|
Limonlu Parfe (yumurtasız) |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc97027
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
22,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
3 adet limon
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket limonlu jöle
İlk önce 1 bardak soğuk sütle krem şantiyi mikser yardımı ile koyu kıvamda çırparak hazırlayınız.
Hazırladığınız krem şantiyi buzdolabına koyunuz.
Küçük çelik tencerede 1 paket limonlu jöleyi tarifine uygun hazırlayınız. Hazırladığınız jölenizi kabında soğumaya bırakınız.
Limonları yıkayarak dış kabuklarını rendenizin küçük tarafı ile rendeleyiniz.
Rendelenmiş limonlarınızı ikiye bölerek suyunu sıkınız. Limon suyu ve limon rendelerinize 1 su bardağı şekeri ilave ederek şekerler eriyinceye kadar biraz karıştırınız.
Soğuyan jölenizi ve limon karışımınızı büyük bir kaseye alınız, krem şantiyi de ilave etmek suretiyle mikser yardımı ile iyice köpürterek çırpınız.
Hazırladığınız karışımı tek tek kalıplara dökebileceğiniz gibi kare en büyük boy borcam tepsiye de dökebilirsiniz.
Karışımı tepsiye dökdükten sonra üzerini düzelterek streç film ile kapatınız.
Buzdolabında en az 7-8 saat bekletiniz.
Donmuş parfenizi dilimleyerek dilerseniz dondurma çeşitleri ile servis yapınız.
|
Limonlu Parfe |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54805
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010
3,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 yumurta akı
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 limon kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
3 limon suyu
1,5 çay bardağı süt
1,5 paket krem şanti
2 paket vanilya
Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım azar azar şekeri ilave ederek birlikte 1 dk. çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. içine yumurta aklarını, vanilyaları, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştıralım. Bir kalıba parfeyi boşaltalım. Buzlukta donana dek bekletelim. Servisten kısa süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek veya yuvarlak kalıp yardımı ile keserek çıkaralım. Üzerini süsleyip servis yapalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.02.2024
|
Limonlu Parfe |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9467
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2006
3,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı su
1 adet limon
1 adet elma
1 adet muz
1 su bardağı kıyılmış badem
1 poşet krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. 1 paket kepekli bisküviyi ufalayın. 1 çorba kaşığı limon tuzunu, 1 çay bardağı suda eritin. 1 adet limonu rendeleyin. Suyla birlikte karışıma ilave edin. Muz ve elmanın kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin. Hepsini beraber karıştırın. Yuvarlak bir kaseye naylon torba yayın. Sütle hafifçe ıslatın. Karışımı içine dökün. Naylonun kenarlarını kapatın. Parfeyi bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, servis tabağına ters çevirin. Üzerine bademleri serpiştirerek, servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76755
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 Paket sade petibör bisküvi
125 gr Margarin
1 Adet limon
1 Paket toz şanti
1,5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta beyazı
Yarım su bardağı toz şeker
Üzerine Çilek Sosu:
1 Kase çilek
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Bisküvileri toz haline getiriyoruz. Üzerine limon kabuğu rendeliyoruz. Margarini eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz. Margarinle harcı yediriyoruz. Parfemize uygun kalıbımızın altına naylon veya streç film seriyoruz. Harcımızı yayıp iyi bir şekilde sıkıştırıyoruz. Parfe harcı: karıştırma kabına şantiyi ve sütü koyup köpürtüyoruz. Diğer bir kapta yumurta beyazının üzerine bir fiske tuz koyup çırpıyoruz, köpürtüyoruz ve toz şekeri yediriyoruz. Kıvamı koyulaşıp şeker eriyince işlemi tamamlıyoruz. Bunun üzerine şantiyi ve limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz, kalıbımıza dolduruyoruz. Bir gece derin dondurucuda bekletiyoruz. Servis tabağına ters çeviriyoruz üzerine çilek ve pudra şekerini parçalayıcıda püre yapıp parfemizin üzerine döküyoruz.
|
Limonlu Parfe |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc2581
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2006
2,891 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu limonlu jöle
1 paket krem şanti
3 adet limon
1 bardak süt
Limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti tarifine göre yapılır. Yüksek devirli mikserle 10 dakika çırpılır. Limonlu jölede aynı şekilde tarifine göre yapılır. 3 limonun suyu, kabuklarının rendesi ve isteğe bağlı 2 veya 3 bardak toz şeker ilavesiyle çırpılır. Büyük bir kasede jöle, limon suyu karışımı ve şantiyi karıştırarak 10 dakika çırpılır. Pyrex kaba boşaltılır ve buzdolabında bekletilir.
ML® Limonlu Parfe için tıklayın
ML® Limonlu Pasta için tıklayın
|
Limonlu parfe |
|
LüküsHayat
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16894
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta,
1 su bardağı tozşeker,
1 paket krem şanti,
1 su bardağı süt,
2 adet limon,
1 paket kare bisküvi
Yumurtayı şekerle kar haline gelinceye kadar çırpın. Toz krem şantiye süt ilave ederek mikserle karıştırın.
Limonların kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Bisküvileri ezin. Yumurta akı, krem şanti, bisküvi, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu karıştırın.
Parfeyi streç filme yerleştirdikten sonra kalıba dökün. Buzlukta dondurup çıkardıktan hemen sonra servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17583
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2007
2,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
2 çorba kaşığı pirinç unu,
1 adet rendelenmiş limon kabuğu,
4 su bardağı süt,
4 adet limonun suyu,
1 tatlı kaşığı hindistancevizi,
100 gram kıyılmış badem,
1 paket krem şanti,
2 paket kakaolu bisküvi
Toz şeker, nişasta, pirinç unu, limon kabuğu ve sütü tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynatın. Karışım muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alın. Limon suyun ilave edin. Bademleri sıcak soda bekletip, kabuklarını soyun. Kızgın tavada karıştırarak kavurun. İnce ince kıyın. Hindistancevizi ile birlikte bademleri de tenceye alın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun. Daha sonra, limonlu kremayla iyice karıştırın. Kakaolu bisküviyi havanda dövün ya da robotta çekin.
Bir kup bardağına sırasıyla limonlu krema, ufalanmış bisküvi, tekrar krema ve bisküvi, son olarak da kremayı koyun. Dilerseniz dövülmüş badem ya da pasta şekerlemesiyle süsleyip birkaç saat buzdolabında bekletin. İyice soğuyunca servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56158
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
2,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1,5 çay bardağı tozşeker
4 adet yumurta akı
3 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 limon suyu
3 paket vanilya
Yarım paket damla çikolata
1 paket petit beure
Üzerine:
2 çorba kaşığı kakao
Süt ile krem şantiyi koyulaşana dek çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta aklarını köpürene dek çırpalım. Şekeri azar azar ilave edip yumurta akları kar haline geene dek çırpmaya devam edelim. Krem şantiye hafifçe karıştırarak ilave edelim... Üzerine rendelenmiş limon kabuğunu ve vanilyayı limon suyunu ekleyip tekrar çırpalım. Ardından damla çikolatayı ilave edip malzemeleri son kez karıştıralım Kalıba un haline getirdiğimiz bisküvileri yayalım. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız malzemeyi boşaltalım. Sonrasında üzerine kalan bisküvi ununu yayalım. Üzerine kakao eleyip buzdolabında iyice soğutup dilimleyerek servis yapalım.
|
Limonlu Parfe |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18982
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007
2,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 paket petibör bisküvi
125 gr tereyağı
1 limon
2 yumurta
1 çimdik tuz
1 paket kremşanti
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Petibörleri un haline getirin, limonun kabuğunu rendeleyip içine katın, tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.Kahbın içine streç film geçirip hara dökün ve kaşıkla iyice bastırın. Bir kapta iki yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla çırpın, kar beyazı olana kadar. Sonra şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpın. Kremşantiyi hazırlayıp diğer karışıma ekleyin, kabuğunu rendelediğiniz limonun suyunu da ekleyin ve bisküvilerin üzerine dökün. Buzlukta bir gece bekletin. Limonla süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.02.2024
|
Limonlu Parfe |
|
Kemeraltı'lı
Aşçı
Kayıt: 10.07.2011
Mesajlar: 15 Şehir: Konak İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc65644
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı limon suyu
6 adet kesme şeker
3 adet yumurtanın akı
7 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı pudraşekeri
300 gram krema
6 adet rendelenmiş limon kabuğu
Kesme şekerleri bir kaba alın. Üzerine 1 kahve fincanı limon suyunu ilave edin. Şekerleri limon suyunun içinde eritin. Bir tencereye 3 adet yumurtanın akını ve 7 çorba kaşığı şekeri koyun. Kısık ateşin üzerinde yumurta akları iyice kabarıp, bembeyaz bir hal alana dek telle, durmadan çırpın. Katılaştıktan sonra ateşin üzerinden alarak, soğutun. 300 gram kremayı ve 8 çorba kaşığı pudraşekerini ayrı bir kaba alın. Boza gibi koyulaşana dek çırpın. Koyulaştığı an çırpmayı bırakın. Çırpmaya devam ederseniz krema bozulur. Soğuttuğunuz yumurta aklarının üzerine kremayı ilave edin. Tahta bir spatül ile özleşene dek iyice karıştırın. Şekerli limon suyunu ekleyin. Parfeyi dolduracağınız kalıbın içine rendelenmiş limon kabuğunu serpin. Parfeyi kalıbın içine doldurun. Buzlukta yaklaşık 3 saat bekletin. Buzluktan çıkarır çıkarmaz önceden soğutulmuş servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
|
bahar07
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc73066
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2012
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su br şeker
1.5 su br süt
1 paket krem şanti
1 adet limon
1 paket pötibör bisküvi
Yumurtanın sarısı ve akları ayrı kaplara alınır. Sarıların içine şeker konup mikserle çırpılır. Diğer kaptaki yumurta akları kar haline gelene kadar mikserle çırpılır. Ayrı bir kapta kremşantiler 1,5 br.süt ile hazırlanır bu karışıma 1 limon kabuğu rendesi ve suyu eklenir.sonra yumurta sarısı ve şekerli karışımla kremşantili karışım tek bir kaba alınıp karıştırılır. Yumurta aklarını bu karışıma fazla bastırmadan ve ezmeden yavaş yavaş eklenir. Daha sonra 1 paket pötibör bisküvi un haline getirilir yarısı servis kabına serpilir üzerine hazırladığımız limonlu parfe dökülür bisküilerin diğer yarısı da parfenin üzerine serpilir.dondurucuya konup soğuması beklenir.
|
LİMONLU PARFE |
|
salime
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95180
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2014
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram krem peynir
1+1/4 su bardağı pudraşekeri
300 gram çırpılmış krem şanti
2 adet yumurta sarısı
3 yaprak jelatin
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı pudraşekeri
100 gram margarin
2 çorba kaşığı toz badem
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay kaşığı toz tarçın
Un, pudraşekeri, 100 gr margarini, toz badem, tarçın ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru merdane yardımıyla 5-6 mm kalınlığında açıp kalp şeklindeki kalıba yerleştirin. Hamurun üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan krema için krem peynir ve pudraşekerini karıştırıp kenara alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu karıştırıp yumurta sarılarını karıştırarak tek tek ilave edin. Soğuk suda bekletip yumuşamış jelatini ekleyin. Daha sonra üzerine çırpılmış krem şanti ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Pişen tart hamurunun üzerine bu karışımı yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Buzdolabından alıp tartı kalıptan çıkartın. Üzerini limon dilimleri ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.01.2022
|
Limonlu Parfe |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108083
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı su
30 gr pudra şekeri
1 su bardağı limon suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
275 gr toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için:
Limon dilimleri
Nane
Bir tencerede toz şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar orta ateşte pişirin.
Eriyince 5-6 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
Şekerli şurup ile rendelenmiş limon kabuğunu ve eritilmiş 1 yemek kaşığı matgarini karıştırın.
Üzerine limon suyu ve pudra şekeri ilave edin.
Karışımı buzlukta bir gece bekletin. Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırın Limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
|
mavi menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129546
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017
1,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
8 yumurta sarısı
300 g toz şeker
1 su bardağı limon suyu
425 ml krema
2 paket toz krem şanti
Limon sos için:
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardüğı toz şeker
Üzeri için:
Frenk üzümü
Nane yaprakları
Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Toz şeker ve limon suyunu kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şerbeti azar azar yumurta sarılarına ekleyin ve 4-5 dakika kadar daha çırpın.Kremayı bir karıştırma kabına alın. Toz krem şantiyi ilave edip bir mikser yardımıyla katılaşıncaya kadar çırpın. Kremanın tamamını yumurtalı karışıma yavaşça ekleyip karıştırın. Karışımı streç filmle kapladığınız baton bir kalıba aktarın. Üzerini streç film ile sarıp bir gece dondurucuda bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirin. Bir sos tenceresine limon kabuğu rendesi, limon suyu, su, şeker ve nişastayı alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra parfenin üzerine gezdirin. Frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
|
Limonlu Parfe |
|
dedecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc140471
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019
697 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta
3/4 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket bisküvi
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
Yumurtaların akı ve sarısını ayıralım, yumurta aklarına bir fiske tuz ekleyip mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle yarım dk. çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım. İçine yumurta sarılarını, yumurta aklarını, vanilyaları, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek yarım dk. daha çırpalım. Bisküvileri un haline gelen dek dövüp köşeli bir kalıba yarısını yayalım. Üzerine kremayı yayalım. Kremanın üzerine kalan bisküvi ununu serpelim. Parfeyi buzlukta birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
|
Limonlu Parfe |
|
aslı keremoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc151757
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2020
502 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet krem şanti
2 adet limon
2 yumurta
1 paket petibör bisküvi (burçak bisküvi de olabilir)
Yarım çay bardağı kadar damla çikolata
Yarım çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
Öncelikle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın.
Krem şanti dolapta beklerken bir kapta yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.
Dolaptaki krem şantiyi alın yumurta aklarını ve sarılarını krem şantinin içine döküp bütün malzemeleri çırpın. Cevizleri de ekleyin.
Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.
Krem şantili karışımı borcama veya kullanacağınız minik kalıplara dökün.
Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.
Servisten 10 dakika önce çıkarmanız yeterli olacaktır.
|
Limonlu Parfe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166213
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 ml krema
1 yumurta sarısı
30 gram süzme yoğurt
1 limonun kabuğu
5 gram toz şeker
5 gram yaprak jelatin
İlk olarak Kremayı mikserle iyice çırpın. Yumurta sarısını kremaya ekleyip çırpmaya devam edin.
Süzme yoğurdu, limon kabuğu rendeleyip ve şekeri ilave edin.
Suda beklettiğiniz yaprak jelatinleri de ekleyerek karıştırın.
Parfe harcını streç film serdiğiniz kek kalıbına alın. Derin dondurucuda bekletin ve 4-5 saat sonra kalıptan çıkarın.
Yanında çilek ve kırmızı meyvelerle birlikte servis edebilirsiniz.
|
Limonlu Parfe |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161594
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
314 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu krem santi
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 adet limon
1 vanilya
1 paket burçak bisküvi
Öncelikle süt ile krem şantiyi çırpın ve hazırlanan sosu buz dolabına dinlendirmeye alın.
2 yumurtanın beyaz ve sarısını ayrın.
Yumurtanın akını 1 su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın.
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyip hem suyunu hem kabuklarını yumurta sarısı ile çırğın.
Krem şantiyi buz dolabından çıkarın, yumurta aklarını ve sarılarını krem şantiye ilave edip çırpmaya devam edin.
Bisküviyi mutfak robotundan geçirin.
Borcama bisküvilerin yarısını koyun ve eşit seklide yayın.
Krem şantili karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Kalan bisküvileri de üzerine serpin ve derin dondurucu da 3- 4 saat dondurun.
Servis yaparken rahat kesilmesi için 10 dakika tezgahta bekletebilirsiniz.
Üzerini istediğiniz meyve ya da hindirstancevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
|
Limonlu Parfe |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162611
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
300 ml (1,5 su bardağı) krema
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
3 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Bir tutam tuz
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını cam bir kasede bir tutam tuzla birlikte, katı bir köpük olana dek mikserle çırpın. Diğer tarafta yumurta sarılarını krema, pudra şekeri, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile çırpın. Köpük halindeki yumurta aklarını diğer karışıma ekleyip karıştırın. Kare bir kalıba karışımı yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Dilimleyip frenk üzümü ile birlikte servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.07.2022
|
Limonlu Parfe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160648
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet limon
2 paket (400 ml) krema
1/2 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
4 paket yulaflı bisküvi
Üzeri için:
Limon dilimleri
Toz antepfıstığı
Limonların kabuğunu rendeleyin. 1 tanesinin suyunu sıkın. Kalan limonun dış kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, küp limon ve vanilyayı karıştırın. Krema ve pudraşekerini bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpın. Bisküvileri elinizle küçük parçalara böldükten sonra kremaya ekleyip karıştırın. Orta boy delikli bir kek kalıbının içine streç film yerleştirin. Kremalı karışımla, limonlu karışımı birleştirip harmanladıktan sonra kalıbın içine dökün. Üzerini de streç filmle kapattıktan sonra en az 1 gece dondurucuda bekletin. Çıkardıktan sonra dilimleyip, limon dilimleri ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Not: Tarifte istediğiniz bisküvi çeşitlerini kullanabilirsiniz. Servisten 5-10 dakika önce buzluktan çıkarırsanız daha rahat dilimleyebilirsiniz.
|
|