc173991
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 adet limon
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtaları karıştırma kabına kırın.
Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
Ardından toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırın.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.

|
Limonlu Kek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc174726
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 adet yumurta
1 su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya aroması
2.5- 3 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
1 limonun kabuğu ve suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sosu için:
3 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Yumurta, şeker, tuz vanilyayı mikserin en son seviyesinde beyaz olana kadar 5- 6 dk kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvı yağ, limon suyu, kabuğu ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasında unu, zerdeçalı ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Ve çırpmaya devam.
Kek kalıbımızı tereyağı ile güzelce yağlayıp üzerine biraz un serpiyoruz.
Kek hamurumuzu kaba ekledikten sonra kabı yere vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları çıksın.
180 derece önceden ısıtılmış fırına yolluyoruz kekimizi.
Yaklaşık 45 -50 dk sonra sonra bir kürdan yardımı ile kontrol edilir.
Kek pişti ise fırın kapatılır ve kek fırında bekletilir.
Pişmediyse kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edilir.
Kek fırından çıktıktan sonra bir kapta limon suyu ve pudra şekerini karıştırıp biraz akıcı bir sos elde ediyoruz.
Soğuyan kekin üzerine döküp kekimizi servis ediyoruz.

|
Limonlu Kek |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc179130
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2024
92 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
Bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Yumurta ve toz şekeri, krema kıvamı elde edene kadar bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
Süt, ayçiçek yağı ve iki yemek kaşığı limon suyunu ilave ederek yaklaşık 2 dakika daha çırpma işlemine devam edin.
Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra karıştırın.
Kek kalıbınızı güzelce yağlayın ve hazırlamış olduğunuz harcı içerisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.
Limonlu kekinizi biraz dinlendirdikten sonra kek kalıbından çıkartmanız tavsiye edilir.

|
Limonlu Kek |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179562
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2024
130 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2/3 su bardağı süt
150 gr tereyağı (2/3 su bardağı)
1 su bardağı şeker
1 limonun kabuğu
Yarım limonun suyu
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Çok az tuz
Kaplama için;
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
Yarım limonun kabuğu
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Şekeri limon kabuğu ile 30 dk kenarda bekletin.
Tereyağı ile şekeri 3 4 dk çırpın.
Yumurtaları ilave edip 3 dk daha çırpın.
Süt ve limon suyunu ekleyin.
Un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu eleyip ilave edip karıştırın.
Kek kalıbının her yerine tereyağını sürün.
Tabanına pişirme kağıdı yerleştirin.
Kenarlara hafif un serpin.
Kek karışımını kalıba dökün ve kürdan ile zigzaglar çizerek hamuru düzleyin.
180 derece fansız sıcak fırında 55 dk pişirin.
Kaplama için malzemeleri çırpın.
Tamamen soğuyan kekin üzerine dökün.

|
Limonlu Kek |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179809
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
180 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ (tereyağı da kullanılabilir)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 adet limonun suyu
1 tutam tuz
Üzeri için pudra şekeri (isteğe bağlı)
Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Mikserle yüksek hızda, şeker tamamen eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu aşamada karışımın rengi açılmalı ve hacmi artmalıdır.
Süt, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek karışımı iyice çırpın. Limon suyu, keke ferah bir aroma katacaktır.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Mikseri düşük hızda çalıştırarak kuru malzemeleri yavaşça karıştırın. Un tamamen karıştığında, limon kabuğu rendesini ekleyin ve spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün ve üzerini spatula ile düzleştirin. Kalıbı tezgaha birkaç kez vurun, böylece hamurun içinde hava kabarcıkları kalmasın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, keki yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz; kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Pişen keki fırından çıkarın ve kalıpta 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra keki kalıptan çıkarın ve tamamen soğuması için bir tel ızgara üzerine alın. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

|
Limonlu Kek |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181112
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2025
133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı elenmiş un
4 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi+suyu
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Limon kabukları+limon suyu+1 tatlı kaşığı pudra şekeri karıştırılır ve üzeri kapanarak en az 30 dk bekletilir.
Yumurtalar ve şeker mikserle 10-15 dakika iyice köpürünceye kadar çırpılır içine sırasıyla yağ ve süt eklenir tekrar çırpılır.
Diğer tarafta un vanilya ve kabartma tozları karıştırılıp elenir.
Kuru malzeme sıvı malzemeye parti parti iyice yedirilir son olarak limonlu karışım eklenerek kek yağlanmış kalıba dökülür ve 175 derecede 50 dakika pişirilir. (kurdan testi mutlaka yapın)
Yumurta ve şeker karışımını ne kadar çok çırpar ve içine hava hapsederseniz o kadar iyi bir kek elde edersiniz.
Süt dışında malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı ama dediğim gibi süt dışında.
Kuru malzemeleri mutlaka eleyin ve kabartma tozunu mutlaka unla karıştırın.
Kalıbınızı katı yağ ile yağladıktan sonra kesinlikle içine un eleyip daha sonra da fazlalıklarını dökün, kabaran kek aksi taktirde sürekli aşağı kayacak ve tam istenilen seviyeye gelemeyecektir.
İlk 30 dakika kabartma tozunun ısıyla aktive olduğu zamandır bu aşamada fırının kapağını açarsanız bu işlemi bozmuş olursunuz o yüzden asla açmayın.

|
|